שתף קטע נבחר

ישראל לאו"ם: חשד שהמשט קשור לחיזבאללה

השגרירה גבריאלה שלו העבירה למזכ"ל באן מכתב, שבו קראה לקהילה הבינלאומית למנוע את יציאת המשט שאמור להפליג מלבנון לעזה ביום א'. היא הבהירה כי ישראל שומרת לעצמה הזכות לנקוט את "האמצעים הדרושים" כדי לעצור הספינות

שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, שיגרה הערב (יום ו') מכתב למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שבו הביעה דאגה לנוכח "משט הנשים" שאמור לצאת מלבנון לרצועת עזה מחרתיים. במשט, שבו אמורות להשתתף לכאורה 50 עד 75 נשים, יקחו לטענת שלו "אנשים עם חשד לקשר לחיזבאללה".

 

אתמול הודיעו מארגנות המשט כי ספינתן "מרים" תפליג לרצועה מחופי לבנון ביום ראשון הקרוב. עם זאת, מי שצפויה להערים

עליהן קשיים עוד בדרכן לאזור היא קפריסין, שבמים הטריטוריאליים שלה הן חייבות לעבור. שגריר קפריסין בביירות, קריאקוס קורוס, הבהיר אתמול כי אם הספינה תגיע לאחד הנמלים באי - היא תופנה חזרה ללבנון. לטענת הנשים שיעלו על הספינה, הן יישאו עמן לרצועה תרופות נגד סרטן, ספרים וצעצועים.

 

במכתב טענה שלו בשם ישראל כי יש מידע לפיו אל הספינה "מרים" אמורה להצטרף ספינה נוספת בשם "נאג'י אל-עלי". לדבריה, המשט "גורם דאגה עמוקה, ומחייב את תשומת הלב של הקהילה הבינלאומית". שלו הבהירה כי לאור העימות בין ישראל לחמאס והעובדה שהספינות יוצאות מלבנון שהיא מדינת אויב, "ישראל שומרת לעצמה את הזכות על פי החוק הבינלאומי לנקוט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע מהספינות הללו להפר את הסגר הימי".

 

שגרירת ישראל קבעה כי "אי אפשר לשלול את החשש שהספינות האלה נושאות כלי נשק או אנשים בעלי כוונות אלימות". היא הזכירה כי ישראל יסדה בתיאום עם האו"ם וסכנות הסעד לפליטים הפלסטינים אונר"א מסלול של העברת סיוע לרצועה דרך ישראל.

 

ישראל ללבנון: למנוע הסלמה

"ישראל קוראת לממשלת לבנון להפגין אחריות ולמנוע את יציאת הספינות הללו לרצועת עזה", כתבה שלו. "צעד זה ימנע הסלמה אפשרית. ישראל קוראת גם לקהילה הבינלאומית להפעיל את השפעתה כדי למנוע יציאה של הספינות ולהרתיע את אזרחיהן מהשתתפות בפעולה הזו". נוסח המכתב הישראלי נשלח גם לנשיא התורן של מועצת הביטחון, שהוא שגריר רוסיה - ויטאלי צ'ורקין.

 

מכתב המחאה הוגש למזכ"ל באן בהנחיית שר החוץ, אביגדור ליברמן. מלשכתו נמסר כי בימים אלה פועל משרד החוץ מול "מדינות מרכזיות" כדי למנוע את יציאת המשט. ליברמן אמר כי "כל המדינות באזור, כולל אלו שאין לישראל יחסים דיפלומטיים עימן, מבינות שכל משט כזה מביא רק נזק לאזור כולו". לדבריו, הרצועה אינה זקוקה לסיוע, וכל הסחורות הנדרשות לתושביה נכנסות לעזה באופן חופשי.

 

אחר הצהריים פרסם גם שר הביטחון, אהוד ברק, הודעה שבה קרא ללבנון "לממש את אחריותה" ולמנוע מהמשט לצאת

לעזה. הוא הדגיש כי המשט אינו הומניטרי אלא פרובוקציה לשמה, והבהיר כי כל ספינה שתיטול בו חלק תוכל לעגון רק במצרים או באשדוד. לדבריו, אם הנוסעים ינסו להגיע לעזה - ישראל תעצור אותם.

 

מאז משט הדמים הטורקי שצה"ל עצר בדרך לעזה בסוף מאי, ושבו נהרגו 9 מהפעילים על האונייה "מרמרה", ניסו עוד שתי ספינות זרות להגיע לחופי הרצועה. תחילה הייתה זו האונייה "רייצ'ל קורי", שנעצרה ללא התנגדות, ולאחר מכן הייתה זו האונייה ששלחה קרן קדאפי הלובית, ושלאחר משא ומתן הסכימה לעגון במצרים.

 

Read this story in English

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבריאלה שלו. "אולי יש שם נשק"
צילום: רויטרס
השר ברק. הזהיר את לבנון: "מלאו אחריותכם"
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
מומלצים