שתף קטע נבחר

שווייץ: אל תעקבו אחרי משתפי הקבצים שלנו

הפיראטים השוויצרים רוקדים ברחובות: בית המשפט במדינה קבע כי חברות אשר עוקבות ברשת אחר משתפי קבצים, עוברות על חוקי הגנת הפרטיות. האם תהפוך שוויץ לנמל מבטחים עבור משתפי הקבצים?

בית המשפט העליון בשוויץ הורה לחברת LogiStep AG, הפועלת לאיסוף מידע על משתפי קבצים כהכנה לתביעות בגין שיתוף קבצים - לחדול מפעולתה. לפי פסק דין שניתן בסוף השבוע, המעקב והניטור שעושה החברה באתרי שיתוף הקבצים מהווה הפרה של תקנות הגנת הפרטיות במדינה. כך דיווח בלוג הטכנולוגיה ArsTecnica. מדוע נעמדו שלטונות שוויץ לימין הפיראטים?

 

ריגול בשם החוק

לוגיסטפ פועלת בשוויץ מזה שש שנים, ומכסה אתרי שיתוף קבצים בחיפושיה אחר משתפים סדרתיים. החברה ניטרה את העלאתם והעברתם של הקבצים האסורים, ובנתה רשימת עבריינים (לפי כתובות IP), אותה תכננה להעביר לבעלי הזכויות על הקבצים, שכדי שיוכלו לתבוע את המשתפים.

 

פעולת חברות כמו לוגיסטפ יוצרת לא אחת דילמה בבית המשפט: למרות שהחברה פועלת בשם חוקי זכויות היוצרים, עצם המעקב הסמוי אחר משתמשים ברשת מהווה עבירה חמורה על תקנות הפרטיות הנהוגות במדינות רבות.  


עוד בנושא: ספקיות האינטרנט בישראל מתערבות בשיתוף קבצים
 

ביהמ"ש העליון נעמד לימין המשתפים

לפי החוק באיחוד האירופי, למשל, שיוך גולשים לכתובות שלהם הוא דבר שיכולה לבצע ספקית אינטרנט רק בהוראה של המשטרה, שניתנת בדרך כלל במקרה של חקירה פלילית. עם זאת, עבירות שיתוף קבצים אינן נכללות בהגדרה זו, ולחברה פרטית אין הסמכות לאסוף מידע שכזה. מסיבה זו, החליטו שלטונות שוויץ לפעול למען הגנת המשתמשים - לרבות הפיראטים שבהם.

 

לוגיסטפ נתבעה ב- 2008 על ידי המפקח הפדראלי על הגנת מידע ונתונים בשוויץ, הנספטר ת'ור – אשר טען כי החברה פוגעת בזכויות הגולשים.

 

התיק הועבר אל בית המשפט העליון בשוויץ, אשר הגיע השבוע להחלטה בנושא. לראיית בית המשפט העליון, כתובות IP הן מידע פרטי לכל דבר, וניטור וקיטלוג שלהן מהווה חדירה חמורה לפרטיות. מתוך כך, על לוגיסטפ ודומותיה לחדול מיד מפעולתן.

עוד בנושא: משתפי קבצים? אתם פושעים מפונקים / דעה

 

עיר מקלט לעברייני P2P?

פרקליטיה של לוגיסטפ מסרו כי החלטת בית המשפט שגויה. "בקרוב תהיה שוויץ מפורסמת לא רק בהגנה על מעלימי מס, אלא גם על עברייני זכויות יוצרים". החברה גם רמזה כי תעזוב את שוויץ, לטובת מדינות בהן פעולתה מותרת בחוק.

 

ההחלטה מהווה מכשול בדרך לתביעות הנוגעות לשיתוף קבצים ברשת – שכן כתובות ה-IP הן הכלי המרכזי דרכו ניתן לגלות את זהות העבריינים.

 

 

לוגיסטפ מהלכת על קו דק שבין הגנת החוק והפרתו. האם צריך לעודד פעולת חברות כאלה בישראל - או להגביל אותן? ספרו לנו בטוקבקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בואו לשווייץ, כיף פה
צילום: Index open
מומלצים