שתף קטע נבחר

עתירה: עוד זמן להגשת מסמכים כדי למנוע גירוש

לעובדים הזרים הוקצבו 21 ימים להצגת מסמכים המעידים כי ילדיהם עומדים בתנאים להישארות. בעתירה לבג"ץ דרשו הארגונים 90 יום - אחרת "זכאים לא ישיגו מסמכים - ויגורשו"

העובדים הזרים חוששים כי פרק הזמן שהקציבה להם הממשלה על-מנת להציג מסמכים כדי שילדיהם יוכלו להישאר בארץ, לא יספיק, וילדים רבים יאלצו לעזוב את ישראל - למרות שהוועדה התירה להם להישאר כאן. הבוקר (יום א') הוגשה עתירה לבג"ץ, בבקשה להאריך את התקופה ל-90 ימים.

 

בעתירה שהגישו האגודה לזכויות האזרח, מוקד סיוע לעובדים זרים, רופאים לזכויות אדם וארגוני זכויות אדם נוספים, על-ידי עו"ד יהונתן ברמן

 ממוקד הסיוע לעובדים זרים, נטען כי מדובר בחסם בירוקרטי שמציבה החלטת הממשלה בעניין הסדרת מעמדם של ילדי העובדים הזרים הנמצאים בישראל.

 

לטענת העותרים, משמעות החלטת הממשלה לפיה יש להגיש בקשות תוך 21 יום, היא כי רבים מבין הזכאים למעמד, אם לא רובם, לא יוכלו להגיש בפועל את בקשותיהם ולממש את הזכויות שמקנה להם החלטת הממשלה או שבקשתם תדחה על הסף ללא כל דיון. יצוין כי ניתן לבקש הארכת התקופה ב-21 ימים נוספים, אם הוגשו "עיקרי מסמכים".

 

העותרים אמרו עוד, כי רבים מהזכאים לקבל מעמד יצטרכו לפעול להשגת אישורי לימודים מבתי הספר בתקופת חופשת הקיץ, לפנות לצורך הנפקת דרכונים ותעודות לידה לשגרירות הזרות - שאינן מנפיקות מסמכים בתוך פרק זמן כה קצר - ועוד קשיים ביורוקרטים דומים.

 

לדבריהם, הצגת מסמכים בתוך 21 ימים אינה סבירה בעליל ומקימה מכשול פרוצדורלי בלתי עביר למימוש זכויותיהם המהותיות

 של מאות ילדים. מחסומים אלה, טוענים העותרים, עשויים להותיר ילדים שהממשלה החליטה כי ראוי לתת להם רישיון לישיבת קבע בישראל, ללא מעמד כלשהו וללא זכויות סוציאליות, בתחושת חוסר ביטחון מתמדת, כשחרב המעצר והגירוש מוסיפה ומתנוססת מעל ראשם.

 

בנוסף מבקשים העותרים לקבוע דיון דחוף, בשל הצורך להכריע בעתירה "בטרם יאזל שעון החול להגשת בקשות ולאור העובדה כי החסמים הביורוקרטים עשויים להביא לאובדן זכאות ואף למעצר וגירוש של ילדים בתוך חודש".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדי עובדים זרים. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
רוצים עוד זמן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים