שתף קטע נבחר

ארה"ב: כיפת ברזל תאפשר ביצוע החלטות קשות

בכיר במחלקת המדינה אמר כי האמריקנים בחנו בעצמם את מערכת ההגנה הישראלית נגד טילים: "התמיכה שלנו מעניקה לישראל את הביטחון שהיא צריכה כדי לקבל החלטות קשות"

תושבי שדרות ועוטף עזה מחכים כבר שנים ל"כיפת ברזל", אבל לפחות לפי ארצות-הברית יש להם למה לחכות. בכיר במחלקת המדינה האמריקנית אמר כי ארצות-הברית בחנה את המערכת החדשה נגד טילים, ולטענתו היא תשדרג את ההגנה האווירית של ישראל.

 

אנדרו שפירו, עוזר מזכירת המדינה האמריקנית לענייני פוליטיקה וצבא, אמר אתמול (ו') כי ארצות הברית בחנה בעצמה את המערכת מתוצרת "רפאל", שאמורה להגן נגד קסאמים מעזה, ונגד קטיושות וגראדים מלבנון. הממשל ביקש מהקונגרס להקצות 205 מיליון דולר, כדי לעזור לישראל בהאצת פיתוחה.

 

במרכז סבן למדיניות המזרח התיכון אמר שפירו כי "205 המיליון הללו הם מעבר לסיוע הקבוע בסך 3 מיליארד. אחד הקולגות שלי במחלקת המדינה ראה לאחרונה אימון של סוללת 'כיפת ברזל' בישראל, ובחן גם סימולציה במערכת. היא תהיה חלק ממערכת רב-שכבתית, שתגן נגד טילים קצרי טווח שמאיימים על ישראל. התקצוב יאפשר לישראל להאיץ את הפיתוח ולשפר את ההגנה האווירית שלה".


חלק ממערכת רב שכבתית. כיפת ברזל (צילום: באדיבות משרד הביטחון)

 

"הצעד הזה הוא עוד אחד שמראה את חוזק שיתוף הפעולה שלנו בנושא הצבאי", אמר שפירו. "זה מראה שאנחנו מתייחסים ברצינות כדי שהדיאלוג הביטחוני יתורגם למעשים". בנוגע למערכת עצמה, אמר הבכיר האמריקני: "אנחנו בטוחים שהיא תשפר את הגנת תושבי ישראל. העזרה שלנו היא צעד אסטרטגי שטוב לביטחון ישראל, וטוב לאינטרסים האמריקנים באזור".

 

שפירו גם קשר בין "כיפת ברזל" לבין המשא ומתן המדיני עם הפלסטינים: "גם פתרון שתי המדינות לא יסיים את האיומים על ישראל, והתמיכה שלנו במערכת מעניקה לישראל את הביטחון שהיא צריכה כדי לקבל החלטות קשות. התמיכה האמריקנית בישראל היא הרבה יותר מאקט של חברות. אנחנו מחויבים לביטחונה".

 

בשבוע האחרון עתרו לבג"ץ 71 מתושבי שדרות, בדרישה לבטל את החלטת הוועדה שקבעה כי המדינה תצטייד במערכת "כיפת ברזל" ליירוט רקטות, ולא במערכת הלייזר "נאוטילוס" שפותחה בישראל. לטענת העותרים, שמשתתפים במאבק בין התעשיות הביטחוניות בארץ, נטישת פרויקט היירוט באמצעות לייזר היא "טעות אסטרטגית מהחמורות בתולדות מדינת ישראל, שהתגלגלה לכלל תיאטרון אבסורד של טעויות".

 

בעתירה נטען עוד כי מערכת הביטחון פיתחה בשנים האחרונות בשיתוף עם ממשלת ארצות הברית את טכנולוגיית הנאוטילוס וסקייגארד, המתאימה ליירוט רקטות, פצצות מרגמה ופגזי ארטילריה. לטענת העותרים, כשהגיע השלב לעבור לגרסה מבצעית של המערכת בקריית שמונה בחרה המדינה לזנוח את הפרויקט.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 16/07/2010 20:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים