שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אין חג בלי דג: 3 מנות דגים
    הדג הוא חלק בלתי נפרד משולחן החג, אבל כדאי לאמץ אותו גם לתפריט היומיומי - בעיקר כשהוא מלווה ברוטב על בסיס ירקות. השף ד"ר רני פולק מגיש 3 מתכונים בריאים, מהירים וטעימים

    פילה לברק צרוב ברוטב סלרי ולימון

    מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים

     

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    לרוטב:

    1 גבעול סלרי עבה באורך 10 ס"מ, קצוץ דק

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות כוסברה קצוצה

    1 לימון, חתוך לקוביות קטנטנות

    3 כפות שמן זית כתית מעולה

    לדג:

    8 פילטים של דג לברק

    2 כפות שמן זית

    1/4 כפית מלח ים אטלנטי

    1/4 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:
    1. הרוטב: שמים את שמן הזית, הכוסברה והלימון בקערה בינונית ומערבבים היטב. מוסיפים את הסלרי ומערבבים.
    2. הדג: מניחים את הפילטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל ומורחים את הצד הפונה למעלה בשמן זית.
    3. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-8 דקות, עד שהדגים מוכנים לאכילה. מוציאים מהתנור ומגישים בלוויית הרוטב.


    (צילום: דניאל לילה) 

     

    נתחי אדמונית עם פטריות וכרישה ברימון

    מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים

     

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    לירקות:

    1 כרישה ללא החלק הירוק, פרוסה דק

    1 סלסילת פטריות, פרוסות

    2 שיני שום כתושות

    מיץ מ-1 רימון סחוט

    1 כף סילאן

    1 כף שמן זית כתית מעולה

    לדג:

    8 פילטים של אדמונית, חצויים

    2 כפות שמן זית

    1/4 כפית מלח ים אטלנטי

    1/4 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. לירקות: יוצקים את השמן לווק ומחממים אותו על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומקפיצים כ-5 דקות עד להשחמה. מוסיפים את השום, מיץ הרימון והסילאן ומבשלים עד להיעלמות הנוזלים.
    2. לדג: יוצקים שמן למחבת ומחממים על להבה בינונית. מניחים את חצאי הנתחים במחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כ-10 דקות מבלי להפוך את הנתח עד שהוא מוכן לכל אורכו.
    3. מסדרים על כל צלחת הגשה 3 כפות של הירקות, מניחים עליהם מחצית דג. מוסיפים שכבה נוספת של ירקות ועליהם דג ומגישים.


    (צילום: דניאל לילה)

     

    קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

    מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים 

     

    המרכיבים (ל-36 קציצות, כ-12-8 מנות):

    לרוטב:

    3 עגבניות חצויות ומגולענות

    1 שן שום

    2 פלפלים אדומים טריים ללא גרעינים

    2 כפות שמן זית

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל

    לקציצות:

    300 גרם פילה דג אדמונית טחון

    300 גרם פילה בורי טחון

    3 כפות כוסברה קצוצה

    3 כפות פטרוזיליה קצוצה

    2 שיני שום כתושות

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. הרוטב: שמים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל חריף ושמן הזית. מערבבים עד לקבלת מחית חלקה. מתקנים תיבול
    2. הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ונותנים לתערובת לנוח כ-30 דקות.
    3. יוצרים קציצות בעזרת הידיים ונותנים להן לנוח כשעה במקרר.
    4. מחממים מחבת פסים וצורבים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד, או עד לדרגת המוכנות הרצויה.
    5. מגישים 4-3 קציצות לאדם, בתוספת כ-3 כפות רוטב.


    (צילום: דניאל לילה)


    פורסם לראשונה 02/09/2010 12:00

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לשימוש מקומונים בלבד חם מהתנור פסח סדר לינק דג שלם
    מומלצים