שתף קטע נבחר

צילום: AP

המשט לעזה: מבחן ראשון לקואליציה בבריטניה

השמרנים נחשבים לתומכי ישראל ואילו הליברל-דמוקרטים מוכרים כאוהדי הפלסטינים. כלי התקשורת הבריטים סבורים שהזיווג הקואליציוני המוזר נקלע למבחן אמיתי

אירועי הדמים במשט לעזה טלטלו את המערכת הפוליטית בישראל, אבל לא רק כאן. ממשלת הקואליציה בריטניה, שנכנסה לתפקידה רק לפני שבועיים, נקלעה למבחן הראשון שלה, בעוד שתי מפלגות השלטון מחזיקות בעמדות שונות ביחס לישראל.

 

המפלגה השמרנית בראשות דיוויד קמרון זכתה בבחירות בתחילת החודש, אך נאלצה להקים ממשלה בשיתוף עם הליברל-דמוקרטים בראשות ניק קלג שהגיעו למקום השלישי. הקואליציה הראשונה שידעה בריטניה מאז מלחמת העולם השנייה טרם ידעה מהמורות, על אף ששתי המפלגות חלוקות בשלל נושאים.

 

פרשני העיתון הלונדוני "טיימס" סבורים שההודעות שפרסמו שני המנהיגים מעידים על ניסיון לא להצית משבר פוליטי פנימי. קמרון השמרן הסתפק בהבעת צער על הרג אזרחים, ואילו קלג - הידוע כמבקר תקיף של ישראל - נקט טון חריף יותר מראש הממשלה ואמר שמדובר ב"קטסטרופה אנושית".

 

כלי התקשורת הבריטיים עוקבים בדריכות אחר מוצא פיהם של קלג וקמרון במהלך הטיפול בהשלכות המשט לעזה. לטענת הפרשנים, המתיחות בקואליציה

לא צפויה להופיע בקרב המנהיגים, אלא דווקא בפרלמנט. השמרנים נוטים להיות פרו-ישראלים בעוד הליברל-דמוקרטים נחשבים לאוהדי האג'נדה הפלסטינית.

 

ישראל כבר הפגינה בעבר את יכותלה להשפיע על הפוליטיקה הפנימית בבריטנה. תמיכתו הנחרצת של טוני בלייר בישראל במהלך מלחמת לבנון השנייה היתה בניגוד גמור לעמדת בכירי הלייבור. עמדה זו היתה הזרז למרד הפנימי במפלגת השלטון דאז שאילץ אותו לפרוש מוקדם מהצפוי שנה לאחר מכן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תיאמו עמדות? קלג וקמרון
צילום: AP
שילם את המחיר. בלייר
צילום: AFP
מומלצים