שתף קטע נבחר

אין חג בלי דג: 3 מנות דגים

הדג הוא חלק בלתי נפרד משולחן החג, אבל כדאי לאמץ אותו גם לתפריט היומיומי - בעיקר כשהוא מלווה ברוטב על בסיס ירקות. השף ד"ר רני פולק מגיש 3 מתכונים בריאים, מהירים וטעימים

פילה לברק צרוב ברוטב סלרי ולימון

מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

לרוטב:

1 גבעול סלרי עבה באורך 10 ס"מ, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 כפות כוסברה קצוצה

1 לימון, חתוך לקוביות קטנטנות

3 כפות שמן זית כתית מעולה

לדג:

8 פילטים של דג לברק

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
  1. הרוטב: שמים את שמן הזית, הכוסברה והלימון בקערה בינונית ומערבבים היטב. מוסיפים את הסלרי ומערבבים.
  2. הדג: מניחים את הפילטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל ומורחים את הצד הפונה למעלה בשמן זית.
  3. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-8 דקות, עד שהדגים מוכנים לאכילה. מוציאים מהתנור ומגישים בלוויית הרוטב.


(צילום: דניאל לילה) 

 

נתחי אדמונית עם פטריות וכרישה ברימון

מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

לירקות:

1 כרישה ללא החלק הירוק, פרוסה דק

1 סלסילת פטריות, פרוסות

2 שיני שום כתושות

מיץ מ-1 רימון סחוט

1 כף סילאן

1 כף שמן זית כתית מעולה

לדג:

8 פילטים של אדמונית, חצויים

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. לירקות: יוצקים את השמן לווק ומחממים אותו על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומקפיצים כ-5 דקות עד להשחמה. מוסיפים את השום, מיץ הרימון והסילאן ומבשלים עד להיעלמות הנוזלים.
  2. לדג: יוצקים שמן למחבת ומחממים על להבה בינונית. מניחים את חצאי הנתחים במחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כ-10 דקות מבלי להפוך את הנתח עד שהוא מוכן לכל אורכו.
  3. מסדרים על כל צלחת הגשה 3 כפות של הירקות, מניחים עליהם מחצית דג. מוסיפים שכבה נוספת של ירקות ועליהם דג ומגישים.


(צילום: דניאל לילה)

 

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים 

 

המרכיבים (ל-36 קציצות, כ-12-8 מנות):

לרוטב:

3 עגבניות חצויות ומגולענות

1 שן שום

2 פלפלים אדומים טריים ללא גרעינים

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

לקציצות:

300 גרם פילה דג אדמונית טחון

300 גרם פילה בורי טחון

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: שמים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל חריף ושמן הזית. מערבבים עד לקבלת מחית חלקה. מתקנים תיבול
  2. הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ונותנים לתערובת לנוח כ-30 דקות.
  3. יוצרים קציצות בעזרת הידיים ונותנים להן לנוח כשעה במקרר.
  4. מחממים מחבת פסים וצורבים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד, או עד לדרגת המוכנות הרצויה.
  5. מגישים 4-3 קציצות לאדם, בתוספת כ-3 כפות רוטב.


(צילום: דניאל לילה)


פורסם לראשונה 02/09/2010 12:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשימוש מקומונים בלבד חם מהתנור פסח סדר לינק דג שלם
מומלצים