שתף קטע נבחר

החודש שעבר - הכי חם בהיסטוריה העולמית

מאז החלו המדידות ב-1880, לא נרשם יוני חם כל-כך בחישוב הממוצע. הקרחונים ממשיכים להיעלם. ובכל זאת, בכמה מקומות היה קר מתמיד

היה לכם חם היום? אז לא רק לכם. בכל העולם נרשמו בשבועות האחרונים טמפרטורות גבוהות במיוחד - ועכשיו זה גם רשמי: החודש שעבר היה יוני החם ביותר שאי פעם תועד על פני כדור הארץ.

 

נראה שההתחממות הגלובאלית כבר אינה נושא למחלוקת. מנתוני "המינהל הלאומי לאוקיינוסים ולאטמוספירה" שבארצות-הברית עולה עוד כי הטמפרטורה המשולבת באוקיינוסים וביבשה, בבחינת החודשים ינואר-יוני וכן אפריל-יוני השנה, היא הגבוהה ביותר מאז החלו המדידות ב-1880.

 

בחודש שעבר, הממוצא המשוקלל עמד על 16.2 מעלות צלזיוס - 0.68 יותר מהממוצע של כל המאה ה-20. זה היה החודש ה-304 ברציפות שבו הטמפרטורות גבוהות מהממוצע הזה - רצף שהחל במרס 1985. כל הנתונים על החודשים החמים ביותר מאז 1880 נרשמו ב-15 השנים האחרונות.

 

צילום: AFP

 

לפי נתוני המרכז האמריקני, גלי החום החריגים במיוחד נרשמו בפרו, במרכז ובמזרח ארה"ב וכן במזרח ובמערב אסיה.

 מנגד, הקיצוניות שמאפיינת את התקופה התבטאה בתנאי מזג אוויר קרים מהרגיל בסקנדינביה, דרום סין וצפון-מערב ארה"ב.

 

מרכז האקלים של בייג'ינג מצא כי באזורי מונגוליה הפנימית, הילונג'יאנג וג'ילין נרשם חודש יוני החם ביותר מאז שהמדידות החלו ב-1951, בעוד בגוויז'ו היה קר מאי פעם. בספרד הצביע המרכז המטאורולוגי הלאומי על חודש יוני הקר ב-13 השנים האחרונות.


מצטננים ברומניה. "חוסר נורמליות בטמפרטורות" (צילום ארכיון: רויטרס)

  

בכתבה על הנושא ב"גרדיאן" הבריטי נדהמו מדענים מכך שמדידות טמפרטורות השטח היבשתי ברחבי העולם היו גבוהות ב-0.11 מעלות צלזיוס מהשיא הקודם.

 "זה הבדל גדול במיוחד, והוא חלק מחוסר הנורמליות בטמפרטורות ביבשה ובאוקיינוסים ברחבי העולם", אמר ג'ון לסלי, דובר המכון האמריקני.

 

נתונים נוספים ממרכז המידע לשלג וקרח בקולורדו מצביעים על מצבו של האוקיינוס הארקטי - שם הקרח נמצא ברמתו הנמוכה ביותר עבור חודש יוני מאז החלו המדידות ב-1979.

 

סימן נוסף להתחממות העולמית, הקרחון היבשתי יאקובשאבן, אחד הגדולים בגרינלנד, איבד 2.7 מיילים רבועים של קרח ונסוג במייל שלם בין 6 ל-7 ביולי - אחד הנתונים הגבוהים שנמדדו אי פעם לקרחון בודד. ההמסה העקבית שלו נחשבת לאחד הגורמים המשמעותיים לעליית גובה פני הים בחצי הכדור הצפוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם בגרמניה חם במיוחד
צילום: AFP
הקרחונ ים נשברים
צילום: רויטרס
מומלצים