שתף קטע נבחר

בעקבות הרפורמה: פנסיה ל-600 אלף שכירים

מנתוני האוצר עולה: יותר מ-60% מתוך מיליון השכירים שהיו ללא פנסיה עד ינואר 2008 כבר מפרישים לחיסכון פנסיוני

שנתיים וחצי לאחר שכל מעסיק במשק חויב לפתוח חיסכון פנסיוני לעובדיו, הצטרפו לקרנות הפנסיה 600 אלף שכירים שמפרישים על פי צו פנסיה חובה - כך עולה מנתוני אגף שוק ההון במשרד האוצר שהגיעו לידי "כלכליסט".

 

לפי ההערכות שניתנו כאשר הצו נכנס לתוקף בינואר 2008, לכמיליון שכירים במשק לא היה ביטוח פנסיוני כלשהו, כך ששיעור המצטרפים מאז מגיע לכ-60% מכלל השכירים שלא החזיקו בביטוח כזה קודם לכן. על אלה יש להוסיף שכירים אחרים שמעסיקיהם החלו להפריש להם כסף לחיסכון פנסיוני בשיעורים גבוהים יותר מאלה שנקבעו בצו, אך מספרם אינו ידוע, שכן קשה להבחין בינם לבין השכירים שלהם כבר מפרישים שיעורים גבוהים יותר.

 

סטודנטים לא מבוטחים

עם זאת, לצד ההצלחה היחסית של הצו, גורם בכיר במשרד התמ"ת העוסק בנושא טוען כי עדיין ישנם עובדים רבים שאין להם חיסכון פנסיוני, מפני שהמעסיק מסרב לעשות זאת או מפני שקשה לפתוח חיסכון מסוג זה בשל ההפרשות הנמוכות של אותו העובד. לרוב מדובר בעוזרות בית, בסטודנטים המועסקים במשרות חלקיות ובעובדים אחרים המשתכרים שכר נמוך מאוד. לקרנות הפנסיה עצמן אסור לסרב לאדם שמעוניין לפתוח חיסכון פנסיוני אצלן. 

 

דורון גינת, מנכ"ל הראל פנסיה המשמש גם כיו"ר איגוד קרנות הפנסיה, אמר ל"כלכליסט" כי קרנות הפנסיה אינן מסרבות לקבל מבוטחים מסוג זה, וכי למיטב ידיעתו לא קיימות בעיות ייחודיות לאוכלוסייה זו. במשרד האוצר הכחישו כי יש כוונה לפתור את הבעיה באמצעות הקמת קרן פנסיה ייעודית לשכירים אלה.

 

סנקציות בבית הדין לעבודה

צו ההרחבה לפנסיה חובה נחתם על ידי שר התמ"ת הקודם אלי ישי, בעקבות הסכם שנחתם בין ההסתדרות בראשות עופר עיני לבין ארגוני המעסיקים, בראשות נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש. הסכם זה קובע כי מעסיק של שכיר בעל ותק של חצי שנה ומעלה יפריש מהשכר החודשי לטובת חיסכון פנסיוני בקרן שבחר. שיעור ההפרשות המינימלי שנקבע בצו עומד השנה על 7.5% מהשכר - שליש משכרו של העובד, והשאר מכיס המעסיק. שיעור זה יגדל ב־2.5% כל שנה, ובשנת 2013 יעמוד על 15%. עובד המחזיק חיסכון מעבודה קודמת יקבל הפרשות מהיום הראשון בעבודתו החדשה. 

 

צו ההרחבה אינו קובע קנסות למעסיק שלא מפריש לפנסיה של עובדיו, אך הסנקציה מופעלת בבתי הדין לעבודה. מעסיק שעובר על הצו עלול לשלם מאות אלפי שקלים לעובד שנפגע במהלך העבודה, במקום קרן הפנסיה, וזאת משום שהחיסכון הפנסיוני מגדיר גם ביטוח אובדן כושר עבודה, וכאשר ביטוח כזה אינו קיים, המעסיק הוא זה שיצטרך לשאת בתוצאות. בפסיקה של בתי הדין לעבודה, שפורסמה לראשונה ב"כלכליסט", נאלץ בעל עסק מהדרום לשלם לעובדת לשעבר סכום של כ־317 אלף שקל במקום קרן הפנסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים