שתף קטע נבחר

צילום: AP

לדור נגד אנשי המשט בבג"ץ: שקרים והתלהמות

בתגובה לעתירת ארגוני זכויות אדם, אמרו בפרקליטות המשט לעזה "שווק" ציבורית כמונע ממניעים הומניטאריים, אך המציאות מצביעה על מטרה אחרת

הקרב עובר מהים לבית המשפט. פרקליט המדינה, משה לדור, ובכירי הפרקליטות הגישו היום (יום ג') לבג"ץ את תשובתם בעניין העתירות שהגישו עורכי דין פעילי זכויות אדם שטענו כי פעולת צה"ל נעשתה שלא כדין. לדור תקף את העותרים וכתב בתשובה: "מהיכן להתחיל להפריך הצגה כה מוטה, כה מסולפת, כה שקרית וכה מתלהמת? כה חסרת יסוד, כה מנותקת בהקשר הדברים הכולל".

 

בתשובתם טוענים לדור ובכירי הפרקליטות כי העתירה משוללת כל יסוד עובדתי או משפטי, וכי במישור העובדתי העתירה לוקה בסילופי עובדות בוטים וקשים, האשמות חסרות כל שחר והשחרה מגמתית של פני המדינה תוך שימוש בשפה משתלחת. לדור ובכירי הפרקליטות אף כותבים כי במישור המשפטי מתעלמת העתירה מאבני דרך מרכזיות במשפט הבינלאומי המאפשרות הטלת סגר ימי ותפיסת כלי שיט המפרים סגר זה וכי פעולות המדינה הוצאו על פי החוק הבין לאומי.

 

עוד נכתב בתשובת לדור ואנשיו כי המשט לעזה "שווק" ציבורית כמונע ממניעים הומניטאריים, אך המציאות מצביעה על מטרה אחרת, ומארגני המשט אף דחו את הצעת ישראל להעביר את הסיוע שהיה על גבי הספינות לעזה ישירות דרך ישראל. "קבלת הפנים האלימה שערכו 'פעילי השלום' לחיילי צה"ל יצרה סכנה ממשית לשלומם של החיילים שנאלצו להגן על עצמם", נכתב.

 

באשר לטענות שיש להודיע מיהם ההרוגים, אומרים לדור ואנשיו כי קודם כל יש לזהותם ולברר את אזרחותם כדי להימנע ממשגים וכי חלק מהפצועים סירב להזדהות ולאחר השלמת הזיהוי תימסר הודעה לנציגות המדינות. בעניין הטענה כי יש לאפשר לעורכי דין לפגוש את נוסעי המשט, טוענים לדור ואנשיו כי לא ברור המקור החוקי לדרישה זו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
לדור. "הצגה מוטה"
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים