שתף קטע נבחר

סיום מתוק לבראנץ'

בבראנץ' טוב, אחרי שמסיימים את האוכל, חייבים קפה ועוגה. הנה שני מתכונים פשוטים לעוגות בחושות שמתאימות למטרה

עוגת פרג

המרכיבים:

200 גרם חמאה מומסת

300 גרם סוכר

1/3 כוס יין אדום

1 כף רום

4 חלמונים

4 חלבונים

150 גרם קמח

100 גרם פרג טחון

1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה, מוסיפים את הפרג ומערבבים.

2. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה מומסת עם 200 גרם סוכר. מוסיפים לקערה את

3. היין אדום, תמצית הרום והחלמונים וטורפים היטב.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.

5. מוסיפים את תערובת הקמח והפרג לקערה עם תערובת החלמונים והחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

6. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.

7. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע.

 

עוגת בננות ומייפל

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

לעוגה:

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

1/2 כוס סירופ מייפל

3 ביצים

3 בננות בשלות מעוכות במזלג

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית קינמון

1 כוס אגוזי מלך שבורים

להרטבה לאחר האפייה: 1 כוס מייפל

לקישוט:

בננה צ'יפס (פרוסות בננה מיובשות) מרוסקות בבלנדר

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. טורפים את כל חומרי העוגה לפי הסדר.

3. מעבירים לתבניות משומנות ואופים עד הזהבה (קיסם שננעץ יוצא יבש) כ- 40-45 דקות.

4. מוציאים את התבניות מהתנור ודוקרים בשיפוד כ-40 חורים בכל עוגה.

5. מחממים את סירופי המייפל (1 כוס) בסיר קטן ויוצקים על כל עוגה חמה כחצי כוס מייפל.

6. מקשטים עם בננה צ'יפס מרוסקים, מצננים ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים