שתף קטע נבחר

ארוחת החג המושלמת של איילת

איילת הירשמן מציעה ארוחת חג מלאה עם מנה עיקרית מנצחת של בקר ביין אדום, ולצידה תוספת מושלמת של קוסקוס עם דלורית, חומוס ופיסטוקים. בקיצור: המנות שיעשו לכם הרבה כבוד בארוחת החג, בלי שתצטרכו לעבוד קשה מדי

המנה העיקרית של ארוחת החג שלי היא צלי בקר ביין אדום. לצדה אני מגישה כתוספת קוסקוס עם דלורית, חומוס ופיסטוקים - גרסה שלי למנה מרוקאית קלאסית של ראש השנה. היא מתאימה מאד להגשה ליד הצלי שלעיל, אבל עומדת גם לגמרי בפני עצמה (למשל, כמנה לצמחונים) או לצד עיקריות אחרות. צריך רק לזכור שאם מבשלים לבד את החומוס, צריך להשרות אותו במים לילה לפני ההכנה. האפשרות השנייה היא להשתמש בחומוס משומר או לקנות חומוס מבושל ומוקפא - מה שיותר קל לכם לעשות ולדעתי זה מה שאתם צריכים לעשות במקרה הזה. גם הקוסקוס, ברוב המקרים שבהם אני מעורבת לפחות, הוא קוסקוס מהיר הכנה. ואז, כבר כשהירקות נצלים בתנור, יש בבית ריח של חג.

 

 

צלי בקר ביין אדום

10 מנות

המרכיבים

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 -2 ק"ג

1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

4 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים בעובי 1 ס"מ

1 ראש שום, קלוף רק מהקליפות החיצוניות

1/2 2 כוסות יין אדום (כמו מרלו או קברנה סוביניון)

 

אפשרות להגשה

קוסקוס עם דלעת, חומוס ופיסטוקים (המתכון הבא) או אורז או פירה

 

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר כבד בעלת תחתית עבה, שיכול להכיל בנוחות את נתח הבקר. מתבלים את הנתח במלח, בפלפל ובפפריקה, מכל צדדיו. שמים את הנתח בסיר ומטגנים, מעל להבה בינונית-גבוהה, כמה דקות מכל צד, עד שהנתח מזהיב מאוד. מוציאים ומעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי, ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, ומדי פעם מקרצפים ומגרדים בעזרת כף עץ את קרקעית הסיר, כדי לערבב לתוך הירקות את כל המשקעים הטעימים שנדבקו לתחתית בשלב טיגון הבשר. מטגנים עד שהירקות רכים והבצל שקוף. יוצקים פנימה את היין ומבשלים כמה דקות מעל להבה גבוהה. מחזירים לסיר את הבשר, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי, במהלכן הופכים את הנתח בסיר מדי פעם, ויוצקים על חלקו העליון את הרוטב. הצלי מוכן כשהוא רך מאוד. מכבים את הלהבה ושומרים בתוך הרוטב עד להגשה.

3. ההגשה: מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ. מגישים עם תוספת הקוסקוס (המתכון הבא) או עם אורז או פירה. אפשר גם לסנן את הרוטב, ולהגיש אותו לצד הצלי, בכלי קטן.

 

קוסקוס עם דלורית, חומוס ופיסטוקים

10 מנות

המרכיבים

החומוס

1/2 1 כוסות חומוס (או חומוס משומר או מבושל ומוקפא, מופשר)

מלח

2 דלוריות בינוניות, קלופות

כ-1 כפית מלח או לפי הטעם

כ-3 כפות סוכר חום

פלפל לבן, לפי הטעם

קינמון טחון, לפי הטעם

1/4 כוס שמן (רצוי קנולה או תירס. בכל מקרה, לא שמן זית)

1/2 כוס מים

להגשה

קוסקוס מהיר הכנה, מוכן

פיסטוקים קלופים, קצוצים וקלויים

ההכנה

1. אם משתמשים בחומוס יבש, מתחילים יום לפני ההכנה: שורים את החומוס במים למשך לילה. למחרת מסננים, מעבירים לסיר ומכסים במים טריים. ממליחים קלות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהחומוס רך. מסננים. (אם משתמשים בחומוס משומר או מוקפא, אין צורך לבשל מראש).

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

3. הירקות בתנור: שמים את החומוס בתבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים, מוסיפים את קוביות הדלורית, מתבלים במלח, בסוכר, בפלפל ובקינמון, מערבבים, יוצקים מלמעלה את השמן, מערבבים, מוסיפים את המים ומכסים ברדיד אלומיניום. צולים כ-40 דקות, במהלכן מסירים מדי פעם את רדיד האלומיניום, מערבבים קצת את הירקות שבתבנית ובודקים אם צריך להוסיף עוד קצת מים, או שמן. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות, עד הזהבה.

5. ההגשה: מגישים את הירקות חמים, על הקוסקוס, ומפזרים מלמעלה את הפיסטוקים.  

 

ומה עם מנה ראשונה? איילת מציעה מרק עוף עם בצקניות

 

לאוסף מתכוני ראש השנה של איילת הירשמן

 

לעוד מנות עיקריות בוידאו שף

 


 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחת חג שלמה של שף
צילום: יוסי סליס
קוסקוס עם דלורית, חומוס ופיסטוקים
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים