שתף קטע נבחר

זירת הקניות

הפסד ליזמים: לא תוקם מסעדה ברפסודה באילת

המועצה הארצית דחתה את הערר של איש העסקים יואב איגרא ופסקה כי הרפסודה הלבנה לא תהפוך למתחם בילוי. "הנכס האמיתי של אילת הוא הים", קבעו. בחברה להגנת הטבע בירכו: "החלטה אמיצה, למען הדורות הבאים"

הרפסודה הלבנה באילת, מבנה שעוגן במרינה המקומית כבר כמעט שלושה עשורים, לא יהפוך למסעדה ובית קפה כפי שביקשו איש העסקים יואב איגרא ועיריית אילת. החלטה זו, שהתקבלה בימים האחרונים על ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה, מהווה הישג לארגוני הסביבה שהתנגדו למתחם הבילוי הימי.

 

הוועדה שדנה בערר קבעה בין היתר כי "הנכס האמיתי של אילת הוא הים, על יופיו ואוצרותיו. בינוי בתחומו והסתרתו מעיניי העומדים על החוף מייצרת לטעמנו פגיעה, יותר מאשר תועלת".

 

ההחלטה הנוכחית סותמת את הגולל על הנסיון המתמשך להפוך את המבנה למתחם בילוי. בעבר דחתה הוועדה לשמירת הסביבה החופית את הבקשה, בנימוק כי אין זה מקום ראוי להעניק לו זכויות מסחריות בעיקר בשל מיקומו בתוך הים ופגיעתו בנוף ובסביבה.

 

היזמים כאמור לא ויתרו והגישו ערר למועצה הארצית. עם היוודע ההחלטה נמסר מהחברה להגנת הטבע כי "מדובר בהחלטה ראויה ואמיצה למען שמירת הים והחופים באילת לדורות הבאים".  


נטושה כבר שנים. הרפסודה הלבנה (צילום: החברה להגנת הטבע)  

 

כרוניקה של מפגע ידוע מראש

כבר שלושה עשורים שהרפסודה הלבנה עוגנת בדופן המזרחית של המרינה, בחוף הצפוני של אילת. כשהוצב המבנה במים, בשנת 1982, הדבר נעשה ללא היתר בנייה והטענה היתה כי מאחר ומדובר בכלי שיט אין צורך בהיתרים כאלה.

  

המרינה היא מבנה מאסיבי למדי בן שתי קומות, המשתרע על פני 1100 מטרים רבועים. המבנה ניצב על עמודים מברזל בתוך מימי המרינה באילת והמעבר אליו מתבצע באמצעות שני גשרים. 

 

בעבר שימשה הרפסודה לנופש ומסחר ואף הופעלו בה מגלשות מים ומסעדות. אולם בתום שש שנות פעילות, ננטש המבנה. בחברה להגנת הטבע מגדירים את המבנה מאז "גוש פלדה נטול תכלית שמהווה מפגע אקולוגי ובטיחותי".

  

אולם מיקומה של הרפסודה בתוך המים הפכה אותה למקום אטרקטיבי עבור יזמים ובשנת 1996 נרכש המבנה על ידי איש העסקים יואב איגרא, בעל מלון הרודס, ששיפץ אותה וביקש להפעילה מחדש. 

 

אולם העובדה כי מעולם לא ניתן היתר בנייה למבנה, שכן היא הוגדרה ככלי שיט, הביאה להתערבותו של בית המשפט המחוזי בנושא. בית המשפט החליט כי מדובר ביצור כלאיים - כלי שיט ומבנה וכי עליו לקבל היתר כחוק.

 

מאז, כאמור, נעשים נסיונות לקדם את התוכנית ולהפוך את מתחם הרפסודה לאזור בילוי שיכלול בית קפה ומסעדה.

 

היזמים טענו כי מדובר באטרקציה תיירותית ייחודית שכן "היא מאפשרת שהייה על מעין אי מלאכותי, מוקף במים, המספק לתייר חוויה שונה לחלוטין ממסעדה המצויה על החוף או באזור תעשייה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנכס האמיתי של אילת הוא הים. הרפסודה
באדיבות החברה להגנת הטבע
מומלצים