שתף קטע נבחר

48 שעות בביירות

היא שוכנת ממש מעבר לגבול עם ישראל ועדיין אנחנו לא יכולים לבקר בה. עם זאת, כדאי לשמור את המדריך בצד, לימים שלווים יותר, מי יודע. סיור קטן ואופטימי ברחובותיה ומועדוני הלילה של בירת לבנון, המוכרת גם כשוויץ של המזרח התיכון

בשנות ה-60, כשמרלון ברנדו ובריז'יט ברדו היו שורצים במועדון היאכטות סנט ג'ורג' בביירות, הכל היה מושלם, בצבעים של תכלת ושקיעה. מאז עברו על לבנון שנים שונות לחלוטין, שכללו מלחמות אזרחים, התנקשויות פוליטיות, סכסוכים פנימיים עקובים מדם ומלחמות עם ישראל.

 

נכון, אין מדובר ביעד תיירותי זמין לישראלים, ועבור מי שבדרכון שלו יש זכר ולו קלוש ביותר לביקור בארץ הקודש, תהיה זו בעיה להשיג ויזה ללבנון. כולנו זוכרים את המלחמה בקיץ 2006 וגם פצעי אירועי תחילת אוגוסט עדיין טריים, ולישראלים רבים יש תפישה מסוימת מאוד לגבי השכנה מצפון (מילואים, מישהו?). עם זאת, תמיד אפשר להניח את הראש על הכרית, לעצום עיניים, להירגע, ולדמיין קפיצה של 48 שעות נטולות דאגות לביירות.

 

או לשמור את המדריך הזה בצד, לימים שלווים יותר. מי יודע.


לא רק ענני פיח ובניינים מופגזים. שמי ביירות (צילום: AP)

 

שישי

14:00. אחרי הצ'ק-אין במלון צאו ללב העיר. על ראש גבעה ניצב מבנה ה"סראי הגדול", משכן הממשלה, שהוקם על-ידי העות'מאנים. כדי לקבל מושג על הגיוון הדתי והדמוגרפי של לבנון, עצרו בקתדרלה המארונית בסנט ג'ורג', הצמודה למסגד מוחמד אל-אמין וסמוכה לכיפתו הכחולה. מגרש החנייה שם הפך לאתר קבורה לאחר ההתנקשות בראש הממשלה לשעבר, רפיק אל-חרירי. חרירי ו-22 בני אדם נוספים נרצחו בפיגוע התאבדות ב-2005.

 

טיילו לאורך השדרות רצופות בתי הקפה ועשנו נרגילה, וצפו במקומיים ובתיירים פושטים על חנויות המעצבים. אם יש עוד כוח במותניכם, פנו מערבה לאורך החוף, שם תוכלו לחזות בשארית החרבה למלחמת האזרחים של 1975-1990: מלון הולידיי אין השומם. ברחוב חמרא שוכנים בתי קפה שיקיים, וכמובן - קמפוס האוניברסיטה האמריקנית של ביירות.


אפשר להציע לך בורקה? חנויות מעצבים בביירות (צילום: AFP)

 

20:00. המטבח הלבנוני הוא אחד ממוקדי המשיכה העיקריים של המדינה. ישנן מאות מסעדות שניתן לבחור מתוכן, והן מגישות מנות שונות כגון טאבולה, חומוס ושיפודי גריל משובחים. המומלצות ביותר הן "עבד אל-והיב", "כראם" והמסעדה הארמנית של "אל-מיאה". אם ברצונכם לחוות את ביירות ה"אחרת", רדו לפרבריה הדרומיים "הנמצאים בשליטת החיזבאללה" (כך, ברויטרס - ynet) ותורו אחר מסעדת "אל-סאחה".


מחזיקים בשיא גינס לצלחת החומוס הגדולה בעולם (צילום: AFP)

 

22:00. שוטטו ברחוב ג'מיזה הבוהמייני. רבים יוצאים בסוף השבוע לעשרות הבארים שבו, וקפיצה בין המקומות השונים היא דרך מצויינת להכיר את את האזור - פאבים עם אווירה שקטה או מועדונים רועשים יותר. בלילות החנייה צפופה ביותר, כ"שהאנשים הנוצצים" מגיעים לאזור במכוניות הספורט המפוארות שלהם.

 

24:00. אף טיול בביירות אינו מושלם ללא מסיבה ב"מיוזיק הול", אולם קולנוע ישן שהוסב לרחבה אה-לה קברט. אומנים מקומיים, וגם מחו"ל, מופיעים שם בשלל סגנונות, פולק, ביטלס או אבבה, וגם הבי מטאל או "רק" להיטי ביונסה. בין המופעים מנוגנת מוזיקת האוס, ועד סוף הערב כולם כבר רוקדים על השולחנות. כדאי להזמין מקום שבוע או שבועיים מראש, כדי להבטיח שולחן ליד הבמה.

  

שבת

10:00. לבנון משתרעת בסך הכל על פני שטח של כ-10,000 קמ"ר, ולכן יציאה לטיול מחוץ לביירות היא דבר קל יחסית. צאו לכיוון מזרח ועצרו בשתורא, עיר במזרח הבקעה. טעמו מהמנאקש, בצק עבה עם גבינה או זעתר. עדיין רעבים? גם כנאפה יש שם בכל מקום, ולמרות שמדובר לרוב בקינוח, בלבנון אוכלים אותה כארוחת בוקר.

 

12:00. העצירה הבאה - יקב קסארה המפורסם, שם ניתן ליהנות מארוחת צהריים במסעדה המשקיפה על הכרמים. היין המיוצר שם מתואר באתר האינטרנט של היקב כבעל "שילוב נדיר של ניחוח פרי, חספוס עדין וחיוניות מרעננת". למרות שלבנון היא יצרנית יין קטנה, התעשייה בתחומה החלה כבר לפני כ-4,000 שנה, כשהפיניקים הפיצו שיכר ענבים ברחבי המזרח התיכון.


יין עם שילוב נדיר של פרי וחיוניות מרעננת. יקב בבקעה (צילום: רויטרס) 

 

15:00. בין ההריסות הרומיות בבעלבק, התפעלו מהמקדשים הגדולים של יופיטר ודיוניסיוס, שנבנו במאה הראשונה לפני הספירה. במקדש שנבנה בשבחו של יופיטר יש ששה עמודים שגובהם 23 מטר. המקדש לדיוניסיוס, אל היין, נחשב ליפה ביותר בעולם הרומאי כולו. אחת התעלומות סביב האתר ההיסטורי טמונה באבנים הענקיות שנמצאו בו. ארכיאולוגים רבים טרם הגיעו לפתרון החידה כיצד הצליחו הרומאים לשנע לשם את האבנים הכבדות האלה.

 

אחרי שספגתם את המראות, אל תשכחו לבקר בחנויות התיירים הרבות הפזורות במקום, העמוסות לעייפה במזכרות בסגנון מוסלמי-שיעי, בעיקר בשל נוכחותו הדומיננטית של ארגון החיזבאללה באזור. אם אתם מגיעים למקום בתקופת הקיץ, אל תחמיצו את פסטיבל המוזיקה שמתקיים בין חורבות המקדשים.

 

20:00. חזרה לביירות. צאו ל"ברומטר" בחמרא, מועדון אינטלקטואלים שאהוד באותה מידה גם על חובבי מוזיקה ערבית. טעמו שם מה"מזה" ובייחוד מהנקניקיות בתאנים. לגימות הערק יאפשרו לכם לרקוד במועדון עד אור השחר.


לצלול עם מרלון ברנדו ובריז'יט ברדו. מועדון סנט ג'ורג' (צילום: רויטרס)

 

ראשון

11:00. קפצו למועדון היאכטות של סנט ג'ורג', בו ביקרו בשנות ה-60 כוכביה הגדולים ביותר של הוליווד. ממול תוכלו לראות פסל לזכרו של ראש הממשלה לשעבר חרירי, ושלט המפנה לזירת ההתנקשות בו.

 

11:30. "קזבלנקה" היא אחת המסעדות הטובות ביותר בביירות. ממרומי הבניין מהמאה ה-19 שבו היא שוכנת ניתן לצפות על הים התיכון, בזמן שתוגש לכם ארוחת בוקר מלווה בפירות. ארוחת הבראנץ' במסעדה זוכה לפופולריות רבה, ולכן כדאי להזמין מראש מקום כבר בתחילת השבוע, ולבקש שולחן ליד אחד החלונות.

 

13:00. כדי לעכל את הארוחה, צאו להליכה בטיילת עד שתגיעו ל"סלעי היונה". מולם תוכלו ללגום תה מנטה באחד מבתי הקפה הרבים הפזורים בה.

 

14:00. צפונה, לעבר גבל (ביבלוס). היא נחשבת לעיר העתיקה ביותר בעולם המיושבת ברציפות, ומהנמל שלה נשקף הים התיכון באינספור גוונים. המסעדות הרבות בנמל מציעות ארוחות צהריים בהתאם למה שדייגיהן העלו בחכתם באותו היום, ואחת האהובות ביותר בהן היא זו של "פפה". היא התפרסמה בצילומים של סועדיה המפורסמים, החל בפרנק סינטרה וכלה בז'אק שיראק. תזכורת קלה לפאר ימיה של לבנון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חנויות בגדים ומזכרות של חיזבאללה
צילום: AP
להרגיש טרגי כמו מרלון ברנדו?
צילום: איי אף פי
כנאפה, מנאקש וערק חופשי
צילום: רויטרס
בלילות מגיעים האנשים ה"נוצצים" במכוניות המפוארות
צילום: רויטרס
מומלצים