שתף קטע נבחר

לזרום עם הטלוויזיה - איזה סטרימר לקנות?

כל הסרטים שלכם על המחשב, אבל הסדרות אצל הילד והמוזיקה דווקא בלפטופ - הסטרימר יאסוף בשבילכם את הכל לסלון. איזה מכשיר לבחור? בדקנו עבורכם שישה מהטובים ביותר

בשנה האחרונה הוצג בשוק הישראלי מספר גדול של מזרימי מדיה חדשים - מעין מחשבים קטנים ששמים בסלון ליד הטלוויזיה, והם אוספים עבורכם את כל הסרטים, הסדרות והמוזיקה מהמחשבים בבית.

 

החידושים בשנה זאת כללו עיצוב קטן ושקט יותר, שיפור בנושא הקישוריות לאינטרנט וגם פיתוח ממשקים ידידותיים יותר למשתמש. בראשם עומד ישום ה- "JukeBox" שהופך את רשימות הקבצים הטקסטואליות לתצוגה צבעונית של עטיפות כותרי סרטים.

 

בדקנו שישה סטרימרים, מזרימי מדיה, שהגיעו לשוק בעת האחרונה: שני דגמים המיועדים לאודיו בלבד וארבעה נוספים שתומכים בניגון מגוון פורמטי וידאו ותמונות. 

 

 

מזרימי מדיה לאודיו

Squeezebox Touch - סקוויזבוקס הפך לשם מותג בתחום הסטרימרים (מזרימי מדיה) לאודיו בלבד, דגם ה- SB3 הפך להצלחה גדולה יחסית בעולם, מה שכנראה, הביא את חברת לוג'יטק, שמוכרת לנו מתחום אביזרי המחשב (עכברים / מקלדות / רמקולים ועוד) לרכוש את היצרנית Slim Devices.

 

מאז, נולדה משפחה שלמה של מוצרים, חלקם מגיע עם צג פנימי, אחרים משלבים רמקולים והגברה מובנית בתצורת מונו או סטריאו. הדגם החדש ביותר בקו הסטרימרים, הוא ה- Touch, שמצד אחד, מבוסס על אותו עיקרון מצליח של קודמיו, אך מביא לחבילה גם צג מידע צבעוני, תוספת חיבורים ותמיכה בפורמטי קבצי אודיו נוספים.

 

צג המגע הצבעוני מגיב לפקודות האצבע באופן סביר בהחלט עם גרפיקה נעימה לעין, אבל הבעיה מתחילה כאשר מתרחקים ומרחק ישיבה של כ- 2.5-3 מטרים, צג המידע אינו גדול מספיק (4.3 אינץ') וקשה להבחין בטקסט.

 

בדומה למגמה, אותה התחלנו לראות עם דגם ה- Squeezebox Radio גם בדגם ה- Touch ניתן להתקין אפליקציות שונות מהאינטרנט, כמו למשל אפליקציית Daylight שמציגה כשומר מסך תמונה של כדור הארץ, עם עדכון בזמן אמת של איזורי אור / חושך בעולם.

 

חוץ מהסוגיה העקרונית של גודל ונראות המסך, מפגין דגם זה בשלות באופן בה הוא פועל, ללא תקלות, עצירות או גמגומים (בתנאי כמובן שהרשת הביתית תקינה) וגם איכות הצליל סבירה וטובה עבור המשתמש המצוי (אודיופילים ישקיעו בממיר אות חיצוני או בפתרונות אחרים).

 

ציון:


 

מחיר: 2,099 ש"ח

אחריות: מעתק

 

בעד: ממשק צבעוני וידידותי, קישוריות רשת חוטית ואלחוטית, תמיכה במגוון פורמטי אודיו

נגד: קשה להבחין בטקסט ממרחק ישיבה ממוצע בסלון

 

לסקירה המלאה:  Squeezebox Touch - סטרימר אודיו במבחן

 

מערכת SONOS - בשנים האחרונות, עובר תחום האודיו הביתי מהפיכה דיגיטלית, משתמשים רבים מעבירים את מאגר המוזיקה הביתי מתקליטורים (CD) אל כונן המחשב, אחרים רוכשים את השירים האהובים שלהם מראש כבר בפורמט דיגיטלי דחוס, בפורמט MP3 או מקביל אליו.

 

מערכת ה- SONOS מבוססת על דגמי נגנים שונים, כאשר לכל אחד יש תכונות שמייחדות אותו, כל הנגנים הללו מתחברים לרשת אלחוטית אחת, כך שהם מוזנים ממקור מוזיקה אחד ובו זמנית גם נשלטים בעזרת שלט רחוק יחיד.

 

לאחר שמחברים את נגני הרשת השונים, אשר כל אחד מהם מהווה למעשה סטרימר מוזיקה (מזרים מדיה), כל שנותר הוא להפעיל את השרת ולהתחיל להאזין למוזיקה.

 

מבחינת נוחות השימוש, מספקת מערכת ה- סונוס פינוק גדול, ניתן למשל לשבת מול המחשב בחדר העבודה, כאשר המערכת בסלון מנגנת מוזיקה והשליטה עליה נמצאת בהינף יד, מהשלט הנוח אותו הנחנו על יד המקלדת.

 

יש לזכור כי המערכת אינה מיועדת דווקא להאזנות "אודיופיליות", איכות הצליל מזכירה את זו של ה- Squeezebox Touch, כך שעבור מערכות ממוצעות ושימושי האזנה למוזיקת רקע, ה- SONOS מספקת את הסחורה.

 

התמיכה בפורמטי אודיו נפוצים קיימת, החל מקבציMP3 דחוסים, דרך WMA, AAC ו-FLAC / Apple Lossless וכלה ב- WAV / AIFF בלתי דחוסים.

 

יציבות: במהלך שבוע שלם של האזנה, לא נתקלתי בבעיות "קשר" למרות השימוש ברשת אלחוטית, ללא תקיעות / עצירות או גמגומים, הכל פעם באופן חלק לגמרי.

 

בעוד סטרימרים שונים מציעים יכולות נוספות ומגוון אפליקציות כמו התממשקות אל פייסבוק, הצגת תמונות סטילס ואחרים, מערכת ה- SONOS הינה "סגורה" ומתמקדת רק בתחום האודיו, נטו. מצד שני, המערכת הינה יציבה מאוד ועושה את מה שתוכננה לו באופן יציב, ללא הפתעות בלתי נעימות.

 

מערכת זו מפגינה יתרון מול המתחרים ממשפחת Squeezebox בדמות אינטגרציה הדוקה של כל מכשירי SONOS השונים בבית, עם מערכת שנועדה לפעול כמקשה אחת, אך מגיעה במחיר יקר יותר.

 

ציון:


 

אחריות: ט.ר. אלקטרו סטריאו

 

בעד: נוחות הפעלה, ממשק נהיר, מגוון אפשרויות של נגנים שונים, יציבות מערכת

נגד: אין תמיכה בעברית, מחיר יקר יותר מהמתחרים

 

מחירים: שלט מגע צבעוני: 2,650 ש"ח, נגן עם יציאות אודיו אנלוגיות ודיגיטליות: מחיר 2,650 ש"ח, נגן עם מגבר פנימי: מחיר: 3,800 ש"ח, נגן הכולל זוג רמקולים מובנה: מחיר 2,990 ש"ח.

 

חבילה הכוללת שני נגנים מדגמים ZP90, ZP120 + שלט CR200. מחיר: 7,600 ש"ח

 

לסקירה המלאה: מערכת SONOS - מזרימה מוזיקה בבית, ביקורת

 

מזרימי מדיה וידאו

סטרימר APEX - מותג APEX של חברת ברימאג בישראל, כולל ממירים דיגיטליים (DTT), נגני DVD, מערכות מיקרו ועוד. למשפחת המותג, נכנס חבר חדש בדמות מזרים מדיה, מדגם MS-300.

 

מראה המכשיר הינו מעט יוצא דופן עם גוף עגלגל, בעבר, ראינו כבר דגמי סטרימרים המעוצבים כחבית קטנה (כמו ה-TIVX למשל), אולם אלו ניצבו לגובה לעומת ה- APEX הנסקר שמונח על צידו הארוך ובזוית שמניחה את אחורי המכשיר על הבסיס ואת החזית בזוית כלפי מעלה, ליוצאי יחידות קרביות זה יראה כמו מרגמה גוצה ושטוחת מסלול, עם שקע במרכזה, שמטרתו אולי להניח במאוזן דיסק קשיח חיצוני 2.5"?

 

לא בכדי, הזכרנו מספר פעמים את ה- Xtreamer שהיה הסטרימר הראשון מבוסס Realtek שהציע ביצועים טובים במחיר זול ופתח מגמה חדשה בעולם מזרימי המדיה, נראה שה APEX שלפנינו מבוסס על מעבד זהה לזה של המתחרה.

 

היתרונות של APEX MS-300 מול האקסטרימר כוללים צג מידע מפורט בחזית וקורא כרטיסים קדמי עבור כרטיסי זיכרון, גם איכות הגימור נראית כטובה יותר, מלבד השלט. החיסרון מול המתחרה הינו בחוסר האפשרות להתקין דיסק קשיח פנימי.

 

ההתרשמות מהמכשיר מעלה את המסקנה כי הוא מתאים בעיקר למי שמחפש סטרימר עבור צפיה והאזנה למגוון קבצי אודיו / וידאו (כמו MKV למשל), פחות עבור ה-"וידאופילים" המתקדמים שמחפשים לנגן קבצי בלוריי מלאים, כמו כן, הוא מתפקד באופן חלק ומהיר יותר בעבודה מול כונן קשיח חיצוני דרך .USB

 

היות ומדובר במותג ישראלי למעשה, עדכוני התוכנה, יהיו זמינים להורדה מאתר היבואנית ברימאג – כך הבטיחו נציגיה שדיברו על הוספת אפשרות האזנה לתחנות רדיו אינטרנטיות בגרסאות הבאות ועוד. זה נושא חשוב למדי ואם יוצעו גרסאות עדכון תכופות ומעניינות, זה יעלה בהחלט את מדד האטרקטיביות של המוצר.

 

ציון:


 

מחיר: 849 ש"ח, כולל מתאם WiFi 802.11n + כבל HDMI

 

אחריות: ברימאג

לסקירה המלאה: סטרימר APEX MS-300 - ביקורת

 

Play ON! mini - חברת A.C RYAN ההולנדית שמרכזת את עיקר מאמציה בפיתוח ושייוק של שלושה דגמי סטרימרים, בראשית יצא דגם PLAYON!HD שהיה בין הראשונים להתבסס על מערכת שבבים של חברת Realtek, זהו סטרימר בגודל ממוצע עם אפשרות להתקנת כונן קשיח סטנדרטי 3.5.

 

אחריו, נולד עוד אח קטן למשפחה - דגם ה- mini שהינו קטן אמיתי, עם רוחב מארז של קצת יותר מ- 15 ס"מ ועומק של כ- 10 ס"מ, הוא יוכל להשתחל בין שאר רכיבי אודיו / וידאו של מערכת קולנוע ביתי, אפילו השלט הרחוק של המכשיר נראה גדול ביחס אליו.

 

עבור לקוחות מסויימים, הגודל הקטן עלול להוות גם חיסרון היות ולא מתאפשר להתקין ב- mini כונן קשיח פנימי, מצד שני, אין מאוורר אקטיבי, כך שבזמן הפעולה, לא נשמע רחש ולא הקטן ביותר ממנו.

 

המכשיר מעוצב באופן נקי לעין, עם לחצן הפעלה בחזית ומעליו שם המכשיר אשר מואר באדום בהיותו במצב כבוי והופך לכחול בעת ההפעלה. באריזה, ניתן למצוא כבל HDMI, כבל קומפוזיט ואודיו, כמו גם חוברת הוראות.

 

לאחר בחינה ממושכת, מתברר כי דגם PLAYON! HD mini יכול להתאים למי שמחפש סטרימר קטן במיוחד בגודלו, הוא פשוט למדי לתפעול, יעיל בניגון קבצים ויציב גם בניגון קבצי Blu-ray ו- MKV דרך USB, אבל לא אופטימלי בניגון שלהם דרך הרשת שם ינוגנו קבצי 1080p עם ביטרייט (קצב נתונים) נמוך עד בינוני בהצלחה.

 

השלט סביר בהחלט בתפעולו (בעיקר ביחס למקובל בתחום מחיר זה), המארז קטן ושקט לחלוטין ועבור מי שדגם זה מתאים לצרכיו, זו יכולה להיות רכישה סולידית ויעילה.

 

ציון:


מחיר: 699 ש"ח

מחיר דונגל USB אלחוטי לרשת WiFi 802.11n אלחוטית: 99 ש"ח

אחריות: בנדא מגנטיק

 

בעד: ניגון כותרי בלוריי מוצלח דרך כונן קשיח USB, שקט לחלוטין, אפליקציית Jukebox.

נגד: ניגון לא חלק של קבצי בלוריי או MKV 1080p בנפח גבוה דרך הרשת, אין מקום לכונן קשיח פנימי.

 

לסקירה המלאה: סטרימר mini של PlayON! HD - קטן ויעיל, ביקורת

 

Mede8er MED-500X - בתחילה, התרגלנו אל סטרימרים שמגיעים מהמזרח הרחוק, אח"כ עברנו גם לאירופה, עכשיו מגיע גם תורה של דרום אפריקה להכנס לתחום, שם ממוקמים משרדיה של חברת Mede8er (מדיאייטר).

 

דגם זה, מגיע במארז עשיר תכולה אשר כולל את כל הכבלים הנדרשים: קומפוזיט וידאו, קומפוננט, HDMI, כבל USB לחיבור אל PC, כבל מאריך USB עבור חיבור התקן חיצוני מרוחק או עבור אנטנת ה- WiFi, הכבלים היחידים שלא מגיעים הם אודיו דיגיטלי קואקסיאלי ואופטי, סביר להניח כי לא ידרשו בשימוש עם יציאת ה- HDMI.

 

מבחינת רמת גימור, דגם MED500X של מדיאייטר, עושה רושם טוב יותר ממכשירים שמחירם לצרכן נע סביב 800-1,000 ש"ח ומנקודת מבט זו הוא מתחרה במכשירים כמו ה- TIVX 6600 וכאן הוא מעט זול יותר מהם בקטגוריה הזו.

 

ממשק המכשיר פשוט למדי והביצועים מרשימים בעיקר בניגון דרך הרשת, כולל קבצי 1080p שגמגמו בניגון דרך מכשירים מקבילים.

 

ואם נסתכל על הענין החשוב יותר - ביצועים, מסקנת המבחן תהיה, כי מי שמחפש סטרימר / מזרים מדיה ומתכוון להתקין בו דיסק פנימי או לחבר דיסק קשיח חיצוני USB, כנראה שתוספת המחיר של ה- Mede8er לא תהיה שווה עבורו, לעומתו, מי שמאחסן את קבצי המדיה שלו במחשב NAS או מקור אחר ברשת, יזדקק לביצועי המדיאייטר בתחום זה.

 

ציון:


 

בעד: איכות גימור + ערכה מצורפת, ביצועי ניגון וידאו דרך רשת.

נגד: חסרון פיצ'רים כמו גלישה לאתרי אינטרנט ו- Jukebox (תצוגת עטיפות כותרים אמורה להתווסף בשבועות הקרובים).

 

מחיר: 1,890 ש"ח

דונגל 189 ש"ח (דונגל USB WiFi 802.11n)

שירות ואחריות: וידאו דיזיין videodesign.co.il

 

לסקירה המלאה: סטרימר Mede8er MED-500X, ביקורת

 

Pro Xtreamer – דגם ההמשך. הדגם החדש, מתבסס על אותה ערכת שבבים של דגם אקסטרימר הקודם, בשילוב תמיכה בפורמטי אודיו HD וגוף חדש לגמרי המאפשר להתקין שני כוננים קשיחים בנפח כולל של 4GB, אם כי מומלץ מאוד להתקין כוננים מדגם שנחשב ל-"קריר" יחסית.

 

ההבדלים האחרים כוללים זיכרון כפול בגודל (256MB DDR מול 128MB) וחיבור eSATA קדמי (מהיר יותר מ- USB).

 

תוכנת המכשיר החדשה, מציעה בפעם הראשונה יישום Jukebox פנימי בסטרימר עצמו (ואינה דורשת התקנת תוכנה במחשב) ומשדרגת את ממשק חיפוש הסרטים במכשיר לרמה אחרת.

 

עם המכשיר, מגיעה חבילת אבזור עשירה שכוללת את כל הכבלים שתצטרכו, כולל כבלי HDMI ואפילו eSATA לחיבור מהיר לכונן הקשיח.

התמיכה בניגון קבצי וידאו בפורמטים שונים טובה מאוד, גם בניגון דרך הרשת ומי שנוהג לצפות בעיקר בקבצי MKV ימצא כאן מענה שלם לצרכיו.

 

גם רשימת אתרי האינטרנט אליהם ניתן לגלוש ישירות מהמכשיר ארוכה ומגוונת וכוללת תכנים רבים, כולל באיכות HD.

 

ציון:


 

מחיר: 899 ש"ח

אחריות: באג

 

בעד: תמורה מרשימה לכסף, תמיכה טובה בניגון קבצי וידאו, גימור משופר ביחס לדגם הקודם, חבילת אבזור (כבלים) עשירה.

נגד: שלט קצת קשה לתפעול, דורש כוננים מדגם קריר.

לסקירה המלאה: Xtreamer Pro - ביקורת על סטרימר וידאו

 

והמנצח הוא..

קשה לשמור על הובלה בעולם הסטרימרים כאשר בשנה הקודמת והנוכחית ממשיכים להיות מושקים בישראל (ובעולם כמובן) דגמים ומותגים רבים וחדשים בתחום שהינו צפוף כל כך. עם זאת, האקסטרימר ממשיך גם השנה לבלוט על פני מתחריו ולהציע חבילת חומרה ותוכנה שהינה בשלה ומלהיבה - שבתחום המחירים של עד 1,000 ש"ח קשה להתחרות בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם מי תזרמו לסלון?
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים