שתף קטע נבחר

גוגל Chrome 5: מהיר ומשופר

גוגל הציגה גירסה חדשה לדפדפן הפופולרי שלה, ובה מספר שיפורים ותוספים שלא משפיעים על ביצועיה, לצד בעיות תאימות לחלק מהאתרים הישראליים. משתמשיו ישמחו לשמוע שעדיין מדובר באחד הדפדפנים המהירים בעולם

לפני כשבועיים השיקה גוגל את כרום 5, גירסה חדשה של דפדפן האינטרנט שלה, שלראשונה - משחררת גם משתמשי מק ולינוקס מעול הבטא הניסיוני. לבד מכמה תיקוני פרצות ותקלות טכניות, כרום 5 כולל כמה שיפורים בתפעול, ניהול, שימושיות ועוד, ומציע חויית שימוש יציבה גם על גבי Mac OSX.

 

כרום, שהושק כבר בספטמבר 2008, לא זכה לחיבוק אמיץ מצד הגולשים והתקשה לצבור פופולריות. רק באמצע 2009, לאחר שהושקו גירסאות בטא למק ולינוקס, נרשמה עליה בנתח השוק, ומגמת הגידול ממשיכה מאז בהתמדה: לפי נתוני חברת המחקר Net Applications, נתח השוק של כרום עומד כיום על כ-7% מכלל הגולשים.

 

זריז, אבל לוקה בחסר

הדבר הראשון שבולט בכרום, כמו תמיד (ואנשי גוגל פוסקים שיותר מתמיד), הוא מהירות טעינת האתרים; הדפדפן הרזה והגמיש של גוגל אולי לא מהיר כמו תפוח אדמה, אבל מרגע שלחצתם על האייקון שלו ב-Dock - הוא לא ייאלץ אתכם להמתין ויגיב בזריזות: הן בשלב הפתיחה או הסגירה של התוכנה עצמה והן בעת פתיחת אתרים חדשים.

 

מצד שני, כגולשים שוחרי אתרים ישראליים - החיים עם כרום לא יהיו קלים, אפילו לא למשתמשי מק ולינוקס למודי קרבות; הבעיה המהותית עם כרום, או ליתר דיוק - עם חלק מאתרי האינטרנט הישראליים, היא תצוגה משובשת קמעה, פונקציונליות חסרה (תשכחו מצפיה בווידאו באתרים מסוימים, משימוש בטפסים המקוונים של אתר ממשל זמין או משימוש בתיבת הדואר המקוונת של נטוויז'ן, למשל) או גרוע מכך.

 

גם במקרה הזה, הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לקנא במשתמשי Windows שנהנים מהתוסף החיוני IETab.

 

תוספים שאינם משפיעים על המהירות

אם בחרתם בכל זאת לחיות על הקצה, המשימה הראשונה היא להתקין תוספים. אמנם מספר ה-Extensions הזמינים לכרום עדיין לא משתווה לזה הזמין עבור פיירפוקס, אך יש כמה שאי אפשר לגלוש בלעדיהם: כמו חוסם פרסומות; מנהל לשוניות; תוספים ייעודיים לפייסבוק, טוויטר ושירותים מקוונים של גוגל (Gmail, Docs, Calendar וכו'); כלי סינכרון וניהול סימניות ועוד - כולם באתר התוספים של כרום.

 

שלא כמו בפיירפוקס - התוספים של כרום לא גורמים להאטה או סרבול של הדפדפן, אבל חשוב לציין שחלק מהדברים ניתן לבצע ללא התקנת תוספים.

 

בגירסה הנוכחית שופרו פיצ'רים קיימים כמו מנהל הסימניות המובנה (שנבנה תוך תמיכה ביכולות של תקן HTML5), כלי הסינכרון המובנה (שכעת מאפשר למשתמשים ביותר ממחשב אחד לסנכרן את כלל הגדרות הגלישה, ממש כמו Weave של פיירפוקס), ומנגנון ניהול התוספים.

 

חוץ מהשיפורים הללו, העובדה שכרום 5 תומך ב-HTML5 מספקת אפשרויות מתקדמות דוגמת תיוג גיאוגרפי, גרירת קבצים ועוד.

 

לסיכום, אחרי מספר שבועות של עבודה במקביל עם פיירפוקס וכרום עדיין אין לנו תשובות חד משמעיות לשאלה מי מהם עדיף, אבל אפשר לומר בוודאות שאם אינכם תלויים ברשת העברית - הדפדפן של גוגל מספקת חווית גלישה לא רעה בכלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרום 5. תוספים שלא מאיטים את הגלישה
מומלצים