שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ירקות לאושפיזין: 6 סלטים משובחים
    כדי שלא תשתעממו מהאכילה בסוכה, הנה שישה מתכונים לסלטים מיוחדים, מצויינים ומשביעים שישדרגו לכם את הארוחה. את אלה שהכי תאהבו - אמצו גם לימים רגילים

    סלט שעועית לבנה וקבנוס

    2 כוסות שעועית לבנה מושרית ללילה

    2 גמבות קצוצות דק

    1 בצל סגול קצוץ דק

    1 כף פלפל צ'יפוטלה כבוש (לא חובה)

    100 גרם עגבניות שרי חצויות

    1 חבילת קבנוס פרוסה

    צרור נענע קצוץ

    שמן זית

    מלח ופלפל

    1 כפית זרעי כוסברה

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את השעועית עד שהיא רכה לגמרי, מסננים ומצננים.
    2. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
    3. מתבלים בשמן זית מלח ופלפל וזרעי הכוסברה.


    סלט קר של שעועית לבנה וקבנוס (צילום: ירון ברנר)

     

    סלט תרד, פטריות ועגבניות שרי בוויניגרט תפוחים

    המרכיבים: 

    1/2 חבילת תרד נקי ושטוף

    100 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים

    1/2 בצל לבן חתוך לפרוסות

    שמן זית

    100 גרם עגבניות שרי שטופות וחתוכות לחצאים

    50 גרם קשיו קלוי

    לוויניגרט:

    1 כפית חרדל

    1 שן שום קלופה

    4 כפות חומץ

    2 כפות תרכיז תפוחים 

    1/2 כוס שמן סויה

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה: 

    1. ויניגרט: שמים את החרדל, השום, החומץ, תרכיז התפוחים, המלח והפלפל בבלנדר, טוחנים ומזליפים את השמן באיטיות תוך כדי הערבוב עד שהוויניגרט מקבל מרקם סמיך וחלק.
    2. סלט: במחבת חמה מטגנים במעט שמן זית את פרוסות הבצל ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות. משחימים אותן מעט ומצננים.
    3. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט. יוצקים מהוויניגרט, מערבבים ומעבירים לקערת סלט.
    4. ניתן להוסיף גבינת רוקפור או גבינות אחרות


    סלט תרד, פטריות ועגבניות שרי בוויניגרט תפוחים (צילום: ירון ברנר) 

     

    סלט כרובית מטוגנת, רוקט וצנוברים

    המרכיבים: 

    לאיולי:

    3 כפיות חרדל

    חלמון מביצה 1

    3 כפות חומץ

    1 כוס שמן סויה

    מלח ופלפל

    1 שן שום קלופה

    סלט:

    ראש כרובית שטוף ומופרד לפרחים

    1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות

    צרור עלי רוקט טריים שטופים

    50 גרם צנוברים קלויים

    סיר עמוק עם שמן לטיגון הכרוביות

     

    אופן ההכנה:

    1. האיולי: מניחים במעבד מזון את החרדל, החלמון, החומץ, השום, המלח והפלפל ומתחילים לעבד. בהדרגה, תוך זילוף איטי מאוד, מוסיפים את השמן עד שמתקבל מרקם של מיונז. מניחים לקירור במקרר.
    2. כרובית: מחממים סיר עמוק ובו שמן לטיגון הכרוביות. מטגנים את כל הכרובית כאשר הראשים מופרדים עד שאלו הופכים לזהובים, מצננים בצד.
    3. סלט: בקערת ערבוב מניחים את שאר מרכיבי הסלט: עלי הרוקט, הצנוברים,הבצל הסגול והכרוביות ומוסיפים שתי כפות מהאיולי חרדל.
    4. מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.


    סלט כרובית מטוגנת (צילום: ירון ברנר) 

     

    סלט עגבניות וכוסברה

    המרכיבים:

    3 עגבניות טריות חתוכות לפלחים

    1/2 צרור כוסברה קצוצה

    1 בצל סגול פרוס דק

    1 גמבה קצוצה דק

    שמן זית

    מיץ מ-1 לימון

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים בעדינות את פלחי העגבניות, הכוסברה, פרוסות הבצל הסגול והגמבה הקצוצה בקערה.
    2. מתבלים בכמות נדיבה של שמן זית, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.


    סלט עגבניות וכוסברה (צילום: ירון ברנר)  

     

    סלט תפוחי אדמה משודרג

    2 תפו"א מקולפים ומבושלים

    1 גזר קלוף, מבושל וחתוך לקוביות

    1 בצל סגול חתוך לקוביות

    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

    3 כפות צלפים

    100 גרם מלפפונים כבושים מסוג קורנישון, פרוסים

    לאיולי:

    1/2 1 כפיות חרדל

    חלמון מביצה 1

    3 כפות חומץ

    1 כוס שמן סויה

    מלח ופלפל

    1 שן שום קלופה

    1/2 בצל סגול קלוף וחתוך גס

     

    אופן ההכנה: 

    1. איולי: מניחים במעבד מזון את החרדל, החלמון, החומץ, המלח והפלפל, השום והבצל הסגול ומתחילים לעבד. בהדרגה תוך כדי זילוף איטי מאוד מוסיפים את השמן עד שמתקבל מרקם של מיונז. מניחים לקירור במקרר.
    2. מניחים את הירקות החתוכים בקערה ומוסיפים את הפטרוזילה, הצלפים והמלפפונים הכבושים.
    3. מוסיפים 2-3 כפות איולי מערבבים ומניחים בצלחת הגשה.


    סלט תפוחי אדמה משודרג (צילום: ירון ברנר)

     

    סלט שוק

    המרכיבים: 

    100 גרם במיה נקייה

    100 גרם לוביה, נקייה חתוכה לחתיכות באורך 10 ס"מ

    100 גרם שעועית ירוקה ונקייה

    100 גרם אספרגוס קלוף וחתוך ל-3

    2 ביצים קשות פרוסות

    200 גרם עגבניות שרי חצויות

    שמן זית איכותי

    מיץ מ-2 לימונים

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה: 

    1. מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט ומניחים לידו קערה עם מי קרח. 
    2. מכניסים את הלוביה לסיר מבשלים כ-2 דקות ומוציאים למי הקרח. לאחר מכן, עושים את אותו הדבר עם השעועית והאספרגוס, בזה אחר זה.
    3. מטגנים את הבמיה כ-3-4 דקות במחבת עם מעט שמן זית ושום.
    4. שמים הכל בקערה, מתבלים בשמן זית, לימון מלח ופלפל בנדיבות ומסדרים בקערת הגשה.
    5. מסדרים את הביצים בתוך הסלט ובתאבון.


    סלט שוק (צילום: ירון ברנר)

     

    • יואב בלימן הוא השף של מסעדת "פרידה קאלו"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים