שתף קטע נבחר

הונח בסיס מדעי לייצור טרנזיסטורים קטנים פי 10

מאמר שפורסם אתמול במגזין Nature Nanotechnology חושף טרנזיסטור המבוסס על גביש סיליקון בודד - בזכות מזעור של נקודה קוואנטית לגודל של אטומים בודדים

במאמר שהתפרסם אתמול במגזין Nature Nanotechnology, הודיעו מדענים מאוניברסיטת ניו סאות' ווילס שבסידני ואוניברסיטת ויסקונסין כי הצליחו לייצר נקודה קוואנטית בגודל של אטומים ספורים, על גביש סיליקון בודד.

 

נקודה קוואנטית היא העיקרון הפיזיקלי שעומד בבסיס פעולת מעבדים. אם מסבירים זאת בצורה גסה, במסגרת נקודת קוואנטית, ניתן לשלוט בדילוג של אלקטרונים במרחב נתון - מה שמאפשר את פעולתם החשמלית של מיליוני הטרנזיסטורים המרכיבים את מעבד המחשב המודרני.

 

נכון להיום, נקודה קוואנטית מייצרים על ביסוס עירוב חומרים: סיליקון ומתכות שונות לבניית שערי המעבר בתוך הטרנזיסטורים. המזעור של הנקודה הקוואנטית לגודל של אטומים בודדים בלבד יאפשר יצירה של טרנזיסטורים מחומר אחד - בשטח קטן בהרבה, מה שיפתח פתח לפיתוח של מעבדים חזקים, מהירים וניידים יותר בעתיד.

 

מישל סימונס מאוניברסיטת ניו סאות' ווילס אמרה ל-The Age: "באופן בסיסי, אנחנו שולטים בטבע ברמה האטומית. זוהי אבן דרך בדרך לבניית מחשב קוואנטום".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
טכנולוגיית מעבדים חדשה. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים