שתף קטע נבחר

לוהט במחבת: קארי שקשוקה

חריפה ומדיפה ארומה אוריינטלית נפלאה, זו השקשוקה המורכבת מביצים, כמובן, שאליהן מצטרפים המון תבלינים מיוחדים, עגבניות, שום ויוגורט

רובנו מכירים את השקשוקה המסורתית שכוללת עגבניות וכמובן ביצים. הגרסאות האחרות מתבססות על ביצים, אבל מכאן והלאה אפשר, ואפילו רצוי, להיות יצירתיים בהכנה המנה שלמעשה מתאימה לכל ארוחה. הפעם מעבר לביצים ולעגבניות מצטרפת לחגיגה תערובת התבלינים גראם מסאלה, תערובת חמה בה התבלינים עוברים קלייה לפני השימוש בהם, כך שהניחוח המתפשט מקלייתם מאפשר לכם לטעום אותה עוד בטרם לקחתם ביס.

 

קארי שקשוקה

המרכיבים (ל-2-4 מנות):

1/2 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

3 שיני שום קצוצות

4-6 ביצים בטמפ' החדר

שמן קנולה לטיגון

150 מ"ל יוגורט

מלח ים אטלנטי

1 כף כוסברה קצוצה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

לגראם מסאלה:

1/2 כפית זרעי חרדל

1/2 כפית חילבה

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור

1/2 כפית זרעי כמון

1/4 כפית זרעי שומר

1/4 כפית זרעי אניס

גרגרים מ-3 תרמילי הל ירוק

1 עלה דפנה קטן

1 פלפל שאטה קטן

1/2 ס"מ מקל קינמון

1 פלפל אנגלי

1/2 כפית אבקת כורכום


קארי שקשוקה (צילום: קרן שגב) 

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת ברוחב 22-26 ס"מ (תלוי במס' הביצים). כשהמחבת חמה מניחים בתוכה את כל התבלינים השלמים, עלה הדפנה ופלפל השאטה וקולים כ-3 דקות.
  2. מעבירים את תוכן המחבת למכתש ועלי או מטחנת קפה וטוחנים לאבקה. מערבבים עם כפית מלח והכורכום.
  3. מחממים מחדש את המחבת, מוסיפים שמן ומטגנים את השום על אש קטנה עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את העגבניות ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות.
  5. בקערה מערבבים את הגראם מסאלה עם היוגורט ומדללים במעט מים אם צריך. מוסיפים את התערובת למחבת, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד לקבלת קארי אחיד ועשיר.
  6. יוצרים גומות במחבת ושוברים את הביצים אחת-אחת לתוכן. מכסים ומבשלים לרמת הקושי הרצויה.
  7. בוזקים מעל כוסברה ובצל ירוק ומגישים עם נאן או פיתה עיראקית חמה.

 

שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קארי שקשוקה
צילום: קרן שגב
מומלצים