שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    אזהרה: כפתור Dislike בפייסבוק - הונאה

    אפליקציה המזמינה גולשים להוסיף כפתור Dislike לפרופיל הפייסבוק שלהם התגלתה כהונאת פישינג. האפליקציה משתמשת בפרופילי הגולשים שמתקינים אותה בתור תחנה להפצת ספאם

    לאחרונה הופיעו בפייסבוק הזמנות לאפליקציה חדשה, אשר מוסיפה כפתור Dislike לתכנים שמועלים לרשת החברתית. חברת האבטחה האמריקאית Sophos מזהירה כי ההזמנות הן הונאה של עברייני רשת.

     

    עם התקנת האפליקציה, מועברים נתוני הפרופיל אל העבריינים, אשר משתמשים בפרופיל המשתמש כדי להפיץ את האפליקציה לחבריו, ואיתה גם ספאם – וכדי לאסוף נתונים אישיים ללא אישור.


    רשת פייסבוק מלאה בניסיונות הונאה ופישינג כאלה ואחרים. הטיפוס הנפוץ הוא הודעות ויישומים בעלי כותרת מפתה המחייבת הרשמה לשירות באופן שחושף את כל הפרופיל בפני מפעיל האפליקציה. מומלץ למשתמשי פייסבוק שמקבלים הזמנות לאפליקציות אלו ואחרות מחבריהם לבדוק אם אכן הם אלו שלחו אותן, כדי לוודא שלא מדובר בהונאה.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים