שתף קטע נבחר

מהים לגזייה: תבשיל דגים חריף

כשהולכים לחוף הים לא חייבים להסתפק בפירות או בסנדוויצ'ים קרים - אפשר גם להשקיע בתבשיל חריימה חם וחריף. סבינה ולדמן מראה לכם כמה זה פשוט

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

חריימה - תבשיל דגים חריף

המרכיבים:

לרוטב:

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס בצל קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות גס

4 עגבניות קצוצות דק

1 כף כמון

1 כפית פפריקה חריפה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף דבש

4 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

לדגים:

1 בורי חתוך לפרוסות עבות/פילה

מיץ מלימון 1

4 כפות שמן זית

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. את הרוטב מומלץ להכין בבית: מטגנים בסיר רחב, על להבה נמוכה את הבצל והשום בשמן במשך 15 דקות.
  2. מגבירים את האש, מוסיפים את הפפריקות, הכמון, השום ומערבבים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל והדבש ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים כשעה.
  6. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול ושומרים במקרר.
  7. בשטח: מרתיחים את הרוטב במחבת גדולה ורחבה.
  8. מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך 10 דקות.
  9. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות.
  10. מפזרים מעל שמן זית ופלפלים חריפים ומגישים עם חלה טרייה.

 

  • סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)

 

  • עוד מתכונים על גזייה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים