שתף קטע נבחר

הולנד ביטלה סיור בהשתתפות ראשי התנחלויות

ראשי רשויות מישראל היו אמורים לערוך בחודש הבא סיור מקצועי בהולנד, אך הוא בוטל לאחר שלמשרד החוץ המקומי נודע כי אמורים להשתתף בו ראשי התנחלויות. ראש מועצת אפרת: ההולנדים החליטו מה הגבולות של ישראל. משרד החוץ: מי שמערבב כאן שיקולים פוליטיים מערבב מין בשאינו מינו

אחרי שהאיחוד האירופי קרא להאריך את הקפאת הבנייה  בהתנחלויות, בהולנד מסרבים להסתפק במילים: סיור מקצועי של ראשי רשויות מקומיות מישראל בהולנד בוטל, לאחר שמשרד החוץ ההולנדי גילה כי רשימת המשתתפים כוללת גם ראשי מועצות של התנחלויות ביהודה ושומרון.

 

הביקור בהולנד, שהיה אמור להתקיים בחודש הבא ועליו דווח לראשונה בגלי צה"ל, תואם על-ידי

החטיבה המוניציפלית בארגון ג'וינט-ישראל בשיתוף פעולה עם מרכזי השלטון המקומיים בשתי המדינות.

 

בסיור היו אמורים להשתתף שלושים ראשי רשויות קטנות, החברים בפורום "עמיתים לראשי מועצות מקומיות". פורום זו מונה 45 ראשי רשויות בהן מתגוררים עד 20 אלף איש, ביניהן כפר שמריהו, סביון, כפר ורדים - וגם בית אריה, הר אדר, קריית ארבע, אורנית, אלקנה, אפרת וכמה יישובים ערבים.

 

ראש מועצת אפרת, עודד רביבי, אמר ל-ynet: "ההולנדים החליטו מה הגבולות של מדינת ישראל, ושאין רשויות ביהודה ושומרון, ושהרכב המשלחת לא מקובל עליהם. לכן, כולנו נשארים". רביבי הוסיף כי הוא "לא ממליץ למדינות זרות להתערב, בטח לא בסיור לימודי. הם יכולים לחוות את דעתם בעניין המשא ומתן, אך זו התערבות לא ראויה".

 

דובר משרד החוץ, יוסי לוי, אמר כי "מי שמערבב ביוזמה החיובית והחשובה הזו שיקולים פוליטיים מערבב מין בשאינו מינו, ושומט את הקרקע מתחת למטרה החיונית של דיאלוג ישיר בין רשויות מקומיות, על איכות חיים וסביבה". כן הוסיף לוי כי על פי ראיית משרד החוץ "הדרך הנכונה לקדם דו שיח, אסור שתעבור לעולם במסלול של חרמות, ושל דחיות". עם זאת, במשרד החוץ מדגישים כי הולנד הייתה ונותרה ידידת אמת של ישראל.

 

"רשימת משתתפים שנויה במחלוקת"  

במסגרת ההכנות יצר הג'וינט קשר עם שגרירות הולנד בישראל, שביקשה לקבל את רשימת הנוסעים. בשלב זה הנחה משרד החוץ ההולנדי את מרכז השלטון המקומי שלא להמשיך בהכנת הסיור עד לבדיקת הנושא. 

 

ממשלת הולנד, שמתואמת עם הקו הרשמי של האיחוד האירופי, תומכת בהקפאת הבנייה בהתנחלויות, ולכן יש לה קושי לארח ראשי רשויות של יישובים מעבר לקו הירוק.

 

"הגענו להחלטה בעקבות מידע שהגיע לידינו, שלא הועבר אלינו כשמרכז השלטון המקומי בישראל פנה אלינו בבקשה לקבל סיוע ארגוני. זה נוגע בעיקר למידע בנוגע להרכב המשלחת", נמסר לישראל ממרכז השלטון המקומי בהולנד. "אתם בוודאי מודעים לכך שרשימת המשתתפים היא שנויה במחלוקת".

 

"כבר רכשנו כרטיסי טיסה"

הסוגייה אף נידונה בין בכירי משרד החוץ הישראלי וההולנדי. לפי גורמים הבקיאים בנושא, השגריר הישראלי הבהיר להולנדים כי לא יהיה שינוי בהרכב הקבוצה וכי כל ראשי הרשויות ישתתפו בסיור - או שהוא לא יתקיים בכלל. כמו כן, הבהיר השגריר כי בקשה לדחיית מועד הסיור כמוה כהודעה על ביטולו. 

 

בעקבות השתלשלות העניינים הודיע מרכז השלטון המקומי ההולנדי שהוא משעה בשלב זה את

הביקור. בג'וינט הודיעו כי מבחינתם משמעות הדבר היא ביטול הנסיעה.

 

רביבי סיפר כי פורום ראשי הרשויות היה אמור בכלל לסייר בספרד, אך זו ביטלה את הסיור בעקבות אירועי המשט לעזה. "הספרדים אמרו שאיננו רצויים אצלם. בעקבות זאת עברנו להולנד, וביקשנו להיפגש עם שגריר הולנד בישראל. כשהם ביקשו את הרשימה הבנו שעלינו על שרטון".

 

מנהלת פורום ראשי הרשויות, יונית סמולש, הביעה אכזבה מהחלטת ההולנדים: "זהו פורום מקצועי, בו באים ולומדים ראשי רשויות מכל הארץ, מכל המגזרים, ומכל הסוגים, על הסוגיות שעל סדר יומם. אנו מאוכזבים שמערבים בכך עניינים פוליטיים". לדבריה, ראשי הרשויות כבר הזמינו כרטיסי טיסה להולנד.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף רונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש מועצת אפרת, עודד רביבי. "כבר ביטלו לנו ביקור בספרד"
צילום: גרשון אלינסון
צילום: מאיר פרטוש
בית אריה. ההולנדים לא רוצים שיתוף פעולה
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים