שתף קטע נבחר

ביניש לשר ישי על הליבה: אל תדבר, תגיש בכתב

שר הפנים ביקש להציג את עמדתו בבג"ץ בנושא הליבה, אך נשיאת בית המשפט העליון לא איפשרה לו לדבר ואמרה שיגיש זאת בכתב. ביניש: "נקבע שחייבים לקיים את הליבה". נציג החינוך העצמאי: "אל תגרמו לנו לעשות זאת בדרך מלחמה"

דרמה בבית המשפט העליון: השופטת דורית ביניש לא איפשרה בצהריים (יום ב') לשר הפנים, אלי ישי, להתבטא במהלך דיון בבג"ץ בנושא הליבה.

 

 

השר ישי פנה לשופטים ואמר: "אני מבקש לומר שיש חשיבות עליונה לומר דברים". השופטת ביניש התערבה: "עדיף שדברים יוגשו בכתובים". שר הפנים לא ויתר ואמר: "אני רוצה לומר בכל זאת דברים אם יורשה לי". אז

הוא נתקל שוב בסירוב מצד נשיאת בית המשפט העליון: "זה לא שאלה של להרשות או לא להרשות, אלא נתונים צריכים להיות מוגשים בכתב ובתצהיר. אחרת אין לזה משמעות".

 

חילופי הדברים בין ביניש לישי התרחשו במהלך דיון בעתירות בנושא לימודי הליבה, אותם הגישו המרכז לפלורליזם יהודי - התנועה ליהדות מתקדמת בישראל ואישים נוספים.

 

בא כוחו של מרכז החינוך העצמאי לתלמידי תורה ובתי הספר "בית יעקב", אמר בדיון, כי "ברגע שזה הגיע למצב שבו מנסים לכפות, אז אנו מסתגרים". השופטת אילה פרוקצ'יה העירה לו: "הם רוצים הידברות אתכם ולא כפייה". השופטת ביניש הוסיפה: "כבר עברנו את השלב הזה, נקבע שחייבים לקיים את הליבה".

 

"לא בכפייה"

עורך הדין של החינוך העצמאי השיב: "אל תגרמו לנו לעשות את זה בדרך של מלחמה. כל מוסד שמגיש עתירות נגדנו, הם למעשה יוצרים חיץ בינינו לבינם".

 

הוא ביקש להבהיר את עמדתו ואמר כי נושא הליבה הוא הלכתי. "יש סתירה וברגע שהרבנים קבעו שיש סתירה, אז באותו רגע זה מחייב את העולם החרדי. אני לא בא כעת להתווכח עם כבודכם להחליט בעניין הליבה. אני חושב שתהיה הידיעה הברורה שנושא הליבה זה נושא הילכתי".

 

עורך הדין הסביר את הבעייתיות שבהחלת לימודי הליבה על החינוך החרדי ושוב הזהיר מכפייה. "לכן העובדה שבתי הספר החרדיים מתנגשים בנושא הליבה, אז אי אפשר לבוא ואם הגענו למצב שחוקקו פה, כאשר הם רוצים לדווח בשם מוסדות החינוך, אז אפשר להגיע בשלבים מסוימים בעולם החרדי ולאט נראה איך זה יתפתח. אבל אי אפשר במכה אחת לכפות עליהם. ברגע שכופים על אדם משהו אז זו תהיה התוצאה".

 

מנגד, עו"ד דינה זילבר, הממונה על הבג"צים בפרקליטות המדינה, אמרה בדיון: "יש חוק ויש בעיה שלא מקיימים אותו. פסק הדין משנת 2007 גם אם נציג את כל אותן האמירות שזה לא פוטר את בית המשפט לבחון את זה". השופט עוזי פוגלמן התערב ואמר: "יש פער בין חוק ובין מה שקורה בשטח".

 

במהלך הדיון התייחסה עו"ד שוש שמואלי, בכירה בפרקליטות המדינה, לנושא המפקחים. "יש הכפלה של מפקחים וזה פי שניים.

 יש התאמה לחינוך הרשמי, כרגע אנו מגיעים לשני שליש מהיחס", היא אמרה. "אנו שואפים לעוד. תהליך התכנון לא נעשה בשנה אחת. זה ייעשה בכמה שנים. השנה התווספו 15. זה כרוך גם בעובדים מנהלים שמנהלים את העניין".

 

השופטת ביניש התערבה ואמרה: "אנו לא מחפשים משרות לאנשים, אנו רוצים לדעת כיצד מתקיים הפיקוח, באיזו תכיפות, באיזה אופן ומה שנעשה שם. לכן אם החלוקה היא כזו שהם הולכים לכל מיני תפקידים מתוך ה-13, מה יעשו עוד ה-15?". עורכת הדין הוסיפה, כי "הגדלת המפקחים תאפשר לבדוק את הנושא יותר". לדבריה, היו מוסדות שמסרו נתונים לא נכונים לגבי הליבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת ביניש. חייבים לקיים את הליבה
צילום: AFP
השר ישי. רצה לדבר
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים