שתף קטע נבחר

נשיא טורקיה: "אנקרה לא הפנתה גב למערב"

עבדאללה גול הגן על החלטת טורקיה לנקוט צעדים דיפלומטיים נגד ישראל והבהיר כי ההתקרבות לאיראן ולסוריה לא באה על חשבון היחסים עם אירופה וארצות הברית

נשיא טורקיה, עבדאללה גול, התייחס היום (ו') בראיון לעיתון ה"טיימס" הלונדוני להקפאת היחסים עם ישראל בעקבות ההשתלטות על המשט לעזה, ולטענות כי ארצו בוחרת להתקרב לאיראן וסוריה על חשבון קשריה עם המערב.

 

גול תקף את מבקרי הממשלה הטורקית, ואמר כי "העובדה שלטורקיה יש אינטרסים באזורים אחרים אין משמעותה שאנו מתרחקים מהמערב, מפנים את הגב למערב, או מחפשים אלטרנטיבות למערב. טורקיה היא חלק מאירופה".  

 

בארצות הברית ומדינות אירופה גובר החשש שטורקיה, חברה בברית נאט"ו ובת-ברית חשובה בעולם המוסלמי, מעדיפה לחזק את יחסיה עם מדינות ערב. מאז החלה בשיחות הצטרפות לאיחוד האירופי לפני כחמש שנים, חלה רק התקדמות מעטה בתהליך, בעיקר בשל עמדת האיחוד לפיה טורקיה כשלה בקידום הדמוקרטיה ופיוס עם קפריסין.

 

באותה העת, יצרה אנקרה יחסים קרובים מאי-פעם עם איראן וסוריה - הנחשבות בעיני המערב למדינות תומכות טרור. ההידרדרות האחרונה ביחסים עם ישראל, בעקבות מותם של תשעה טורקים בפעולת צה"ל נגד פעילי משט הסיוע לעזה, הובילה לשפל חסר תקדים בקשר בין המדינות.

 

הנשיא גול הדגיש שטורקיה שמרה תמיד על יחסי ידידות קרובים עם ישראל, אך הגן על ההחלטה להקפיא את היחסים בתקופה האחרונה. "אם צבא של מדינה מסוימת היה הורג תשעה אזרחים בריטים במים בינלאומיים, איך הייתם מגיבים?", הוא אמר לכתב ה"טיימס" בראיון.  

 

אתמול אישרה טורקיה את קיומה של הפגישה החשאית בבריסל בין שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, לבין שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, אבל הבהירה כי התביעות שלה נשארו זהות. "דבוטאולו חזר בפגישה שוב על הצעדים שטורקיה מצפה שישראל תעשה, על מנת לשפר את היחסים בין המדינות", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס דובר משרד החוץ הטורקי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים