שתף קטע נבחר

ארה"ב: אינטל תגיע לפשרה עם נציבות הסחר

כשמונה חודשים לאחר שנקבע הסכם פשרה בין אינטל ו-AMD, מדווחת אינטל כי תגיע לפשרה גם עם נציבות הסחר הפדראלית, אשר חוקרת את החברה בעוון הפרת הגבלים עסקיים בשוק המעבדים

אינטל הודיעה אתמול (ב') בהודעה רשמית באתרה כי תגיע לפשרה מול נציבות הסחר הפדראלית, בנוגע לתביעת ההגבלים העסקיים שהוגשה נגד יצרנית המעבדים, וכי ההליך המשפטי יוקפא בשלב זה, עד לסוף יולי.

 

הרקע לכך הוא שתי תביעות שהגישו AMD והנציבות נגד אינטל, כשתביעת AMD היא בגין פגיעה מתמשכת של אינטל בה, ושל ה-FTC – בגין הפרת חוקי המסחר בארצות הברית.

 

התביעה תוקפא

אינטל ומתחרתה הגיעו לפשרה ביניהן, במסגרתה נחתם הסכם לרישוי צולב של פטנטים (למשך חמש שנים) ו-AMD פוצתה בסכום של 1.25 מיליארד דולר. מאידך, התביעה שהגישה ה-FTC נגד אינטל נשארה בעינה.

 

חקירת ה-FTC הראתה כי בניגוד לשווקים אחרים בהם עולות טרוניות נגד יצרנית המעבדים – מעורבותה בשוק הכרטיסים הגרפיים פגעה ישירות ב-AMD וב-nVidia, ועל כן הפרה אינטל סעיף נוסף בחוק ההגבלים העסקיים בארצות הברית.

 

עתה דווח כי ענקית המעבדים הגיעה לפשרה גם עם נציבות הסחר, והחקירה תוקפא עד ה-22 ביולי. בשלב זה לא ידועים פרטים אודות מבנה הפשרה, פיצויים וקנסות שיוטלו על החברה.

 

עבירות שוחד וכפייה

 חקירות נגד אינטל נפתחו ונסגרו לסירוגין במהלך שנות התשעים. התובע המחוזי של מדינת ניו יורק קבע באוקטובר 2009 כי אינטל פעלה במשך שנים רבות להצרת צעדי מתחרתה, נקטה בשוחד וכפייה, ואף הפעילה לחץ על חברות מחשבים כמו HP, Dell, IBM ואחרות שלא להשתמש במוצרי AMD במספר קטגוריות חומרה. תביעה זו נותרה בעינה, והמחלקה המשפטית של אינטל מנהלת אותה מול פרקליטות מדינת ניו יורק.

 

גם האיחוד האירופי הגדיר את התנהלות אינטל כבריונית ודורסנית, וקבע שהפרה שורה ארוכה של תקנות וחוקי הגבלים עסקיים. למעשה, גם במקרה זה שילמה החברה ליצרניות מחשבים כדי לעכב את השקתם של מחשבים מבוססי מעבדים של AMD, ועל כן נדרשה החברה לשלם קנס עתק של 1.44 מיליארד דולר, מהגדולים שהוטלו על חברה פרטית. גם בקוריאה, ביפן ובמדינות נוספות נחקרה אינטל בגין התנהלותה.

 

לפי הניו יורק טיימס, חקירת ה-FTC בארצות הברית הראתה כי בניגוד לשווקים אחרים בהם עולות טרוניות נגד יצרנית המעבדים – מעורבותה בשוק הכרטיסים הגרפיים פגעה ישירות ב-AMD וב-nVidia, ועל כן הפרה אינטל סעיף נוסף בחוק ההגבלים העסקיים במדינה.

 

כיצד השפיעו מהלכי אינטל על המחשב שלכם?

למהלכי אינטל, שנועדו להבטיח את שליטתה בשוק המעבדים, היתה השפעה ישירה על המוצרים שפיתחו חברות המחשוב, ולפכיך - גם על הצרכן.

 

בגלל שאינטל פעלה כדי להשאיר את AMD מחוץ לתמונה, קצב התפתחות המוצרים בשוק היה מוגבל בקצב התפתחותה של אינטל עצמה. יתרה מזאת, התנהלותה המונופוליסטית של אינטל הבטיחה לה רווחים, על גבן של מתחרות, יצרניות המחשבים והצרכנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים