שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אשכנזייה כשרה: מנות ראשונות לחג

    ארוחת ראש השנה היא לא באמת ארוחה אם אין בה את המנות שכולנו מכירים, ולא משנה מאיזו עדה אתם, הרגל הקרושה, הצימעס, הגפילטע פיש וכמובן הכבד הקצוץ

    רגל קרושה

    המרכיבים (ל-10 אנשים):

    1 ק"ג רגל פרה

    כ-10 (50 גרם) שיני שום כתוש

    קורט מלח

    פלפל שחור

    1 ביצה קשה

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הרגל במשך 6 שעות. לאחר מכן מפרידים את הבשר מהעצם ומפוררים את הבשר. 
    2. מחזירים את הבשר הכתוש אל תוך הנוזל שנותר במהלך הבישול ומוסיפים קורט מלח ופלפל שחור.
    3. פורסים את הביצה הקשה על תבנית ועליה יוצקים את הכל ומכניסים לקירור למשך 24 שעות


    רגל קרושה (צילום: ישראל אלפסה) 

     

    צימעס

    המרכיבים:

    1/2 קילו גזר גמדי

    100 גרם צימוקים

    קורט קינמון

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס מים

    2 כפיות מרגרינה או 2 כפות שמן

    מיץ סחוט מ-1/2 לימון

    1 כוס מיץ תפוזים

     

    אופן ההכנה:
    1. ממיסים את המרגרינה במחבת עמוקה או בסיר. מוסיפים את המים והגזר, מביאים לרתיחה ומורידים את האש (שימוש לב שלא לבשל את הגזר יותר מידי). מוסיפים את הסוכר, הצימוקים ומיץ התפוזים, הקינמון והלימון וממשיכים לבשל את הגזר עד שהוא רך (אל-דנטה) כ-45 דקות.


    ציעמס (צילום: ישראל אלפסה)  

     

    גפילטע פיש

    המרכיבים (ל-4 אנשים):

    1 ק"ג קרפיון טחון

    2 ראשי דג

    1 ביצה

    2 בצלים מגורדים

    1 בצל פרוס

    2 גזרים מגורדים

    2 גזרים חתוכים לפרוסות

    2 עלי דפנה

    מעט גבעולי פטרוזיליה

    מלח

    פלפל

    סוכר

    1/4 כוס פירורי לחם

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים יחד את הקרפיון עם הבצלים והגזרים המגורדים, הביצה, פלפל, מלח, סוכר ופירורי לחם לתערובת אחידה.
    2. מניחים במחבת עמוקה, או בסיר, בצל פרוס, גזר פרוס, עלי דפנה, פטרוזיליה ו-2 ראשי דג וממלאים במים בגובה של כ-10 ס"מ. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומביאים להרתחה.
    3. מתערובת הקרפיון צרים קציצות לפי גודל רצוי, מכניסים למחבת ומבשלים למשך 3 שעות על אש נמוכה.


    גפילטע פיש (צילום: ישראל אלפסה)  

     

    כבד קצוץ

    המרכיבים:

    1/2 קילו כבד עוף

    250 גרם כבד בקר

    6 בצלים בינוניים

    6 ביצים קשות

    1 כפית סוכר

    פלפל שחור

    קורט מלח 

    1/2 כוס יין מתוק

     

    אופן ההכנה:
    1. מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את הכבדים והיין ומטגנים עד שהכל עשוי היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.
    2. טוחנים את הבשר במטחנה, יחד עם הביצים ומערבבים את הכל למרקם אחיד.


    כבד קצוץ (צילום: ישראל אלפסה)  

     

    • באדיבות באדיבות מסעדת רוטשילד'ס (כביש 66 עוקף יקנעם, תחנת דלק "סונול". טלפון: 049591251)

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כבד קצוץ לפני הקיצוץ
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים