שתף קטע נבחר

כוננות ספיגה בפרקליטות: היום יפורסם דו"ח רמון

מבקר המדינה יפרסם היום דו"ח חמור על התנהלות המשטרה והפרקליטות בעקבות האזנות הסתר בפרשת רמון. לקראת הפרסום, ובעקבות ממצאי דו"ח הביניים, צפויות שתי הפרקליטות המוזכרות בדו"ח להגיש עתירה לבג"ץ נגד לינדנשטראוס. מקורבי רמון: התנהגות הפרקליטות נלוזה

דריכות בפרקליטות ובמשטרה לקראת פרסום חוות הדעת החריפה של מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, בנוגע להאזנות הסתר לשר לשעבר חיים רמון. היום (ב') בבוקר יגיש המבקר את חוות הדעת לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובשעה 16:00 הדו"ח יותר לפרסום. המבקר כבר העביר ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, את מסקנות והמלצות הדו"ח, דבר המצביע על ליקויים חמורים הנוגעים לאישים שונים המוזכרים בחוות הדעת.

 

ביולי 2008, ביקשה הממשלה ממבקר המדינה להכין חוות דעת

 בנושא האזנות סתר וחקירות פליליות, כשחוות הדעת של המבקר סוקרת את הליכי הסדרת האזנות הסתר בישראל ויישום הנורמות בתחום זה בידי רשויות אכיפת החוק.

 

ממצאי בדיקת תלונתו של השר לשעבר חיים רמון, מובאים בחוות הדעת בפירוט. בדו"ח הביניים הצביעו ממצאי הבדיקה על ליקויים משמעתיים חמורים, שגרמו לכך שלרמון ולפרקליטיו לא הועברו חומרים הנוגעים למשפטו, שמקורם בהאזנות סתר. רמון טען כי חומרים אלו, שלא הוגשו לו, מנעו ממנו להתכונן בצורה טובה יותר למשפטו.

 

התקלה, אותה הגדיר המבקר גם בטיוטת הביניים כרשלנות, נובעת מכשל אישי של בעלי התפקידים, ראש יאח"ה לשעבר תת-ניצב מירי גולן, שהשתחררה בינתיים משירותה במשטרה, סגן-ניצב ערן קמין שכיהן כראש מפלג ביאח"ה, פרקליטת מחוז ת"א עו"ד רות דוד והתובעת במשפט רמון, עו"ד אריאלה סגל-אנטלר.

 

הפרקליטות יעתרו לבג"ץ?

בעקבות הממצאים שעולים מהדו"ח, צפויים להגיש בימים הקרובים וייתכן שכבר היום עו"ד רות דוד ועו"ד אריאלה סגל-אנטלר, בצעד חמור, עתירה לבג"ץ נגד מבקר המדינה על הממצאים נגד השתיים. בפרקליטות מתכוננים היטב לדו"ח ואומרים כי שום דבר לא נעשה בזדון וכי תגובתם המלאה תימסר לאחר הסרת האמברגו לפרסום חוות הדעת.

 

במשרד מבקר המדינה דחו את טענות שתי הפרקליטות, "בהתבסס על פסיקת בית המשפט העליון, לפי כללי הפרשנות שלנו - חובת הפרקליט לעיין בכל חומר החקירה, לרבות חומר מודיעיני. דפי הפקה או האזנות סתר הם חלק מחומר מודיעיני והפרקליטות חייבות לעיין גם בהם, כמו שהן חייבות לעיין בכל חומר החקירה", אמר ל-ynet גורם בכיר במשרד מבקר המדינה.

 

"ממשיכים עם אולמרט"

גם בסביבתו של חיים רמון ממתינים לפרסום חוות הדעת של המבקר. גורמים המקורבים לשר לשעבר אמרו ל-ynet: "מני מזוז וערן שנדר ניהלו מלחמה שלמה, כדי שהנושא הזה לא ייחקר ורצו למנוע את הדיון בממשלה. הם ניסו גם למנוע את העברת הנושא לחקירה. כעת מתברר שזה היה ניסיון להגן על עצמם מפני ביקורת ולהנציח מצב שבו הפרקליטות היא הגוף האחרון בישראל שאינו מבוקר ועומד מעל לביקורת. לפרקליטות יש עדיין זכות ליהנות מחזקת התקינות המוחלטת, זה דבר איום ונורא והדו"ח מוכיח זאת".

 

עוד אמרו מקורביו של רמון: "שוב ושוב מתגלה שבתיקי מפתח הפרקליטות או גורמים בפרקליטות שכחו את תפקידם. הם מתנהגים כמו צד מעוניין. זה תהליך מדאיג מאוד והופך את עבודת הפרקליטות לבעייתית. נוצרת סימביוזה בין עבודת הפרקליטות ובין עבודת המשטרה. זה לא יכול לאפשר מצב אובייקטיבי לניהול התיקים".

 

חבריו של רמון ציינו, כי ההתנהגות של הפרקליטות נלוזה ובימים אלו היא נחשפת גם בתיקים אחרים, כמו תיקי אולמרט. "במקום

 שהפרקליטות תירתע מהביקורת המוטחת בה, היא ממשיכה בהתנהגותה הבעייתית. ההתנהגות בתיקי אולמרט היא המשך של ההתנהגות הנלוזה", אמרו. 

 

פרשת רמון הסתיימה במרס 2007, כששר המשפטים לשעבר הורשע בביצוע מעשה מגונה בקצינה ממשרד ראש הממשלה. האירוע שסיבך את שר המשפטים התרחש ביום בו פרצה מלחמת לבנון השנייה, אז נשק לקצינה. שלושת השופטים, שהרשיעו אותו פה-אחד, לא חסכו ביקורת על התנהלותו לאחר המעשה, ומנגד - אימצו את גרסת המתלוננת וציינו שהייתה אמינה. עם זאת, נקבע כי רמון לא יישא קלון בעבירה, החלטה שאיפשרה לו לשוב לפוליטיקה.


פורסם לראשונה 27/06/2010 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמון. לא קיבל את כל חומר החקירה
צילום: מתי אלמליח
לינדנשטראוס. דו"ח חריף
צילום: גיל יוחנן
עו"ד סגל-אנטלר ומירי גולן
צילום: יריב כץ
מומלצים