שתף קטע נבחר
צילום: Index Open

שו"ת: איך להתמודד עם התקפי הזעם?

שאלה:

שלום, ילדי בן השלוש וחצי סובל מבעיות נשימה ומקבל טיפול מונע בתרופות. בשל התקפי זעם ועצבנות יתר שיננו את הטיפול לתרופה אחרת אך גם זה ללא הועיל. אני מנסה להתמודד עם התקפי הזעם בצורה מתונה ועניינית. אבקש עצתך לגבי אירוע שקרה אתמול. הילד היה אצל חבר, באתי לקחת אותו ומאחר שלא רצה ללכת התחיל להשתולל, לנשוך אותי ולהרביץ לי.

 

לקחתי אותו על הידיים כשהוא משתולל. אמרתי שלום ויצאתי. אמרתי לו שבמידה והתנהגות זו תישנה לא אוכל לקחת אותו שוב לחברים וחברים לא יזמינו אותו. אינני מעוניינת ששתי אחיותיו (בת 5 ובת ושנתיים) יקחו דוגמה מהתנהגות זו. מאידך, הילד לא מרגיש טוב כבר תקופה ארוכה וברור לי שיש לכך השפעות. אני יודעת שעליי להתנהג עימו כבכל ילד אחר, אך ייתכן שאני גורמת לו עוול היות ויש דברים שאינם בשליטתו? תודה, שרית.

 

תשובה:

שרית, תחילה עלייך לברר שמא התרופות שהוא לוקח גורמות לו לתגובה היפרית. ידוע שיש מקרים כאלה. אם לא, עליך לנקוט בשיטה של תוצאה טבעית למעשיו, על מנת שיקח אחריות ויתחיל לחשוב באופן עצמאי. לגביך הדבר אומר: להזהיר פחות ולקיים יותר! נכון, אם אינו נפרד יפה מהחבר, אמרי לו שבמשך השבוע הקרוב לא יוכל להפגש עם חבריו ועימדי במילותייך. אל תכעסי. להיפך. עודדי אותו ואימרי לו שבשבוע הבא ננסה שוב ושיש לך הרגשה טובה לגבי יכולתו להצליח. אל תאיימי איומי סרק מוגזמים, אלא פעלי בפרופורציות. בהצלחה!

 

  • השיבה: ענת אשד M.Ed – יועצת להורים וצוותים חינוכיים, מורה במדרשה להנחיית קבוצות ומנהלת פורום מכון אדלר .

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים