שתף קטע נבחר

ארוחה של גברים

זה לא חייב להיות רק גברים וזה לא חייב להיות מול הכדורגל, אבל ערב כזה חייב לכלול הרבה אלכוהול, אוכל שלא מצריך עריכת שולחן ואנשים שמוכנים לא לספור קלוריות

לא דווקא למשחק כדורגל, מה שאופנתי עכשיו ו/או כדורסל ו/או רוגבי. זה יכול להיות סתם ערב נשנושים עם בירה ומשקאות חריפים אחרים, וכן, למרות הכותרת השוביניסטית, גם הנשים מוזמנות להשתתף. כשאני אומר ארוחת גברים אני מתכוון לארוחה בלתי מחייבת שלא מצריכה עריכת שולחן, לא כלים יוקרתיים, אלא שוב - בירה, וודקה קפואה ואוכל כזה שמרפד את הקיבה. גם ברור לכם שארוחה כזאת היא לא הזמן לספירת קלוריות.

 

נקניקיות

קונים נקניקיות מהסוג הנקרא "ווינר" ופרוסות בייקון (פרוס בינוני) לפי מספר הנקניקיות - מקפידים לקנות בייקון מהסוג הנקרא מעושן או חי, שהוא למעשה הבייקון האמיתי ההופך פריך בזמן הצלייה. מורחים כל נקניקייה במעט חרדל, עוטפים בבייקון, משפדים בקיסם, דוחפים לתנור ב-180 מעלות, לא מכוסה, למשהו כמו 8-10 דקות, עד שהבייקון נהיה פריך מעט. מוציאים ומגישים לשולחן כשלידם מניחים עוד חרדל ומיונז מעורב בקטשופ, ומיונז מעורב בחזרת. אם נקניקייה כזאת לא תגרום לכל אחד לרוקן בקבוק אחד או שניים לפחות, סימן שפספסתם או ברטבים או בהכנה.


(צילום: צביקה טישלר)

 

נקניקיות בבירה - הגרסה הפשוטה

שופכים משהו כמו שני בקבוקי בירה לסיר, מוסיפים פלפל חריף יבש אחד, כפית חומץ וכפית סוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, מכניסים פנימה את הנקניקיות (רצוי לא ישר מהמקרר, אלא שיהיו פחות או יותר בטמפ' החדר), כך שזה יגיע די מהר לרתיחה. מכבים את האש, מחכים כ-2-3 דקות. בינתיים מכינים בצד לחמניות בגודל המתאים כאשר הן כבר פתוחות ומרוחות בחרדל ומיונז. מכניסים כל נקניקייה פנימה ומוסיפים כרוב כבוש, כמובן. אגב, חוק הנקניקייה בלחמנייה אומר שהלחמנייה חייבת להיות קצרה במספר סנטימטרים מהנקניקייה, כך שהביס הראשון שאתה נוגס הוא בנקניקייה שבולטת החוצה, ואצלנו חוק זה חוק.


אנגלה מרקל מציגה נקניקייה לפי החוק (צילום: רויטרס)

 

ברביקיו

עוד אפשרות לערב גברים לכאורה שכזה, היא לעשות ברביקיו, אבל כזה של מעושנים. למה הכוונה?

 

קונים קבנוסים מכל הסוגים: עבים, דקים, בינוניים, שמנמנים וצרי גזרה, חריפים וחריפים פחות, מתובלים בשום ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם, מבצעים בהם מספר חריצים אלכסוניים ומניחים בצד.

 

קונים בשרים מעושנים, למשל קורנדביף, בייקון, חזה אווז מעושן, לשון בקר מעושנת ועוד. פורסים לפרוסות עבות, משהו כמו חצי סנטימטר ומניחים בצד. מכינים גם את כל הרטבים שכבר הפכו לשגרה בביתנו: חרדלים טובים, רטבי חזרת, סלסות, מיונז בתיבולים שונים, למשל מתובל בקארי, ועוד.

 

 

מדליקים את הגריל וצולים את כל הכבודה עד לפריכות. קחו בחשבון שכל מה ששמתם על הגריל הוא כבר מוכן והוא רק צריך לקבל קליפה פריכה, לקבל ברק מהשומן המצפה אותו ולהוציא ריחות כאלה שיגרמו גם לחובבי הסטייקים המושבעים להזיל ריר.

 

לחמניות קטנות, קרקרים, אפילו מיני פיתות קלויות בתנור - אם זה לא יסחוב איתו לפחות 2-3 בקבוקי בירה, אז משהו לא בסדר בחברים שלכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים