שתף קטע נבחר

חברות הממתקים ריצפו את גנום הקקאו

יצרנית הממתקים "מרס", חברת המחשבים IBM ומשרד החקלאות של ארה"ב מיפו את הגנום של צמח הקקאו במאמץ לשפר את איכות פירותיו ולהגדיל את האספקה של הרכיב המרכזי במאכל האהוב בעולם: שוקולד

חברות הממתקים והשירות למחקר חקלאי של ארה"ב פרסמו היום את רצף הגנום המקדמי של עץ הקקאו שפירותיו משמשים להכנת שוקולד. זן הקקאו המסוים אותו פענחו החוקרים נקרא " Matina 1-6" והוא מהווה 99% מהקקאו העולמי.

 

מהלך זה מהווה צעד מבטיח ראשון בשדרוג יכולתם של החקלאים לגדל צמחים בעלי עמידות טובה יותר למחלות שיניבו תנובה גדולה יותר.

 

"ריצוף הגנום מייתר את הצורך במשחק הניחושים המאפיין את עיבוד הגידולים המסורתי", אומר ד"ר הווארד-יאנה שפירו מחברת הממתקים "מרס". "מאמץ זה מאפשר השבחה מהירה ומדויקת של הגידולים והוא מתבסס על מיטב הטכנולוגיה שהמדע יכול להציע לנו היום".

 

ריצוף גנום הקקאו מסתמן כאבן דרך מדעית משמעותית שתסייע למיליוני חקלאים ברחבי העולם, ובמיוחד במערב אפריקה, שם מופקים 70% מיבולי הקקאו בעולם.

 

"באמצעות חיבור קטעי הגנום לידי רצף שלם ועל ידי פיתוח מפה גנטית מפורטת, אנו יכולים לעזור למקסם את פוטנציאל התפוקה וההכנסות עבור מגדלי קקאו ולזרז מחקר עתידי נוסף בעץ הקקאו", אומר אג'אי רויורו ממרכז IBM לביולוגיה חישובית.

 

תוצאות המחקר יהיו זמינים ברשת לשימוש הציבור הרחב באתר: www.cacaogenomedb.org.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולי קקאו
שוקו: חם ומהונדס
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים