שתף קטע נבחר

מתכוני ביצים לבראנץ'

בראנץ' אמיתי לא יכול להיות מושלם בלי מאכלי ביצים. השפית סבינה ולדמן מגישה שני מתכוני ביצים – אחד בניחוח ים תיכוני והשני בסגנון צרפתי

חציל ממולא בביצה רכה בטיגון עמוק מוגש עם טחינה, כמון וסלסה עגבניות

המרכיבים (4 מנות):

1 חציל פרוס לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ

מלח

פלפל

1 כפית שטוחה כמון טחון

4 פלפלים ירוקים חריפים

שמן קנולה לטיגון עמוק

4 ביצים

8 כפות טחינה

1 לימון חתוך לרבעים

חופן רשאד

4 כפות שמן זית

לבלילה:

1/2 כוס קמח

2 ביצים טרופות

1/2 כוס פירורי לחם

לסלסה עגבניות:

2 עגבניות בשלות קצוצות דק

1 שן שום כתושה

חצי בצל קטן קצוץ דק

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות שמן זית

קורט סוכר

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

1. סלסה עגבניות: מערבבים את כל החומרים ובודקים תיבול. שומרים במקרר.

2. החצילים: מחממים סיר גדול עם שמן קנולה לחום בינוני גבוה. מטגנים את פרוסות החצילים כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מניחים להצטנן.

3. בינתיים מחוררים בעדינות את הפלפלים החריפים ומטגנים בשמן כ-5 דקות. מוציאים וסופגים את השמן.

4. ביצים: מבשלים את הביצים 6 דקות מרגע הרתיחה ומוציאים מיד למי קרח. ממתינים מעט ומקלפים.

5. מכינים את כל חומרי הבלילה בצלחות נפרדות. עוטפים את הביצים בפרוסות חציל ומקמחים, לאחר מכן מצפים בביצים הטרופות ואחריהן בפירורי לחם.

6. מחממים שוב את השמן לחום בינוני גבוה. מטגנים את החצילים הממולאים כ-7 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

7. הרכבת המנה: מניחים 2 כפות גדושות של טחינה במרכז צלחת הגשה. מעל מניחים את החציל ומעליו 2 כפות של סלסה עגבניות. מניחים כמה עלי רשאד ופלפל מטוגן ומטפטפים מעט שמן זית על הכל.

 

ביצה אפויה על בריוש, דוקסל פטריות ופרמזן

המרכיבים (4 מנות):

4 פרוסות עבות של בריוש באיכות טובה

4 ביצים

1 ענף מרווה

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק

מלח

פלפל

דוקסל:

250 גרם פטריות שמפניון

1 בצל בינוני קצוץ דק

50 גרם חמאה

1/4 כוס יין אדום

מלח

פלפל


ביצה אפויה על בריוש, דוקסל פטריות ופרמזן (צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

דוקסל: במחבת גדולה מטגנים את הבצל בחמאה, כ-15 דקות על להבה בינונית, עד הזהבה.

טוחנים את הפטריות דק, כמות קטנה בכל פעם, ומעבירים למחבת עם הבצל. מגדילים את הלהבה לחום גבוה ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

מוסיפים את היין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ומתקנים תיבול.

מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את פרוסות הבריוש על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעליהן יוצקים 2 כפות גדושות של דוקסל פטריות. יוצרים גומה קטנה במרכז. שוברים מעל ביצה כך שהחלמון יכנס בשלמותו לתוך הגומה והחלבון ישפך מסביב. מניחים מעל 2 עלי מרווה, מלח ופלפל. חוזרים על הפעולה עם שלושת הפרוסות הנוספות. מעבירים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוצאים ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל כל מנה כף גבינת פרמזן מגוררת ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת רוטשילד'ס קיטשן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים