שתף קטע נבחר

טייק עוף

עוף צלוי לאיטו על הכיריים, ברוטב עמוק של עגבניות ופלפלים. קל להכנה, טעים ותמיד משמח את כל בני המשפחה, קטנים וגדולים

 

 

עוף צלוי עם עגבניות ופלפלים

נתחי העוף נצלים לאטם, בתוך רוטב פלפלים-עגבניות פשוט וטוב. כשהבישול מסתיים, והם כבר שחומים ורכים מרב בישול ארוך ועדין, זורים עליהם את הגרמולטה, שהיא המרענן האיטלקי הרשמי. גרמולטה היא תערובת עשבי תיבול, שום וקליפות הדרים מגוררות, והיא נוטה להחזיר רעננות וברק לתבשילים ארוכי טווח. אחרי שמנסים פעם אחת, מתחילים לזרות גרמולטה, בשלל גרסאות, על כל צלי בקר, טלה או עוף בסביבה. טעים.

 

המרכיבים (4 מנות)

3 כרעיים של עוף

מלח, פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים ופרוסים דק

3-4 שיני שום, קלופות וקצוצות

3 פלפלים אדומים טריים

2/3 כוס ציר עוף (מוכן מאבקה או קובייה או מתוצרת בית)

2/3 כוס יין לבן

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

 

לגרמולטה

1/2 צרור פטרוזיליה טרייה

1-3 שיני שום, קלופות

קליפה מ1/2 לימון

 

ההכנה

1. הצלי: מכינים סיר רחב או מחבת בעלת שוליים גבוהים (כזו שתוכל בסופו של דבר להכיל את העוף ואת הרוטב ביחד). מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את נתחי העוף מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים את נתחי העוף לצלחת נפרדת. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והפלפלים, ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהם מתרככים ומתבשלים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מתאדה קצת. מוסיפים את הציר ואת העגבניות, מערבבים ומבשלים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך קצת. מחזירים את נתחי העוף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה, במהלכה הופכים את העוף מדי פעם ברוטב.

 

2. הגרמולטה: קוצצים את הפטרוזיליה דק ומגררים לתוכה את קליפת הלימון ואת השום (במקום לגרר, אפשר לקצוץ את השום דק מאוד על קרש חיתוך). מערבבים וזורים את התערובת על העוף. מגישים.

 

עוד מתכוני עוף נפלאים של איילת הירשמן

לכל מתכוני שף בוידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף צלוי עם עגבניות ופלפלים
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא: תפו"א פריכים, התוספת שתופסת
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים