שתף קטע נבחר

אפרסק מאוהב: עוגת קיץ קלילה

פרי הקיץ האולטימטיבי - האפרסק העסיסי והבשל - הוא הכוכב של העוגה הזו, וכשמצפים אותה ביוגורט מרענן ושקדים פרוסים מתקבלת יצירת מופת מתוקה

 

 

עוגת אפרסקים ושקדים בציפוי יוגורט

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ 

המרכיבים

120 גרם חמאה

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר חום מסוג דמררה

3 ביצים

50 גרם מרציפן גולמי, מפורר לגושים קטנים

1 1/3 כוס (180 גרם) קמח תופח

1/4 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

3/4 כוס (80 גרם) שקדים טחונים

1 כפית תמצית וניל

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 אפרסק גדול ובשל (או שניים קטנים ובשלים), חצוי וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

הציפוי

1 מכל (200 מ"ל) יוגורט מוצק ויציב (למשל יוגורט יווני או יוגורט בקר של מחלבות השומרון)

4 כפות שמנת מתוקה

1 כפית אבקת סוכר

50 גרם שקדים פרוסים קלויים

 

ההכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה. 

2. שמים בקערת המערבל את חמאה והסוכר, ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים פנימה את המרציפן ומקציפים עוד קצת, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו ותוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם תפוח. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, ומערבבים ידנית. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה, המלח והשקדים. מוסיפים לקערת המערבל שליש מתערובת הקמח, מערבבים, מוסיפים כף אחת מהשמנת המתוקה ומערבבים, ומוסיפים להוסיף כך, לסירוגין, את תערובת הקמח והשמנת המתוקה, ולערבב אחרי כל הוספה. מוסיפים את קוביות האפרסק ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שהן נטמעות בעיסה. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת, וקיסם הננעץ בתוכה יוצא כשהוא לח עם כמה פירורים עליו (מרקם העוגה רך מאוד, וזה בסדר, אבל היא יציבה). מוציאים ומצננים. מחלצים את העוגה מהתבנית. מצננים עוד - כשהיא צוננת היא מתייצבת היטב.

3. הציפוי: מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. מורחים על העוגה הצוננת ומקשטים מלמעלה בשקדים. מגישים.

 

לעוד עוגות של איילת הירשמן

 

לכל מתכוני שף בוידאו

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת אפרסקים, שקדים ויוגורט
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים