שתף קטע נבחר

ברקת משיב טובה לחסידים: "הגיע זמן לשילומים"

בניגוד להחלטת ועדה ולעמדת היועץ המשפטי העירוני, החליט ראש העיר ירושלים להעניק לחסידות גור מבנה במתחם שנלר, לטובת הפעלת גני ילדים בו. גורמים חרדים טענו כי מדובר בתגמול על התגייסות החסידים שהצביעו עבורו בבחירות. בעירייה מסרו: הטלת דופי ורמיזות פוליטיות הן לשון הרע

יש תמורה בעד התמיכה? בהתמודדות האחרונה על ראשות עיריית ירושלים, לפני כשנתיים, נרתמו במפתיע אנשי חסידות "גור" בבירה לסייע למועמד החילוני, ניר ברקת, להגיע אל לשכת ראש העיר - שגבר בבחירות על נציג החרדים, מאיר פרוש. היום הם יכולים לקצור את הפירות:  מבנה במתחם "שנלר" יועבר לידיה לטובת הפעלת גני ילדים שם - בניגוד מוחלט לעמדת היועץ המשפטי העירוני, שקבע כי אישור המהלך לא התבצע באופן תקין.

 

המבנה שיקבלו חסידי "גור", ברחוב מלכי ישראל, היה במקור בית יתומים נוצרי. מאוחר יותר השתכן בו הצבא הבריטי, ואחר-כך הועבר לידי ארגון "ההגנה" וצה"ל. הפעילות הצבאית במקום נמשכה על לפני כשנתיים, אז נסגר המחנה והחלה ההתמודדות על השימוש בבניין - כשלא פחות מחמישה גופי חינוך חרדיים התחרו על קבלת זיכיון להפעיל בו מוסדות חינוך.

 

אלא שבדיון בוועדת ההקצאות העירונית, גוף מקצועי-עירוני שהחלטותיו מובאות לאישור מועצת העירייה, היו הנציגים חלוקים באשר לזהות הארגון שיקבל את הזיכיון בין שני גופים: מוסדות "גור", שמועמדותם זכתה לתמיכת מנהל החינוך החרדי בעירייה, ומולם מוסד "הבית היהודי" של ש"ס.

 

לאחר דיונים בוועדה, הוחלט כי חסידות "גור" תקבל לידיה את המבנה, בכפוף לאיתור מבנה אחר עבור מוסדות ש"ס עד לישיבה הבאה. אלא שאותה חלופה לא הוצגה, והתנאי שהציבה הוועדה - הופר.

 

כבר באותו היום, הגיש היועץ המשפטי העירוני, עו"ד יוסי חביליו, שהודיע לאחרונה על החלטתו להתפטר מתפקידו, חוות דעת שבה טען כי בחסידות "גור" מתכוונים לפתוח במקום גני ילדים - למרות שביקשו לקבל לידיהם את המבנה במתחם "שנלר" כדי להפעיל בו מוסדות לימוד לתלמידי תיכון.

 

ברקת, שניהל את הדיון, קרא לאשר את המהלך - למרות זאת וחרף חוות דעתו של חביליו ומחאתם הגלויה של נציגי ש"ס במועצה. כעת, מפנים גורמים בעיריית ירושלים אצבע מאשימה לעבר ברקת, ומאשימים אותו בקידום התכנית מתוך "חלוקת הדיבידנדים של הבחירות ל'גור'", כפי שהגדיר זאת בכיר חרדי בעירייה.

 

על אף שהנושא עורר סערה בקרב הגורמים החרדיים השונים, הסכים רק חבר מועצה אחד, שמואל יצחקי מש"ס, להתייחס לדברים בשמו. "לדעתי זה קשור לבחירות. מה לעשות, הגיע הזמן לשילומים. התנגדתי לכך באופן גלוי גם במועצה והצבעתי נגד. עכשיו ראש העירייה נוקם בי ומנסה לטרפד את צעדיי, אבל אני מצפצף".

 

יצחקי האשים כי "המוסד הספרדי אמור היה לקבל את המקום כיוון שהוא שרוי במצוקה הרבה יותר קשה מחסידי "גור". הוא אף טען כי ערב ישיבת המועצה, שוחח ברקת עם האדמו"ר מגור והבטיח לו כי ההחלטה להעניק את המבנה לאנשיו תאושר.

 

בעירייה האשימו: "הטלת דופי בהחלטות היא הוצאת דיבה"

חביליו פרסם אתמול חוות דעת נוספת, שבה הורה להחזיר את הדיונים בנושא לוועדת ההקצאות ולפתור את הליקויים שעליהם הצביע בהחלטה שהתקבלה. "אין לתת רשות שימוש במבנה לעמותת 'תלמוד תורה וישיבת חסידי גור' ויש לזמן בהקדם האפשרי ישיבה דחופה בנושא", כתב.

 

בעיריית ירושלים דחו את טענות אנשי ש"ס והיועץ המשפטי. "מועצת העיר אישרה את החלטות ועדת ההקצאות של הדרג המקצועי בעירייה ונתנה רשות שימוש לבניין אחד בתוך מתחם שנלר לבית הספר של חסידות גור, שבו לומדים יותר מאלף תלמידים וסובל מתנאים ירודים וצפיפות רבה".

 

נוסף על כך, הבהירו שם כי המחויבות לאתר פתרון גם למוסדות ש"ס נותרה בעינה. "הם לא קיבלו את ההקצאה הנוכחית ב'שנלר' כדי לאפשר גם להם אופק תכנוני. הטלת דופי בהחלטת הדרג המקצועי תוך רמיזות פוליטיות הינה בגדר לשון הרע והוצאת דיבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ברקת. "פירגן" למצביעים?
צילום: גיל יוחנן
האדמו"ר מגור. קיבל בניין במתחם "שנלר"
מומלצים