שתף קטע נבחר

מגיע להם: 5 נשנושי קיץ בריאים לילדים

מענבים ירוקים קפואים יד שיפודי פירות טריים: הכינו לילדים חטיפים קרים, טעימים ומהירים עם יתרונות בריאותיים. על דרכי ההכנה של כל נשנוש - ויתרונותיו לילדים

1. ענבים ירוקים קפואים

מכניסים אשכול ענבים לשקית ניילון, ומניחים במקפיא. הענבים מקבלים מרקם סורבה עדין - נשנוש מעולה לילדים ולגדולים.

 

יתרון: הענבים מהווים מקור מצוין לאנרגיה זמינה ומכילים נוגדי חמצון המגינים מפני פגעי הסביבה.

 

2. בננות קפואות עם שוקולד

קולפים בננות, חוצים לרוחב, נועצים בכל חצי מקל ארטיק ומקפיאים למשך 3־4 שעות (עד שבועיים). להגשה, ממיסים קוביות שוקולד במיקרוגל וטובלים את הבננות.

 

יתרון: הבננות הן מקור מצוין לאנרגיה ולאשלגן, והן מספיק מתוקות כדי להשכיח את הרצון לממתק תעשייתי.


ענבים, בננות, שיפודי פירות ובננות קפואות, ופינוק גבינה (צילום: יוסי סליס)

 

3. שייק/ברד פירות

שמים מגוון פירות בבלנדר, מוסיפים יוגורט ומפעילים כדקה. לגיוון אפשר להוסיף עלי נענע, אבקת קינמון או חלב קוקוס. אם הבלנדר שלכם חזק, אפשר להחליף את היוגורט בקוביות קרח ולקבל ברד פירות.

 

יתרון: היוגורט מכיל שפע של סידן וחלבון, והחיידקים הידידותיים מסייעים לפעילות מערכת העיכול.

 

4. פינוק גבינה בגביע

מערבבים גבינת 9% עם חופן צימוקים וחתיכות אגוזי מלך, ומחלקים לגביעי גלידה אישיים. מניילנים, מעבירים למקרר לשעתיים־שלוש ומגישים.

 

יתרון: הגבינה מכילה כמות נאה של סידן, חלבון ושומן החיוניים לגדילה ולהתפתחות, ואגוזי המלך מכילים חומצות שומן איכותיות.

 

5. שיפודי פירות טריים

חותכים פירות טריים לקוביות (משתדלים לגוון בצבעים), משפדים את קוביות הפרי (אפשר על שיפודים קטנים) ומגישים.

 

יתרון: פירות הם מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוזלים. 

 

ייעוץ מקצועי: פז שוסטר, דיאטן קליני, מתמחה בתזונת ספורט


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:דן לב
בננות עם שוקולד. מקור טוב לאנרגיה
צילום:דן לב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים