שתף קטע נבחר

שאלה: נשארתי בדירה על בסיס הסכם בע"פ. האם עזיבה תהיה הפרת חוזה?

תשובה: לא. אם לא הוסכם על תקופת שכירות, או שהצדדים המשיכו לקיימה לאחר תום התקופה שהוסכם עליה בלא להגדיר תקופה קצובה, רשאי כל צד לסיים את השכירות על ידי מתן הודעה לצד השני, בהתאם למועדים הקבועים בחוק

שאלה: לאחר כמה חודשי שכירות ללא הסכם שכירות חדש, לאחר שבעל הדירה שלי הביע את הסכמתו העקרונית לכך בעל פה, החלטתי כי אני מעוניינת לעזוב את הדירה. האם תהיה זאת הפרת חוזה?

 

תשובה: לא, אם תודיעי על כך מראש לבעל הדירה. על פי החוק , אם לא הוסכם על תקופת שכירות, או שהצדדים המשיכו לקיימה לאחר תום התקופה שהוסכם עליה בלא להגדיר תקופה קצובה, רשאי כל צד לסיים את השכירות על ידי מתן הודעה לצד השני , בהתאם למועדים הקבועים בחוק.

 

כמו כן מומלץ ביותר להגיע לסיכום כתוב בעניין זה בהמצאות סעיף "אופציה" בנוסח הבא:

 

הארכת תקופת השכירות (אופציה): לשוכר ניתנת בזאת הזכות להאריך את תקופת השכירות לתקופה נוספת של סה"כ __ חודשים החל מיום __/__/__ ועד ליום __/__/__. (להלן: "תקופת האופציה").

 

האופציה מותנות בכך שהשוכר ימציא שיקים למשכיר בגין תקופת האופציה מראש וכן יודיע בכתב למשכיר על רצונו לממש את האופציה, וכל זאת חודשיים לפני כל תום תקופת שכירות המקורית. ההודעה תתבצע במכתב בדואר רשום שישוגר למשכיר ובתנאי מפורש שלא יהיו כל הפרות שהן בתקופת חוזה זה ובתקופת האופציה.

 

על תקופת השכירות הנוספת יחולו כל תנאי השכירות בהתאם לחוזה זה, ובכלל זאת, הערבויות שבידי המשכיר ישארו בתוקפן.

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים