שתף קטע נבחר
 
צילום: רון כהן

"תוך שנה אגיע להיכל התרבות"

נוכחותו המתמדת של עידן יניב ברדיו מרמזת שהוא עולה לליגת הגדולים. "אני לא רגיל לקצב עבודה כזה, אבל חוקי המשחק השתנו", הוא מספר. והאם יגאל בשן חוזר לשורשים התימניים?

תקופה טובה עוברת על עידן יניב, המרמזת על מעבר לליגה של הגדולים. במצעד של "רדיו אמצע הדרך", למשל, יש לו שני שירים בעשירייה הפותחת ("טירה של מלך", "לא מוותר") והחדש, "בלתי נשכח", כבר מוצע לדירוג המאזינים. נוספת לכך כמות הולכת וגדלה של הופעות בחתונות ואירועים משפחתיים, עבודה עם בכירי הכותבים בז'אנר המזרחי כמו יוסי בן דוד, עדי לאון, יוסי גיספן ודוד זיגמן ובעיקר ניהול מקצועי שמכוון אותו נכון בצורה מדודה - דבר לא שכיח בז'אנר.

 

אני מאמין שילד הזהב שפרץ לחיינו רק לפני ארבע שנים עם "חושב עליה" הולך למקום בו נמצאים היום דווקא מי שפרצו אחריו אבל עקפו אותו בדרך לקיסריה, משה פרץ ודודו אהרון. 

 

השאלה המתבקשת היא מה השתנה עכשיו, הרי יניב נמצא בתעשייה לא מאתמול. יש לו כמות להיטים מכובדת ביותר: "לילה לבן", "חכי לי", "את יפה", "סרט הודי" עם דנה אינטרנשיונל, "בא הביתה" ועוד, שזכו לכמות השמעות אדירה, תואר זמר השנה של ערוץ המוזיקה בשנת 2007 ובעיקר, מה שלא ברור מאליו, תדמית איכותית יחסית שרבים היו רוצים.

 

עם זאת, יש להודות שעל אף הלהיטים הגדולים, יניב אף פעם לא היה כאן באמת טאלנט יוצא דופן שאפשר להגדיר כהצלחה עצומה. הוא מעולם לא הצליח להפוך לכוכב ענק אלא תמיד היה במעגל השני, ואפילו השלישי, של הזמרים בארץ. מאלה שנחבב אבל לא נרוץ לרכוש את האלבום ובטח לא לקנות כרטיס להופעה שלהם.

 

אז מדוע דווקא כעת, למעלה מארבע שנים מאז פריצתו היוצאת דופן עם "חושב עליה", הוא זוכה לפריחה המיוחלת? בשיחה, יניב מודה שהכל נובע מהאג'נדה החדשה שאימץ – שינוי כיוון למוזיקה המזרחית פרופר, ז'אנר איתו אולי פלירטט בעבר, אך כעת הוא מתחיל לשחות במים העמוקים ביותר.

 


בתחילת הדרך עם פרס עמ"י. היורשים כבר עקפו (צילום: ירון ברנר) 

 

"באופן טבעי, אני רואה את הפריחה האדירה של הז'אנר המזרחי וזה משפיע עליי" מודה יניב, שמבקש להבהיר שהוא לא מנסה לקפוץ על עגלה שאין לו אליה חיבור. "תמיד ניסיתי לעשות את החיבורים בין מה ששמעתי בבית כמו ישי לוי, זוהר ארגוב, יואב יצחק וחיים משה, לבין דברים ששולטים היום בעולם ואני אוהב, כמו ביונסה ושאקירה".

 

השילוב בין ישי לוי לביונסה בכלל אפשרי?

 

"אני רוצה גם וגם וגם, ואני בעזרת השם אצליח. ברוב השירים שהוצאתי עד היום היו נגיעות מזרחיות קלות ועם זאת הם היו פופיים. עכשיו עם זאת אני מתמקד יותר בז'אנר המזרחי".

 

היכל התרבות זה גם בתכנון שלך?

 

"בוודאי. אני מאמין שתוך שנה אגיע לשם. היו לי כבר הצעות להופיע שם, אבל העדפתי לחכות לתזמון הכי נכון לי. עכשיו עוד מוקדם".

 

פרצת לפני שידעו כאן מי זה דודו אהרון ומשה פרץ והם כבר בני בית בקיסריה.

 

"עם הצלחות כמו של דודו ומשה אי אפשר להתווכח. אני, עם זאת, הייתי כאן לפני אלה שכבר הופיעו שם ושירים שלי כמו 'חושב עליה' פתחו את הז'אנר לכל הדור החדש בתעשייה. היום, בכל זאת, אולם כמו היכל התרבות כבר איבד את היוקרה שלו, כך שאין לי תחושת החמצה".

 

השירים החדשים שלך, עם זאת, לא נכנסו לפלייליסט מלא של גלגלצ, תחנה שפינקה אותך בעבר. אולי המחיר על המעבר לז'אנר המזרחי עולה בהשמעות בתחנה הפופולרית?

 

"האמת, הפעם לא ניסיתי לקלוע במיוחד לטעם של גלגלצ. לשמחתי, השירים החדשים מפורגנים בכל שאר התחנות והשיר 'לא מוותר' זכה ל-800 השמעות בתחנות השונות, כך שאני רגוע".

 

עד כמה אפשר להיות רגועים כשמוציאים שיר חדש כל שבועיים?

 

"קצב העבודה הזה, שבכלל לא הייתי רגיל אליו, באמת מטורף. העבודה מאוד קשה ויש מאחורי האלבום הצפוי המון מחשבה והשקעה. אבל אין מה לעשות, כללי המשחק השתנו ועכשיו מתחילים במשחק חדש לגמרי"

 

יגאל בשארי חוזר לשורשים

בלי לשים לב וללא יחסי ציבור, מגיע השנה פסטיבל התימניאדה לשנתו ה-24, דבר שהופך אותו לפסטיבל הזמר הוותיק והגדול ביותר בארץ, שמושך אליו כבר מזמן לא רק מבני תימן. לא פחות מ-10 אלפים איש מדרימים עד אילת לחגיגת הזמר התימנית.

 

השנה, עם זאת צפוי האירוע להיות מעניין במיוחד. מעבר למופע המשותף של ישי לוי וארקדי דוכין שמתוכנן לעלות שם, יגיעו השנה גם כל השמות הקבועים כמו מרגול, חיים משה, אבנר גדסי וציון גולן. גדעון מלאכי, מפיק המופע, מוסר: "השנה צפוי להגיע גם דודו אהרון ובימים אלו מתקיימים מגעים עם אייל גולן וליאור נרקיס שבעקבות ההצלחות הגדולות שלהם המחיר שלהם התייקר, אבל אני מקווה שנגיע לעמק השווה, בכל זאת, הם גדלו אצלנו בפסטיבל והקהל תמיד שמח לראות אותם מחדש". 

 

מעבר לשמות הקבועים, מתכנן מלאכי לשלוף השנה מהשרוול שפן מקורי במיוחד, ופועל להביא לא אחר מאשר את הזמר הוותיק יגאל בשארי, המוכר יותר בזכות שמו המעוברת, בשן. "אחרי 23 שנה, הגיע הזמן שגם בשן יגיע לפסטיבל שלנו. אני בטוח שהקהל שלנו יעזור לו להתחבר לשורשים מחדש" הוא אומר. בשן, מצידו, שומר על ערוצים פתוחים: "אשמע מה הם רוצים שאעשה בפסטיבל", הוא אומר ל"מביט מזרחה", "ואם הדברים יסתדרו, נקדם את זה. כעקרון אני לא פוסל כלום בחיים שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יגאל בשן. לא פוסל כלום
צילום: דנה קופל
לאתר ההטבות
מומלצים