שתף קטע נבחר
צילום: index open

לשפץ בלי להתגרש: כך תעשו את זה

שמירת מרחק מהבית בתקופת הרעש והלכלוך, חלוקת תפקידים ברורה ושמירת רזרבה כספית למקרה הצורך - כך תעברו את תקופת השיפוצים ותשמרו על הזוגיות

אחת התקופות הקשות ביותר העוברות על בני זוג ועל דיירי הבית היא תקופת השיפוצים. תקופה זו מתאפיינת בהרבה ריצות ובשלל בחירות, שבני הזוג אמורים להגיע להבנות לגביהם במהלך השיפוץ. כך למשל בכל הקשור לבחירת מרצפות, גווני צבע, אלומיניום, דלתות, ארונות מטבח, שיש, מנורות, שלטרים ועוד.

 

 

כל קבלן שיפוצים יכול לספר לכם על ויכוחים וריבים בין בני זוג, שהגיעו במקרים קיצוניים עד כדי פרידה. אז מה הכללים שמאפשרים לעבור את השיפוצים בשלום ולשמור על הזוגיות?

 

נתחיל בכך, שתקופת שיפוצים הזאת מתחלקת לשלוש תקופות עיקריות. הראשונה היא התקופה הקשה והמסוכנת ביותר - תקופת "השבירות והפרוקים", המאופיינת ברעש רב ובבלאגן.

 

העבודות הרבות, שגורמות להרבה מאד אבק ורעש, עשויות לגרום לאי נוחות מרבית ואף לסכן את הדיירים. לפיכך, מומלץ להשתדל שלא להיות נוכחים באזור הבית בתקופה הראשונה. אין ספק שמי שבוחר להישאר בבית בתקופה זאת, עלול להעמיד את הזוגיות למבחן.

 

חלוקת תפקידים

התקופה השניה היא תקופת "ההתקנות התחתונות", במהלכה מיישמים את כל עבודות האינסטלציה והחשמל, כמו גם עבודות הטיח. מדובר בעבודות פנימיות ומקצועיות ולכן הן חשובות שבעתיים. בניגוד לתקופה הראשונה, בתקופה הזו רצוי להיות נוכחים, להביע עניין במהלך העבודה ולשתף פעולה עם קבלן השיפוצים. נוכחות במקום עוזרת לעיתים לעבודה יסודית יותר.

 

למען שמירה על שלום בית, רצוי מאוד לקבוע מראש חלוקת תפקידים ברורה בין בני הזוג. כך למשל, אחד מבני הזוג ליכול לקחת אחריות על נושא העבודה באתר ועל הנושאים הכספיים, בעוד שהשני יוביל את נושא בחירות הכלים הסניטאריים, הארונות, השיש וכיוצא בזה.

 

הפרה של החלוקה הברורה מביאה פעמים רבות למחלוקות בן בני הזוג. לא אחת קורה שבני הזוג מצפים שקבלן השיפוצים ינקוט עמדה לטובת אחד מהצדדים, אולם קבלני שיפוצים שנוהגים בחוכמה, נזהרים שלא לבחור צד ומנסים להסביר בצורה עניינית את הפלוסים והמינוסים של כל אחד מהצדדים. אין ספק שפיקוח של אדריכל או מפקח מקצועי על העבודה, מקל על בני הזוג ומוריד חלק ניכר מהעול והמתחים.

 

שיתוף פעולה

התקופה השלישית היא התקופה החשובה ביותר מבחינת מראה השיפוץ ובמהלכה מתבצעים הבחירות הסופיות של המוצרים והגימור. בתקופה הזאת נדרש מאמץ גדול מצד בני הזוג, שמשקיעים זמן רב בהתרוצצות בין אולמות התצוגה על מנת לחפש ולבחור את המוצרים השונים.

 

במקרים רבים מתעורר חוסר הסכמה בין בני הזוג בנושא הבחירות הסופיות. אפילו על גווני הצבע עשויים להתעורר ויכוחים נוקבים שעלולים להוביל לעימותים בלתי פוסקים ולאווירה לא טובה בבית.

 

תקופה זו מצריכה שיתוף פעולה מלא והסכמות בין בני הזוג. לחילופין, אפשר לקבוע מי מבני הזוג הוא הדומיננטי בבחירת המוצרים והפוסק האחרון במקרה של מחלוקת. מצד שני יש לזכור, כי הפגנת חוסר אכפתיות בבחירות עלולה לפגוע בבן הזוג המעורב יותר.

 

נושא נוסף עליו יש לשים דגש הוא הכספי - מסקר שערכנו בהתאחדות קבלני השיפוצים התברר, כי 80% מבעלי הבתים שעורכים שיפוצים חורגים מתקציבם. לפיכך, מומלץ תמיד להשאיר רזרבה כספית של כ-20%-30% בתקופת השיפוץ, שישמשו לכל התפתחות שלא נצפתה מראש ושעשויה להכביד עד מאד בתקופה זו.

 

כמובן ששיתוף פעולה וקביעת מדיניות ברורה בין בני הזוג מראש, עשויים להוביל אפילו לחיזוק מערכת היחסים ולעורר את חדוות היצירה בשיפוץ. במידה שבני הזוג עומדים במבחן זה - אין ספק שלא רק היחסים האישיים משתפרים, אלא גם ההרגשה כולה בבית. ובשורה התחתונה - אפשר לעבור את תקופת השיפוצים בהנאה.

 

הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרוש: שיתוף פעולה
צילום: Index Open
מומלצים