שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קפה ומאפה: מאפינס קפה ושוקולד עם קראמבל

    אהבתה של נטלי לוין לאספרסו איטלקי משובח הולידה את המאפינס הבאים, שמשלבים בין הטעמים שהכי מזכירים לה את איטליה: שוקולד, קפה ואגוזי לוז

    אנחנו בבית חובבי קפה לא קטנים. זה התחיל בקטן, כשרכשנו מקינטה לפני כמה שנים, ובן זוגי היה מכין לנו אספרסו טעים-טעים על הכיריים. מאז כבר השתדרגנו למכונת קפה קטנה ויעילה שקנינו לפני כשנתיים. מהרגע שבו מתחילים לשתות באופן קבוע אספרסו איכותי, קשה מאוד לחזור אחורה אל הנס קפה הישן והטוב. קשה, אבל לא בלתי אפשרי; לראיה - אני עדיין שותה מדי פעם נס קפה, אך עדיין אין על טעם האספרסו החזק.

     

    בטיול שלנו לרומא לפני כשנה שתינו אספרסו בכל מקום אפשרי. הכי אהבנו להיכנס לבתי קפה קטנטנים בהם שותים את הקפה בעמידה תוך שניות, ורעש כוסות הזכוכית נשמע למרחוק. שקשוק הכוסות ליווה את כל הטיולים הרגליים שלנו ברחבי העיר. אני מאוד מעריכה ואוהבת את תרבות שתיית הקפה האיטלקית, והיה לי קשה שלא להתאהב ברומא היפהפייה, על שלל אתריה, שווקיה וכמובן האוכל שבה.

     

    היום אני עדיין מתאווה למקום קטן שכולו קפה ומאפים קטנים מתחת לבית, אבל באיזור מגוריי אני ממש לא רואה את זה קורה. אם היה מקום שכזה סביר כי הייתי נכנסת לשם כל בוקר לכמה רגעים, רק בשביל ללגום כוסית אספרסו או מקיאטו ריחנית ולהרגיש איטליה. כשהיום מתחיל ככה, הוא רק ילך וישתפר.

     

    המאפינס הבאים משלבים בין שוקולד, קפה ואגוזי לוז, שמבחינתי הם הטעמים שהכי מזכירים לי את איטליה (בכל הנוגע למתוקים, כמובן). אמנם מדובר במאפינס, שהוא מאפה אנגלי מובהק, אבל אין מתאים ממנו ללוות כוס קפה של בוקר לפני העבודה או אחר הצהריים בדרך הביתה. את המאפינס הכנתי בגודל "מיני", שבעיניי הוא הגודל המושלם.

     

    כמה הערות לפני שמתחילים:

    • למי שאין אספרסו בהישג יד: ניתן להמיר את האספרסו בתמצית קפה ביתית: מערבבים יחד כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם 3-4 כפות מים רותחים.
    • ממש לא חייבים להוסיף את הקראמבל מעל המאפינס, בעיני הוא מוסיף עניין, יופי וטעם.
    • אם אין לכם אגוזי לוז אפשר להמיר אותם באגוזי מלך, שקדים או פקאנים. הטעם כמובן מעט ישתנה, אבל עדיין מצוין.
    • חשוב לא לעבד את תערובת המאפינס יותר מדי, אלא רק עד שהיא אחידה ודי.
    • ניתן לותר על הברנדי/רום. אני באופן אישי אוהבת את הניחוח שהאלכוהול מעניק למאפינס בעת האפייה ואת הטעם העדין שנשאר בסוף.


    (צילום: נטלי לוין)

     

    מאפינס קפה ושוקולד עם קראמבל אגוזי לוז

    המרכיבים (ל-25-30 מיני מאפינס):

    לבלילת המאפינס:

    1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה

    2 ביצים בטמפ' החדר

    100 גרם סוכר

    1/4 כוס שמן

    3 כפות נוזל אספרסו מוכן

    1/2 כפית תמצית וניל

    1 כף ברנדי/רום

    3/4 1 כוס קמח

    1 שקית אבקת אפייה

    1 כפית סודה לשתייה

    150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

    לקראמבל אגוזי לוז:

    1/2 כוס קמח

    1/3 כוס סוכר לבן

    50 גרם אגוזי לוז טבעיים, קצוצים גס

    75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    קורט מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. הקראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, סוכר, אגוזי לוז, חמאה ומלח ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
    2. המאפינס: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת, ביצים, סוכר, שמן, אספרסו, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
    3. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, ומערבבים יחד (לא טורפים) בעזרת כף גדולה. חשוב לא לעבד את הבלילה יותר מדי.
    4. לפני שהבלילה אחידה לחלוטין מוסיפים את השוקולד הקצוץ, וממשיכים לערבב רק עד שהשוקולד מתפזר בצורה אחידה בתוך הבלילה.
    5. מעבירים את התערובת לתבנית מיני מאפינס, וממלאים את השקעים כמעט עד סופם.
    6. מעל כל מאפין מפזרים פירורי קראמבל.
    7. אופים את המאפינס בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-12-15 דק', עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם מעט פירורים לחים.

     

    נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מאפינס קפה ושוקולד
    צילום: נטלי לוין
    מומלצים