שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    משכרת ומפתה: עוגת שזיפים וברנדי

    עוגה שלא מצריכה יותר מדי עבודה היא תמיד חגיגה - ובמיוחד בקיץ. נטלי לוין משקה שזיפים בברנדי, מוסיפה אגוזי פקאן ויוצרת עוגה רכה עם קרום פריך וקרמלי

    שזיף הוא אחד מפירות הקיץ הפחות מוערכים, ולרוב עומד בצילם של האפרסקים, הענבים והדובדבנים שנמצאים בשפע בשוק. לדעתי, שזיף הוא פרי נהדר, חמצמץ במידה, ובעל טעם נפלא, וגם הוא, בדומה לשאר פירות הקיץ העסיסיים, מתאים מאוד לעוגות ולאפייה.

     

    כשחם כל כך בחוץ, ואין כוח להשקיע, תמיד מחפשים את הדברים הפשוטים יותר להכנה, ומה יותר פשוט מלבחוש כמה מצרכים יחד בקערה ולאפות? עוגות בחושות הן העוגות האידיאליות לקיץ, מאחר והן מהירות ומספקות, והולכות מצוין עם קפה חם או קר.

     

    השבוע הזדמנה לידיי כמות מכובדת של שזיפים, ישר מהעץ של קרובת משפחה. השזיפים היו נוטפי עסיס ומתוקים, וידעתי שהם יהיו מושלמים לעוגה הבאה. בתוך העוגה שילבתי גם קצת פקאנים, להוספת קראנץ', מה שהניב עוגה פשוטה וטעימה מאוד.

     

    חשוב מאוד להשתמש בשזיפים בשלים מאוד, וכאלו "על הסף" (אבל חלילה לא רקובים) יתאימו מאוד. המיץ שניגר מהשזיפים, ביחד עם הברנדי, הופכים את העוגה לעסיסית מאוד. מעל העוגה מפזרים מעט סוכר דמררה לפני האפייה, שבסופו של דבר הופך לשכבה פריכה ומקורמלת, וזה החלק הטעים ביותר בעוגה בעיניי, והוא משתלב נפלא עם הרכות של העוגה כולה.

     

    כמה הערות לפני שמתחילים
    • השילוב של השזיפים והברנדי מנצח ולא ניסיתי להמיר באלכוהול אחר, כך שלא נותר לי אלא להמליץ להשתמש בברנדי.
    • אם לא אוהבים אגוזי פקאן אפשר בהחלט להמיר באגוזי מלך. אם לא רוצים אגוזים בכלל בעוגה, אפשר להשמיט.
    • לשומרי המשקל: אפשר להמיר את השמנת החמוצה ביוגורט. העוגה יוצאת מעט פחות עשירה, אבל עדיין טובה מאוד.
    • מומלץ לאכול את העוגה חמימה מעט או בטמפ' החדר, אבל לא קרה מהמקרר.
    • העוגה נשמרת במקרר 4-5 ימים, ומשתבחת ביום שלאחר אפייתה.

     

    עוגת שזיפים בברנדי ופקאן

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

    לשזיפים:

    10 שזיפים רכים קטנים

    2 כפות סוכר חום

    2 כפות קמח לבן

    3 כפות ברנדי

    לבלילה: 

    1/4 1 סוכר חום כהה

    3 ביצים

    קורט מלח

    100 גרם חמאה מומסת

    1 גביע שמנת חמוצה

    1/2 כפית תמצית וניל

    1/2 כפית קינמון

    גרידת לימון מ-1/2 לימון

    3/4 2 כוסות קמח

    1 שקית אבקת אפייה

    1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים קצוצים גס

    2 כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה


    עוגת שזיפים בברנדי ופקאן (צילום: נטלי לוין)

     

    אופן ההכנה:

    1. השזיפים: חותכים את השזיפים לקוביות בגודל 1X1 ומניחים בקערה קטנה.
    2. מוסיפים פנימה את הסוכר החום, הקמח והברנדי ומערבבים יחד. מניחים כחצי שעה בצד.
    3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
    4. העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים ומלח עד שהתערובת מבהירה מעט ומתאחדת.
    5. מוסיפים פנימה חמאה מומסת, שמנת חמוצה, וניל, קינמון וגרידת לימון וטורפים עד שהתערובת אחידה.
    6. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעזרת לקקן/מרית עד שהתערובת כמעט אחידה לחלוטין (אבל לא לגמרי).
    7. מוסיפים את הפקאנים והשזיפים (ביחד עם כל הנוזלים), וממשיכים לקפל עד שהבלילה אחידה והשזיפים מפוזרים בצורה הומוגנית בתערובת.
    8. מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות, מפזרים מעט סוכר דמררה מעל העוגות, ואופים כ30-35 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    9. מצננים בטמפ' החדר ומגישים.

     

    נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים