שתף קטע נבחר

בחריין: לא נאפשר לארה"ב לתקוף מדינה משטחנו

שר החוץ של בחריין, בה נמצאים בסיסי צבא אמריקני, אמר כי יש בו רק נשק הגנתי. "לא נקבל כי שטחינו ישמש למתקפה נגד מקומות אחרים", הוא אמר

ביום בו איראן עשתה היסטוריה והפעילה את מתקן הגרעין הראשון שלה, מערימה אחת משכנותיה קשיים על תקיפה אפשרית: שר החוץ של בחריין, השייח' חאלד בן אחמד אל חליפה, אמר כי ארצו לא תאפשר לארצות-הברית להשתמש בשטחה כדי לתקוף "כל מדינה שהיא", ברומזו לאיראן.

 

בדברים המתפרסמים היום (שבת) בעיתון א-שרק אל-אווסט, אמר השר כי הימצאותו של בסיס אמריקני בבחריין "אין פירושו שארצו תאפשר להשתמש בבסיס הזה כדי לפתוח במתקפה נגד איראן או מדינות אחרות".

 

נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, אמר ביום חמישי כי "אחיה וידידיה של איראן במדינות המפרץ לא יאפשרו להשתמש בשטחן כדי לתקוף את איראן. מנהיגי המדינות הללו מודעים לתכנונים של ישראל וארצות-הברית באזור, ולמרות שאיננו סבורים שתפרוץ מלחמה, אנו מוכנים לכל האפשרויות".

 

שר החוץ של בחריין נשאל על ידי העיתון הודות הסיכוי שהכוחות האמריקניים

 יתקפו את איראן מהבסיסים הצבאיים שהם מחזיקים בבחריין, והוא אמר "ההסכמים שחתמו בין אל- מנאמה לוושינגטון הם הסכמים הגנתיים. לא נקבל כי שטחינו ישמש למתקפה נגד מקומות אחרים".

 

הוא אמר עוד, כי ההסכמים שחתמה ארצו עם מספר מדינות, עוד לפני עשרות שנים, הם הסכמים הגנתיים ואינם כוללים סעיפים בהם תשמש אדמת בחריין כבסיס למתקפה נגד מדינות אחרות. "בבסיסים אלו אין אפילו נשק התקפי", הוא אמר.

 

עם זאת, ארצות-הברית דואגת להגן על בחריין. ממשל אובמה האיץ בתחילת השנה  את הצבתן של סוללות הגנה מפני טילים במפרץ הפרסי מחשש לתקיפה איראנית. גורמי צבא מסרו לעיתון "ניו-יורק טיימס", כי ארבע מדינות לקבל סוללות הגנה: קטאר, איחוד האמירויות, בחריין וכווית.

 

במקביל, דיווח העיתון הכוותי אל-קבס, כי מנגנוני הביטחון של בחריין הודיעו לכווית, לסעודיה וליתר מדינות המפרץ כי חוליות טרור חמושות

 נמצאות במצב הכן, כדי לפגוע בהן - אם מתקני הגרעין של איראן יותקפו. על פי הדיווח, הדברים מתבססים על דו"ח של שירותי המדויעין של בחריין, המסתמך על הודעות של כ-250 פעילים שנעצרו בחשד שהיו שותפים ברשת טרור בבחריין.

 

אותם חשודים הודו כי הם משתייכים ל"גוף צבאי במדינה באזור", וכי יש תיאום בינם לבין חוליות רדומות בכווית ובסעודיה. לדברי אותם מקורות מנגנוני הביטחון בכווית קיבלו את המידע ברצינות רבה ונקטו צעדי מנע. עוד דיווח העיתון כי מטרת החוליות הללו היא להתחיל לפעול בחסות של הפגנה במחאה על תקיפת איראן וממנה לעבור לפעולות אלימות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא לשעבר בוש בבסיס צבאי אמריקני בבחריין. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים