שתף קטע נבחר

רומנטיקה במיטה: ארוחת בוקר של אהבה

כשמדברים על יום האהבה, האסוציאציה הראשונה שעולה לרובנו, היא ארוחת בוקר רומנטית במיטה. השפית סבינה ולדמן מסבירה לכם, שלב אחרי שלב, איך תכינו ארוחת בוקר מיליון דולר גם אם המטבח הוא לא החדר הכי אהוב עליכם בבית

יום האהבה הגיע - וזה הזמן לפנק את בן/בת הזוג שלכם. ומה יותר מפנק מארוחת בוקר במיטה? אם אתם מוכנים לקצת אתגר, אני מגישה לכם מתכון מנצח לארוחת בוקר שתשאיר טעם טוב לכל השנה - מגש של ברוסקטות עם מגוון ממרחים ותוספות, וצלחת של ממתקי שוקולד לקינוח. זה רק נשמע מסובך! מה הסוד? את רוב העבודה אנחנו עושים יום לפני, ובבוקר נשאר לנו רק להרכיב את הכל יחד - ולהגיש עם המון אהבה.

 

כפי שתראו, ארוחת הבוקר הרומנטית שלנו בנויה מכמה מנות, כל מנה מובאת על מרכיביה ואופן הכנתה. תוכלו לבחור להכין הכל, או רק חלק מהמנות לפי מה שאוהבים. כאמור, חלק מההכנות נעשה כבר מראש ורק חלק נשמור לבוקר עצמו. אז מתי עושים מה? חילקנו את המשימות לשני המועדים השונים, כך שתוכלו בקלות להתארגן ולתקתק הכל כמו שצריך. אל תחששו, לא צריך להיות שפים מתחילים כדי להצליח בהכנת ארוחת הבוקר הזאת. כל מה שאתם צריכים זה לקנות מצרכים משובחים, וללכת על פי ההוראות. אתם כבר תראו שזה יילך חלק. שיהיה בהצלחה!

 

אז מה אוכלים?

  • מגש ברוסקטות ניסואז, הכולל ברוסקטות עם מגוון ממרחים, לצד כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • לקינוח: צלחת שוקולדים, לצד כוס של בליני פסיפלורה


ארוחה מוכנה להרכבה (צילום: דודו אזולאי)


ועכשיו מוכנה לאכילה (צילום: דודו אזולאי)

 

מה עושים מתי?

יום לפני האירוע הגדול מכינים את המנות והשלבים הבאים לפי הסדר:

  1. מכניסים את התפוזים למקרר
  2. נגיעות פאדג' קפה
  3. קרונץ' שוקולד
  4. טראפלס שוקולד לבן
  5. הטונה הצרובה (מהמנה טונה צרובה בתבלינים על סלסה עגבניות)
  6. תפוחי האדמה והביצה (מהמנה ביצה רכה עם תפו"א ושמנת חמוצה)
  7. אספרגוס עם שבבי פרמזן (אל תשכחו לשמור פרמזן בצד)
  8. הפלפלים (במנה בייבי תרד עם פלפלים קלויים)
  9. ויניגרט זיתים, גרידת לימון ונענע

 

בבוקר יום האהבה מכינים את המנות והשלבים הבאים:

  1. מוציאים מהמקרר את כל המנות שהכנו יום לפני, למעט השוקולדים, כשעה לפני ההגשה
  2. סוחטים מיץ תפוזים
  3. מכינים את הברוסקטות עצמן
  4. מרכיבים את ברוסקטת הטונה הצרובה בתבלינים על סלסה עגבניות
  5. מרכיבים את ברוסקטת הביצה עם תפוחי האדמה
  6. מרכיבים את ברוסקטת האספרגוס
  7. מרכיבים את ברוסקטת הבייבי תרד עם פלפלים קלויים
  8. מרכיבים את ברוסקטת לבבות חסה עם אנשובי ושום קונפי דבש
  9. מכינים בליני פסיפלורה
  10. מכינים את שיפודי הפירות
  11. מכינים צ'ייסר שוקולד וויסקי

 

מיץ תפוזים

המרכיבים: 1 ק"ג תפוזים למיץ שעברו קירור למשך לילה.

 

אופן ההכנה: 

  1. סוחטים את התפוזים לפני ההגשה ומסננים.

 

ברוסקטות

1 בגטים

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את הבגט לאורך, מברישים בשמן זית וחותכים באלכסון כל חצי בגט ל-5 חתיכות.
  3. קולים בתנור במשך 7 דקות, מוציאים ומסדרים על שתי צלחות הגשה.


(צילום: דודו אזולאי)

 

טונה צרובה בתבלינים על סלסה עגבניות

המרכיבים:

200 גרם פילה טונה טרי

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

2 כפות שמן זית

1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

מלח/פלפל

סלסה עגבניות:

2 עגבניות קטנות ובשלות, חתוכות לקוביות קטנות

1/2 בצל סגול, קצוץ דק

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה

קורט סוכר

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

יום לפני: 

  1. מחממים מחבת טפלון. מברישים את הטונה בשמן זית ומצפים עם התבלינים את הנתח מכל הצדדים. צורבים על המחבת החמה במשך דקה מכל צד. מצננים ומעבירים למקרר.

בבוקר:

  1. מכינים את הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים יחד, טועמים, ובמידת הצורך מתקנים.
  2. פורסים את הטונה לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.
  3. מניחים על הבגט כף גדושה מהסלסה עגבניות ומעליה פרוסות טונה. מפזרים מעט מלח גס.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

ברוסקטה עם ביצה רכה, תפוח אדמה ושמנת חמוצה

בעת הכנת המנה נוצר ממרח מהשום המבושל במים, זהו השום קונפי המשמש למנות נוספות

 

המרכיבים:

2 תפו"א קלוף, פרוסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ

10 שיני שום שלמות

1/2 כוס יין לבן

1 כוס שמן זית

1/2  כוס מים

2 כפות דבש

3 ענפי טימין

1 עלה דפנה

3 פלפל אנגלי

מלח/פלפל

ביצים:

2 ביצים רכות

להגשה:

2 כפות עירית קצוצה

2 כפות שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

יום לפני: 

  1. מכינים את תפוחי האדמה: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש, מבשלים כשעה ולאחר מכן מצננים בתוך הנוזלים.
  2. קונפי שום: מעבירים את שיני השום לקערה עם כפית מהנוזלים, מועכים עד שנוצר ממרח שום ושומרים במקרר.
  3. מעבירים את התפו"א למקרר עם הנוזלים.
  4. מניחים את הביצים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 6 דקות. מעבירים למי קרח ומקלפים.

בבוקר:

  1. מניחים על הבגט כף שמנת חמוצה, מעליה פרוסת תפוחי אדמה, מעליה חצי ביצה רכה ומפזרים מעט עירית קצוצה מעל.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

ברוסקטה אספרגוס עם שבבי פרמזן

המרכיבים:

6 יחידות אספרגוס

50 גרם פרמזן מגורד דק

1 כף שמן זית

1 ביצה רכה קצוצה דק

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

יום לפני:

  1. מקלפים את האספרגוס.
  2. מרתיחים סיר עם מים ורבע כפית מלח. במקביל מכינים קערה עם הרבה מים וכוס קרח.
  3. חולטים את האספרגוס במים רותחים כחצי דקה ומיד מעבירים למי קרח. מוציאים ומייבשים.
  4. חותכים את הראשים ושומרים בצד.
  5. קוצצים את הגבעולים למחית ומערבבים עם הביצה, השמן זית, המלח והפלפל.
  6. שומרים כף פרמזן בצד ואת היתר מוסיפים לתערובת. מערבבים.

בבוקר:

  1. מניחים כף גדושה מממרח האספרגוס על הבגט, מניחים מעל 3 ראשי אספרגוס ומעט פרמזן.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

ברוסקטה גבינת עזים עם בייבי תרד ופלפלים קלויים 

1/2 כוס עלי בייבי תרד

20 גרם גבינת פטה

פלפל קלוי:

2 פלפלים אדומים

4 כפות חומץ בלסמי

5 עלי בזיליקום קצוצים גס

1/2 כפית סוכר

1/4 כוס שמן זית

מלח/פלפל

 

אופן ההכנה:

יום לפני:

  1. קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור תחת גריל. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה. מקלפים ומנקים את בשר הפלפלים מהזרעים וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
  2. מערבבים את יתר החומרים, מוסיפים אליהם את הפלפלים ושומרים במקרר.

