שתף קטע נבחר

האם בעל הבית יכול לסרב לאפשר לשוכר לעזוב לפני תום השכירות, אף שנמצא שוכר אחר?

תשובה: השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר אלא בהסכמת המשכיר. עם זאת, אם המשכיר מסרב לעסקה מטעמים בלתי סבירים, רשאי השוכר להעביר את השכירות גם ללא הסכמתו

שאלה: בעל הבית שלי מסרב לאפשר לי לעזוב את הדירה לפני תום תקופת השכירות למרות שמצאתי שוכר אחר במקומי. לדברי בעל הבית אני יכול כמובן לעזוב, אך לא יכול להפסיק לשלם לו דמי שכירות. האם הוא רשאי לעשות זאת?

 

תשובה: החוק קובע כי השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר. עם זאת, אם המשכיר מסרב לעסקה מטעמים בלתי סבירים, או מתנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, רשאי השוכר להעביר את השכירות גם ללא הסכמתו.

 

השאלה מהם טעמים בלתי סבירים תלויה בנסיבות המקרה. באופן כללי, מדובר במצב בו נמצא שוכר חלופי באותם תנאים, והמשכיר מסרב לכך מטעמים שרירותיים. על מנת שסירוב המשכיר ייחשב כסביר, עליו להראות טעם הוגן, מוצק וממשי.

 

במטרה למנוע אי הבנות ממומלץ להוסיף להסכם השכירות סעיף בנוסח הבא: "על אף האמור בהסכם זה, במידה שהשוכר יחפוץ לסיים את תקופת השכירות בטרם תומה, הוא יהיה רשאי לעשות כן בתנאי שימצא שוכר חלופי תחתיו שייטול על עצמו את כל התחייבויות השוכר על פי הסכם זה, ובלבד שהמשכיר הסכים לכך מראש ובכתב. המשכיר לא יסרב לזהות השוכר החלופי אלא מנימוקים סבירים".

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים