שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר-ישוב

מחאה מול צעדת שליט בי-ם: "גלעד שווה אחד"

"אני לא נגד שליט", הסבירה ל-ynet אחת ממארגנות המחאה שתתייצב היום בירושלים, עם סיום המסע של משפחת שליט ואלפי התומכים בה. "אנשים פשוט לא יודעים מה מחיר העסקאות, הם מצטטים מנטרות"

צעדת שליט - הקול שכנגד. היום אחרי הצהריים (ה') יגיעו בני משפחתו של החייל החטוף, פעילי המטה ואלפי הצועדים לירושלים - לנקודת הסיום של הצעדה שיצאה לפני כשבועיים ממצפה הילה. מולם תתייצב הפגנת מחאה, שיוזמיה מוחים נגד הקריאה לשחררו בכל מחיר. המארגנים מדגישים כי לקול שישמיעו שותפים נציגים מכל הקשת הפוליטית. 

  

צעדת שליט - כותרות היום שחלף:

 

משתתפי הצעדה יתכנסו ב-12:30, לעצרת בבית שמש. סמוך ל-15:30 תצא הצעדה מהבית האדום במוצא לכיוון ירושלים, על כביש 1. סמוך ל-17:00 צפויים הצועדים לעבור תחת גשר המיתרים בכניסה לבירה. משם ימשיכו דרך בנייני האומה לרחוב בן צבי, לרחבת המשביר, לכיכר פריז ולגן העצמאות - שם תיערך העצרת המרכזית סמוך ל-19:45.

 

עדי מאיר, בת 27 מירושלים, סיפרה ל-ynet כי רצתה למחות כנגד הצעדה הפופולרית ולא ממש ידעה כיצד. "ראיתי את ההתעצמות של הצעדה למען העסקה שרק מרחיקה את שובו של גלעד, כאשר היא מכוונת כלפי ממשלת ישראל, וגורמת לחמאס לחשוב שאנו מוכנים לשלם כל מחיר, וחיפשתי כיצד אוכל להציג את עמדתי – לא בכל מחיר".

  

לאחר שיטוט קצר ברשת, הבינה מאיר כי היא אינה לבד, ומצאה מספר קבוצות, הולכות וגדלות שמתכוונות להפגין נגד הצעדה. "הגעתי לרומן שכבר הקים קבוצה יחד עם רותם בפייסבוק, הזדהיתי עם הגישה של מחאה שאיננה פוליטית, שמבהירה כי יש מחירים גבוהים מידי שרק יגרמו נזק והחלטתי להצטרף", סיפרה והוסיפה כי היא מתכוונת להגיע למחות, למרות היותה בחודש התשיעי להריונה. "אנו מקווים שקולנו ישמע, שהציבור יבין כי את הרגש והאנרגיות הוא יכול להפנות לדרך מועילה יותר וגם בכדי להראות לממשלה, שלא כולם מוכנים לשלם כל מחיר".


הצעדה אתמול, ליד לטרון (צילום: מורן קולמן)  

 

את הקבוצה אליה חברה מאיר, הקימה רותם דרורי (41), תושבת תל אביב, שהחליטה לפני מספר ימים שנמאס לה. "כמישהי שעובדת עם נוער, עם החיילים הבאים, הרגשתי שזה עובר כל גבול. אני נתקלת בקריאות, כולל בעיתונות, להפגין ולצעוד, קוראים לזה רצון העם, החלטתי שאני לא יכולה לשבת יותר, מה עם מאות אלפים ואולי מיליונים שחושבים אחרת?"

 

"אני לא נגד שליט", הסבירה דרורי, "אני מייחלת לשובו, אך האלפים שצועדים חושבים רק על פי הרגש, זה לא הגיוני. אנשים פשוט לא יודעים מה מחיר העסקאות, הם מצטטים מנטרות". כך חברה רותם לידיד וותיק, רומן ינושבסקי, תל אביבי גם הוא, ויחד החליטו לצאת למאבק נגדי. תוך יומיים הצטרפו מאות לקבוצה שהקימו בפייסבוק, ויחד הקימו את קבוצת "ישראיליטי".  

 

"האזרחים לא צריכים לשלם את מחיר העיסקה" 

"אני לא חושבת שחיי ילדים אחרים לא שווים לחייו של גלעד. נפעל בצורה מכובדת, אך אני מספיק מבוגרת לזכור את עסקת ג'בריל ומחיריה, וכן את מחירי שאר העסקאות הללו. לא האזרחים צריכים לשלם אותו".

 

חברי הקבוצה הזו חברו לצורך ההפגנה לקבוצה נוספת, "ישראל עוצרת באדום". זו מציגה עצמה כמי שמתייצבת מול המטה לשחרור שליט. בראש ההתארגנות עומדים זוג צעירים ירושלמים, מיכאל גלפרין וארנולד נסיס. חבריהם מתכוונים להניף שלטים בהפגנות, שבהם נכתב בין היתר: "גלעד שווה אחד".

  

"השם הפרובוקטיבי נועד בשביל שאנשים ישימו לב", הסביר גלפרין בשיחה עם ynet. "אנחנו נורא - נורא רוצים שגלעד יחזור וישוחרר, ואם זה היה בני הייתי פועל באופן דומה לבני משפחת שליט, אך לא הרגש צריך להכריע כאן ואנו מוחים נגד המחיר שנצטרך לשלם".

 

למרות ההתארגנות בפייסבוק, גלפרין הסביר כי מספר תלת ספרתי של אנשים שיגיעו להפגנה יפתיע אותו: "אני מקווה שדווקא הכמות הקטנה תוציא לרחובות רבים בהמשך".

   

"אנחנו לא מכוונים לעשות פרובוקציות, אנו רק רוצים להביע דעתנו שלא מקבלת במה, לא חוששים מעימות מילולי רוצים להביע דעה", הסביר גלפרין.

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,474 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרורי. "זה עובר כל גבול"
צילום: רותם דרורי
משט למען שליט, אתמול
צילום: אלי דסה
נועם שליט. מוביל את האלפים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים