שתף קטע נבחר

הרעש בניו-זילנד: מצב חירום בעקבות הרס נרחב

הרעידה החזקה - בעוצמה 7.1 - גרמה נזק משמעותי לתשתיות בעיר קרייסטצ'רץ', השנייה בגודלה במדינה: חלקי בתים קרסו, כבישים נחסמו, החשמל נותק ונמל התעופה הושבת. "העלות תהיה גבוהה", העריכו בממשלה. אין הרוגים, שניים נפצעו קשה

הרשויות בעיר קרייסטצ'רץ', השנייה בגודלה בניו-זילנד, הכריזו לפנות בוקר (שבת) על מצב חירום בעקבות רעש האדמה החזק - בעוצמה 7.1 בסולם ריכטר - שפקד את העיר אמש. איש לא נהרג כתוצאה מהרעידה, אולם קווי מתח קרסו, כבישים נפגעו וחזיתות בתים התמוטטו. הנזק שנגרם לאזור נאמד ב-1.4 מיליארד דולר אמריקני.

 

מצב החירום הוכרז כדי לתאם את מבצע הסיוע בעיר, בית ל-350 אלף בני אדם, אחרי שחלקי בניינים קרסו אל הרחוב, מחצו מכוניות וחסמו כבישים. באזור העסקים בקרייסטצ'רץ' הוכרז גם עוצר לילי. בתחילה דווח אתמול כי רעש האדמה שפגע בעיר הגדולה שבאי הדרומי ובאזור נרחב של חוות המקיף אותה, היה בעוצמה 7.4 בסולם ריכטר, אך בהמשך נמסר כי דרגתו פחותה. הרעש, שנמשך כ-40 שניות, הורגש בשעה 04:35 לפנות בוקר לפי השעון המקומי.

 

מבית החולים בעיר נמסר כי שני גברים נפצעו באורח קשה כתוצאה מהרעידה. כמה בני אדם אחרים שהועברו לקבלת טיפול סבלו מעצמות שבורות, חתכים ושפשופים, אך מצבם קל יותר.


ילדה בוחנת סדק שנפער בכביש (צילום: AFP)

 

"אני חושב שהיה לנו מזל גדול שאיש לא נהרג", אמר שר ההגנה האזרחית, ג'ון קרטר, בשיחה עם כתבים. הוא הוסיף כי להערכתו העלות לכלכלה המקומית תהיה גבוהה. ראש ממשלת ניו-זילנד, ג'ון קיי, שאחותו מתגוררת בקרייסטצ'רץ', הגיע  לעיר עם בכירי ממשלה נוספים, ואמר גם הוא כי "הנזק מפחיד בצורה יוצאת דופן. אפשר לומר רק שזה נס שאיש לא נהרג".

 

החשמל נותק, נמל התעופה נסגר

קרייסטצ'רץ' והעיירות הקטנות הסמוכות לה ספגו את מירב העוצמה של הרעידה, שגרמה נזק משמעותי לתשתיות. "הנזק גדול, זה משהו שהשפיע על כל משפחה, כל בית אב... הפגיעה בתשתיות שלנו, הצינורות שמעבירים את המים, המים המבוזבזים, הגשרים, אספקת החשמל... הייתה משמעותית", אמר ראש העיר, בוב פרקר.

 

המשטרה דיווחה כי בעקבות הרעידה נרשמו כמה מקרים של ביזה, אך אלה מוגרו במהרה. בפרברי קרייסטצ'רץ' התנפצו חלונות בתים רבים, ארובות קרסו, קירות נסדקו וחפצים נפלו ממדפים. אספקת החשמל שנפסקה בעקבות הרעש התחדשה

בהדרגה, אחרי בדיקות בטיחות. נמל התעופה של קרייסטצ'רץ', שנסגר מוקדם יותר, נפתח מחדש ופועל כעת. אומדן נזקים נערך גם לרשת הרכבות והגשרים באזור.

 

את ניו זילנד פוקדות מדי שנה כ-14 אלף רעידות אדמה, מרביתן בעוצמה לא-משמעותית. רעש האדמה הקטלני האחרון שהורגש במדינה הפעילה מבחינה גאולוגית, היה בשנת 1968, אז רעידה בעוצמה דומה - 7.1 - גרמה למותם של שלושה בני אדם בחוף המערבי של האי הדרומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתים קרסו אל הרחוב
צילום: AFP
מומלצים