שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מפלס הכנרת ירד בחודש האחרון ב-26 ס"מ

הירידות הנוכחיות במפלס מצטרפות לירידות נוספות שספגה הכנרת בחודשים מאי ויוני. מנתוני רשות המים עולה כי בשלושת החודשים האחרונים ירד המפלס בכ-60 ס"מ. מזג האוויר הותיר חותם גם על מפלס ים המלח, שירד בחודש יולי ב-15 ס"מ

הקיץ החם נותן את אותותיו: מנתוני רשות המים עולה כי מפלס הכנרת ירד במהלך חודש יולי ב-26 ס"מ, וכי מאז חודש מאי השלים המפלס ירידה של כ-60 ס"מ.

 

נתונים אלו, שמתפרסמים בדו"ח ההידרולוגי החודשי של רשות המים, מגיעים דווקא על רקע הנתונים המעודדים שנרשמו במהלך החורף. במהלך תקופה זו נרשמה בכנרת עלייה של 171 ס"מ.

 

עם זאת, למרות הירידות החדות במפלס, מבדיקת המצב ששרר באגם המתוק בשנה שעברה - נראה כי מדובר במגמות רגילות לחודשי הקיץ. ומה צפוי בהמשך? מהתחזיות הרשמיות של רשות המים לסוף השנה ההידרולוגית עולה כי המפלס לרדת ב-60 ס"מ נוספים.  


ירידה נוספת במפלסים. אגם הכנרת (צילום: יוסי ארן)

 

גם ים המלח סובל

חודש יולי החם נתן את אותותיו גם במפלס ים המלח - שם ירד המפלס ב-15 ס"מ, לאחר ירידה של 11 ס"מ בחודש יוני. באשר למאגרי המים המרכזיים, גם שם ממשיכים המפלסים לרדת ובחלק מהמקומות הגיעו המאגרים למצב קשה.

 

באגן ירקון תנינים למשל, האגן המערבי באקוויפר ההר שנחשב לאחד ממאגרי המים המרכזיים של ישראל, נמשכה הירידה במפלס אל מעבר ל"קווים האדומים". מנתוני רשות המים עולה כי בהשוואה לשנה שעברה, המפלס בדרום האגן נמוך ב-27 ס"מ.

 

ירידה חדה נרשמה גם במפלסי המים של מעיינות הגליל המערבי. כך למשל, במהלך חודש יולי ירדו המפלסים באגני נעמן וכברי בכ-30 ס"מ.  

 

בחברה להגנת הטבע אמרו בתגובה לנתונים כי נוכח מצבם של מאגרי המים" עידוד לחיסכון במים אמור להיות עמוד התווך של פעילות רשות המים, ולא כפי שזה נעשה היום: חלוקת חסכמים ל – 40 אחוז מהאוכלוסייה בלבד". 

 

בחברה מתחו ביקורת על קמפיין רשות המים המשודר בימים אלה באמצעי התקשורת ואמרו כי "זוהי הבטחה כי בעוד שלוש שנים יסתיים המשבר ואפשר יהיה לחזור לשגרה ולהמשיך לבזבז מים". יש לקדם תוכנית לייעול השימוש במים, שתהיה לטווח ארוך ותבטיח שינוי אמיתי בהרגלי הצריכה של האזרחים". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידה של 60 ס"מ מחודש מאי
צילום: יהונתן צור
מומלצים