שתף קטע נבחר

קוּן סֵפֵלוֹט: חגיגת שרימפס ואננס

לא לשומרי כשרות: סוואלי אלדר מלמדת אתכם איך מכינים מנה צבעונית וטעימה שהיא חגיגה תאילנדית של פירות ים, אננס, חלב קוקוס וקארי אדום

 

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

קון ספלוט (Gung Sapparot)

המרכיבים:

300 גרם שרימפס נקי

3 כפות רוטב קארי אדום

200 גרם חלב קוקוס

1 כף סוכר תמרים או חום

1 כף סויה בהירה או רוטב דגים

1/2 כוס קוביות אננס

1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

30 גרם בזיליקום לקישוט המנה

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה בסיר את חלב הקוקוס ורוטב הקארי האדום, מבשלים למשך 5-7 דקות.
  2. מוסיפים שרימפס, אננס, שרי וממשיכים לבשל כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הסוכר החום (או התמרים) ואת הסויה, מבשלים כ-2 דקות.
  4. מסירים מהאש ומקשטים בעלי בזיליקום. מגישים עם אטריות אורז וורמיצ'לי.

 

  • סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים