שתף קטע נבחר

ראש המועצה הנאשם בהאזנה: אלו דברים טכניים

תושבי מועצת שדות נגב קוראים למאיר יפרח להתפטר בעקבות האשמתו בהאזנת סתר לדוברת המועצה לשעבר - אולם הוא מסרב: אין סיבה שאפרוש, לא עברתי על החוק

ראש המועצה מסרב להתפטר מתפקידו בעקבות הגשת כתב האישום נגדו - חרף דרישותיהם של תושבי המועצה. כתב האישום הפלילי שהוגש היום (ד') בבית משפט השלום בבאר שבע נגד ראש המועצה האזורית שדות נגב, מאיר יפרח, בגין האזנות הסתר לדוברת המועצה לשעבר, דלית וייץ, מצטרף להליך האזרחי שנפתח נגד יפרח עוד בחודש יולי.

 

זה זמן רב מרחפת פרשת ההאזנות כעננה מעל ראשיהם של עובדי המועצה. כעת נשמעים קולות מצד תושבים הדורשים שיפרח יפרוש מתפקידו כדי לנהל את ההליך המשפטי - אולם הוא מסרב להתפטר, וצפוי להמשיך לכהן כראש מועצה. לדבריו, אין כל סיבה שיפרוש, שכן מדובר רק ב"דברים טכניים" ולא הייתה במעשיו כל עבירה על החוק.

 

יפרח אינו הבכיר המוניציפלי הראשון שממשיך להיאחז בכסאו גם לאחר פרסום האשמות נגדו. כך לדוגמה, ראש עיריית קריית שמונה, חיים ברביבאי, המשיך לכהן בתפקידו לאחר שהואשם בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ועוד - עבירות בהן גם הורשע מאוחר יותר.

 

תיק מורכב ורגיש

עוד בסוף שנת 2008 נערך ליפרח שימוע בעניין אצל פרקליט המחוז, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, ורק היום, לאחר שנה וחצי, הוגש כתב האישום. ההליכים התמשכו משום שמדובר בתיק מורכב ורגיש, שדרש את אישורם של גורמים בכירים בפרקליטות המדינה. בתיק טיפל עו"ד שלום שיפר.

 

ברשימת העדים בכתב האישום מופיעים שני אנשים: הדוברת לשעבר וייץ, שהתלוננה נגד יפרח, וקצין הביטחון של המועצה, רפי בביאן - שגילו את ההאזנות וחשפו את הפרשה. מקורביו של בביאן ציינו כי לא הופתע מהגשת כתב האישום נגד יפרח: "כעת הוא מצפה שראש המועצה ישעה את עצמו מתפקידו לצורך הוכחת חפותו".

 

עוד אומרים מקורביו של בביאן, כי הקב"ט עבר שנתיים לא קלות מאז התפוצצות הפרשה, ועבודתו אף נפגעה כתוצאה מכך. "רפי רק מקווה שהצדק ייצא לאור אחרי הגיהנום שעבר. ראש המועצה הוא לא מעל החוק, ומי שעושה דברים כאלה צריך לשאת בתוצאות ולא להתחבא מאחורי תירוצים". הקב"ט עצמו סירב להתייחס לפרשה כל עוד הנושא נמצא בבית המשפט.

 

"המצלמה הותקנה כחוק"

ביולי השנה הגישה הדוברת, באמצעות עו"ד דן חי, תביעה אזרחית נגד יפרח בבית משפט השלום בקריית גת, בסך חצי מיליון שקל, בגין פגיעה בפרטיות. בכתב התביעה צוין כי מאז האירוע התהפך עולמה של הדוברת, וכי היא סובלת מנזק נפשי קשה וכן מפגיעה תדמיתית ומקצועית.

 

לדברי עו"ד חי, "מדובר בפגיעה קשה מאוד, שהתבטאה בהתקנת מצלמות בחדרה של דוברת המועצה ובהאזנות לה. הפרקליטות עשתה נכון כשהחליטה להגיש כתב אישום. מעבר לחומרת העבירה, חשוב ליצור כאן אפקט של 'יראו וייראו' כדי להבהיר למעסיקים את חשיבות פרטיותו של העובד במקום העבודה".

סניגורו של יפרח, עו"ד דוד ליבאי, מסר בתגובה כי "ראש המועצה כופר בהאשמות המיוחסות לו. המצלמה שהותקנה במועצה נועדה לגלות את מקור ההדלפות ולמנוע גניבות, והותקנה כחוק.

התקנת המצלמות במועצה שירתה אינטרסים של המועצה ומומנה על ידה. מרשי לא ביקש להתקין האזנת סתר, הוא מכחיש כי הייתה האזנת סתר למישהו מעובדי המועצה".

 

לדברי גורמים במועצה, מקור ההדלפות אליהן מתייחס עו"ד ליבאי ביחסי העבודה ההדוקים של וייץ ובביאן, שקיימו נוהל העברת דיווחים לאמצעי התקשורת לנוכח המציאות הבטחונית הקשה ששררה באזור בשנים האחרונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"המצלמה נועדה לאתר מקור ההדלפות". יפרח
צילום: גדי קבלו
מומלצים