שתף קטע נבחר

ישראל לאו"ם: המשט מלבנון יערער הביטחון באזור

עדיין לא ברור אם ומתי יגיע המשט החדש לעזה - אבל במכתב למזכ"ל האו"ם, כתבה השגרירה גבריאלה שלו כי מדובר ב"פרובוקציה" וכי "אין להוציא מכלל אפשרות שטרוריסטים ואמצעי לחימה יוברחו על הסיפון". ישראל, לדבריה, "שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בכל האמצעים"

זה כנראה כבר לא יקרה בסוף השבוע הזה - אבל בישראל מודאגים. ישראל מזהירה את האו"ם מפני הסכנה הבטחונית הנשקפת למזרח התיכון מהמשט המתוכנן לצאת מלבנון לעזה. שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, העבירה אתמול (יום ו') מכתב רשמי למזכ"ל האו"ם ולנשיא התורן של מועצת הביטחון, והזהירה כי "מדובר במשט פרובוקטיבי העלול להשפיע על הביטחון באזור כולו".

 

לקראת משטי ההמשך - כל הכותרות ב-ynet:

 

בפנייה הישראלית למזכ"ל באן קי-מון ולנשיא התורן קלאוד הלר, כותבת השגרירה שלו כי "מארגני המשט מצהירים על כוונתם להיות שאהידים",

וכי קיים ככל הנראה קשר בינם לבין פעילי החמאס - "ואין להוציא מכלל אפשרות שטרוריסטים או אמצעי לחימה יוברחו על סיפון הספינות הללו לעזה".

 

במכתב הישראלי נכתב עוד כי בהתחשב בכך שהספינות יוצאות מלבנון, שהיא מדינה עוינת לישראל, ובעובדה שבין ישראל לבין החמאס השולט בעזה יש עימות מתמשך, מודיעה ישראל שהיא "שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בכל האמצעים הנדרשים, על פי החוק הבינלאומי, כדי למנוע מהספינות הללו לפרוץ את המצור הימי".

 

ארגון חיזבאללה חזר היום והבהיר כי אינו מעורב בארגון המשט מלבנון. בהודעה מטעם הארגון נמסר: "חיזבאללה החליט, מתחילת הדרך, להימנע ממעורבות בפעולה ההומניטרית הזו, כדי לא לספק לצבא הישראלי תירוץ לתקוף אותו".

 

באן: לא ויתרתי על ועדה בינ"ל

שלו מזכירה במכתבה עוד כי למרות המצור על עזה והעובדה שגלעד שליט מוחזק בשבי מבלי שתתאפשר אליו גישה של הצלב האדום או גוף בינלאומי אחר - ישראל ממשיכה להכניס מדי יום סיוע הומניטרי לרצועה ומקיימת דיאלוג מתמשך עם הקהילה הבינלאומית בעניין. שלו הבהירה את עמדת ממשלת ישראל, לפיה "אם מטרת מארגני המשט היא לדאוג למצב ההומניטרי באזור, הם היו פועלים להעביר את הסחורות באמצעות המנגנונים הקיימים והמוכרים".

 

במכתב מבקשת ישראל מלבנון "להפגין אחריות" ופונה לקהילה הבינלאומית לפעול להשפיע על כך שהמשט הפרובוקטיבי לא ינוע, ובכך "תימנע מתיחות והסלמה אפשרית באזור".

 

בתוך כך, במסיבת העיתונאים השבועית שלו, הבהיר מזכ"ל האו"ם באן קי-מון כי למרות הקמת ועדת טירקל בישראל לבדיקת אירועי המשט, הוא לא ויתר על תוכניתו להקים צוות בדיקה של צד שלישי, בהשתתפות ישראלית וטורקית.

 

"כידוע לכם", אמר באן, "ישראל הכריזה על הקמת ועדת חקירה פומבית. אני חושב שהחקירה של ישראל חשובה, אבל כידוע לכם, מועצת הביטחון קראה להקמת ועדת חקירה בינלאומית שתהיה מהירה, בלתי תלויה, אמינה ושקופה. הצעתי הקמת צוות בינלאומי תחת חסות של צד שלישי, שבו טורקיה וישראל יכולו להשתתף בצורה פעילה. אני אמשיך במאמצי להשיג זאת".

 

כשנשאל מזכ"ל האו"ם מדוע לא החליט פשוט לממש את רצונו, ולמנות ועדה בינלאומית, השיב כי ללא שיתוף פעולה מלא מצד ישראל, יהיה קשה לקיים חקירה מלאה ומהימנה. "לכן, גם אם זה ייקח זמן, אני דן בנושא הזה עם ממשלת ישראל".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 18/06/2010 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקשה מלבנון "להפגין אחריות". השגרירה שלו
צילום: רויטרס
"אמשיר במאמצי". המזכ"ל באן
צילום: AFP
מומלצים