בבוקר:

  1. מערבבים את פרוסות הפלפל הקלוי עם התרד וכף מהרוטב.
  2. מניחים על הבגט פרוסת גבינת עזים ומעליה חופן מסלט הפלפל והתרד.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

שום קונפי עם לבבות חסה ואנשובי

המרכיבים:

לב חסה ערבית, מופרדת לעלים

4 פילטים של אנשובי

שום קונפי (מהמתכון לביצה רכה עם תפו"א ושמנת חמוצה שלעיל)

 

אופן ההכנה:

בבוקר:

  1. מורחים על הבגט ממרח שום קונפי ומניחים מעל עלי חסה קטנטנים ו-2 פילטים של אנשובי. 

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

ויניגרט זיתים, גרדת לימון ונענע

המרכיבים:

מיץ מ-1 לימון

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית דבש

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

1/2 כוס שמן זית

גרידה מ-1 לימון

6 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס

1/2 בצל סגול קצוץ דק

5 עלי נענע קצוצים דק

1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הנוזלים עם החרדל, הדבש, השום וגרידת הלימון.
  2. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים שום ושומרים במקרר.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

בליני פסיפלורה

המרכיבים:

4 פסיפלורות בשלות

קאווה

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הפסיפלורה ומרוקנים לתוך קערה, מערבבים ומרסקים בעדינות עם מזלג.
  2. מניחים בכוס שמפניה 3 כפות פסיפלורה ומוזגים מעל את הקאווה.

 

טעימות פאדג' קפה

 

המרכיבים:

1/2 פחית חלב מרוכז

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות אספרסו או 1/4 כפית קפה

1/4 מקל וניל חצוי

20 גרם שוקולד מריר קצוץ

20 גרם חמאה

1 כף פקאן קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלב המרוכז עם הקקאו, האספרסו והווניל בסיר קטן על להבה בינונית.
  2. מבשלים בערבוב מתמיד במשך 5 דקות ומורידים מהאש.
  3. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור במשך כשעה.
  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים. מפזרים מעל את הפקאן הקצוץ ושומרים במקרר.

 

קראנץ' שוקולד

המרכיבים:

100 גרם שוקולד חלב

10 גרם חמאה

1/2 כוס קורנפלקס/גרנולה

קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו. מעבירים לקערת ערבוב עם יתר המרכיבים. מערבבים היטב.
  2. מעבירים לתבנית מרופדת ומקפיאים לשעה.
  3. חותכים לקוביות קטנות. שומרים במקרר או במקפיא.

 

טראפלס שוקולד לבן

המרכיבים:

200 גרם שוקולד לבן

50 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו ולאחר מכן מערבבים אותו עם יתר החומרים.
  2. מעבירים למקפיא למשך שעה, מוציאים ויוצרים כדורים עם כף פריזיין. שומרים בהקפאה.

 

צ'ייסר שוקולד וויסקי

המרכיבים:

100 גרם שוקולד חלב

50 מ"ל חלב

2 כפיות וויסקי

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו, מערבבים היטב ומעבירים לכוס צ'ייסר.
  2. מזליפים מעל כפית וויסקי.

 

שיפוד פירות

המרכיבים:

אשכול ענבים

1 מנגו חתוך לקוביות גדולות

פטל אדום טרי

שיפודי עץ או פלסטיק קטנים 

 

אופן ההכנה:

  1. לוקחים 4 שיפודים קטנים ומשפדים על כל אחד פטל, קוביית מנגו וענב.


מגש הקינוחים: קראנץ' שוקולד, טראפלס שוקולד לבן, טעימות פאדג' קפה, צ'ייסר שוקולד וויסקי ועליו שיפוד פירות

 

הרכבת המנות

מגש הברוסקטות:

מחברים את הברוסקטות כך שייווצר חצי בגט שלם, כמו פאזל, מערבבים את הוויניגרט ומזלפים 2 כפות גדושות מעל הכול. מגישים עם מיץ התפוזים.

 

צלחת הקינוחים:

מניחים על צלחת הגשה 2 חתיכות מכל ממתק. במרכז הצלחת ממקמים את הצ'ייסר ומעליו מניחים 2 שיפודי פירות. מגישים עם הבליני.

 

 

סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת "רוטשילדס קיטשן"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחה למופת
צילום: דודו אזולאי
מומלצים