שתף קטע נבחר

חיזבאללה לאיראן: אל תשוטו לעזה עם צבא

בארגון הלבנוני מצטרפים לחמאס ודוחים את הרעיון שמשמרות המהפכה ילוו את המשטים הבאים: "המטרה אינה צבאית, אלא לגייס את דעת הקהל בעולם". אסד וארדואן יוצאים ביוזמה מדינית חדשה: "מהלך דיפלומטי יביא לקץ הבידוד על עזה"

נסראללה נגד המשט של אחמדינג'אד. בחיזבאללה דוחים את הרעיון כי ספינות של משמרות המהפכה באיראן ילוו משטים נוספים לחופי עזה. חבר סיעת חיזבאללה בפרלמנט, כאמל א-ריפאעי, אמר ליומון הלונדוני בשפה הערבית "א-שרק אל-אווסט" כי "תוצאותיה של פעולה שכזאת יהיו שליליות, בגלל שהמטרה במשטים ובספינות מתוקשרות אינה צבאית, אלא נועדה לגייס את דעת הקהל בעולם".

 

דברים אלה באו בתגובה בעקבות הודעת "הסהר האדום" באיראן כי בכוונתו לשלוח שלוש ספינות ומטוס סיוע. סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה אתמול כי כ- 20 אלף איש נרשמו להשתתף בשיירה.

 

שלשום דחתה חמאס הצעה של משמרות המהפכה באיראן ללוות את המשטים לעזה. "איננו רוצים שום מעורבות צבאית", אמר חבר פרלמנט פלסטיני מטעם חמאס, ג'מאל אל-חודרי. אל-חודרי אמר את הדברים לאחר שדובר מטעמו של המנהיג הרוחני העליון באיראן, האייתוללה עלי חמנאי, אמר כי משמרות המהפכה מוכנים להעניק ליווי צבאי למשטים לעזה.

 

יום לאחר מסיבת העיתונאים שבה הדגישו מנהיגי טורקיה וסוריה את "קשר הדם" ביניהם ותקפו בחריפות את מדיניות הסגר של ישראל על הרצועה, דיווח הבוקר העיתון הלונדוני "אל-קודס אל-ערבי" כי בין חילופי המחמאות ההדדיים בין הנשיא בשאר אסד לבין מארחו בוועידת מדינות אסיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הביא עמו הראשון גם יוזמה מדינית חדשה - שתנסה לרכוב על גל הביקורת העולמית נגד ישראל ואירועי המשט כדי להביא להסרתו הסופית של המצור על עזה.

 

מקורות סוריים סירבו לפרט את פרטי התוכנית, אך מסרו לעיתון כי היא כוללת שורה של רעיונות מדיניים לפעולה אזורית ובינלאומית להסרת הסגר - שביישומם אמורה להשתתף גם קטאר.

 

על-פי הדיווח, רואה אסד בתנאים המדיניים הנוכחיים חלון הזדמנויות כדי לפעול עם טורקיה להגברת הלחץ על ישראל, בין היתר בזכות העמדות הבינלאומיות באירופה ובארצות-הברית שהביעו תמיכה בסיום או לפחות בהקלת תנאי המצור. בעיתון סבורים כי הן בטורקיה והן בסוריה מאמינים כי "יש בכוחו של מהלך דיפלומטי משולב בעיתוי הנוכחי להניב תוצאה שתיצור שינוי במשוואה ותביא לקץ הבידוד של רצועת עזה".

 

במסיבת העיתונאים אתמול ביקש אסד להעביר למארחו את תנחומיו על מות הפעילים בסיפון האוניה הטורקית. "אותם אזרחים איבדו את חייהם בפשע מכוער, כשביקשו להגן על הצדק. הם שאהידים בגן עדן. זו לא הפעם הראשונה שישראל מבצעת פשעים, אך מה שחדש הוא כי היא נכשלה בניסיונותיה להדביק את 'תווית הטרור' לקורבנות", אמר הנשיא הסורי בסיפוק.

 

הוא גם אמר כי "כולנו יודעים שהפעילים אפילו לא הורשו לשאת סכינים. מה שקרה לא היה טעות של החיילים או החלטת ממשלה שגויה, אלא אינסטינקט ישראלי".

 

ארדואן, מצדו, הבהיר כי אין בכוונתו לסגת מעמדותיו התקיפות נגד ישראל ואמר כי "לא נשתוק עוד על הפיכתה של עזה לכלא גדול. צריך לשים קץ לכיבוש שהוטל על האדמות הערביות". הוא התייחס ללחץ הבינלאומי לחקור את אירועי המשט, ואמר כי ארצו "תמשיך לעקוב בכל הסבלנות הדרושה אחרי הקמת ועדת חקירה בינלאומית, כי ישראל חייבת לשלם את המחיר על מה שקרה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רייצ'ל קורי. האונייה הבאה לא תגיע מאיראן?
צילום: AFP
אסד. יוזמה בניחוח סורי?
צילום: AP
ארדואן. יד אחת עם דמשק
צילום: AP
מומלצים