שתף קטע נבחר
צילום: Index Open

שו"ת: מה עושים עם הקינאה?

שאלה:

שלום, יש לי ילדה בת 3.8 וילדה בת שנה. הגדולה שלי מקסימה וחכמה לגילה, אך קשורה אלי מאוד ומקנאה באחותה, שסובלת מנחת זרועה ו/או מקנאה והצקה בלתי פוסקת. היא אומרת שהיא אוהבת את אחותה וגם הגדולה מקבלת המון אהבה ואנחנו משתדלים לתת לה זמן איכות הורי לפחות 3 פעמים בשבוע (הולכת לחוגים / קניות רק עם אמא ומשאירים את הקטנה בבית). לפעמים נראה כאילו היא עולה על "גל" של דווקא ולא מסוגלת לרדת ממנו, למרות אזהרות מאיתנו, עד שזה מתנפץ בצורת אלימות (מכה לאחותה / לנו) ואז מתחילה סאגה של עונשים וצרחות. מה ניתן לעשות? תודה, ליאורה.

 

תשובה:

ליאורה שלום, ההתנהגות של בתך הבכורה נכנסת לקטגוריה של התנהגות מפריעה. אנו מאמינים שאם ילד לא מוצא בבית מקום משמעותי בדרך חיובית הוא מתחיל למצוא מקום בדרך שלילית. הורים רבים מאמינים שהפיתרון הוא "זמן איכות" או המון אהבה. זה בסדר וחשוב לתת לילדים הרבה אהבה, אבל זה ממש לא מספיק. כדי שילד ירגיש שיש לו מקום משמעותי הוא צריך להרגיש נחוץ, תורם, מועיל ומוערך על העזרה והשותפות שלו.

 

כדי שבתך לא תעלה על "הגל של דווקא" מציעה לך לבדוק אם אתם מאפשרים לה לעזור. מציעה לכם לבקש ממנה לשמור על אחותה ולציין בפניה עד כמה אתם מעריכים את העזרה שלה. הרבו לתת לה תפקידים והרבו לציין את התרומה שלה לבית כילדה בכורה. כשהיא מכה, הרחיקו אותה, אבל אל תרבו לדבר על המכות, כדי שהיא לא תקבל הרבה תשומת לב על התנהגות שלילית.

 

יש לכם שאלות למומחים? שילחו אותן לכאן ותקבלו תשובה.

 

  • השיבה: ענת אשד M.Ed – יועצת להורים וצוותים חינוכיים, מורה במדרשה להנחיית קבוצות ומנהלת פורום מכון אדלר .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים